Menu

Alimentatieberekenen op basis van wisselend inkomen

2 reacties
alimentatieberekenen

In onze vragenrubriek werd, in de categorie alimentatie, de volgende vraag gesteld:

Vraag over alimentatieberekenen bij wisselende inkomsten

Ik ben zzp-er en heb wisselende inkomsten. De ene maand kan het meer zijn dan de andere maand. Daarnaast zijn er bepaalde maanden per jaar dat ik geen inkomsten heb. Hoe ga ik dit aanpakken? Ik begrijp dat ik mijzelf een salaris moet betalen maar wat als het een maand heel weinig is? Wat doen andere mensen met zo’n onzeker salaris? Heb ik hiermee recht op een bepaalde uitkering of zo? Als aanvulling? 

Ik weet ook niet of ik hiermee bijvoordeeld in aanmerking kom voor een huurhuis? 

Wisselend inkomen

Bij het alimentatieberekenen (hoeveel alimentatie jij kan krijgen) wordt gerekend met een gemiddeld inkomen, meestal het gemiddelde inkomen over de afgelopen drie jaar.

Vervolgens kan ieder jaar, zodra de nieuwe gegevens bekend zijn, de alimentatie worden herberekend.

Onvoldoende inkomsten

Indien men niet genoeg inkomen (loon /winst / uitkering /alimentatie) of vermogen heeft om in eigen levensonderhoud te voorzien heeft men recht op bijstand, onder meerdere voorwaarden.

Huisvesting

Je kan je inschrijven voor een sociale huurwoning, je kan het beste naar jouw gemeente gaan om dit in gang te zetten.

Huurtoeslag

Daarnaast heb je wellicht recht op huurtoeslag;

De inkomensgrenzen voor de huurtoeslag zijn in 2018:

€ 22.400 voor eenpersoonshuishoudens;

€ 30.400 voor meerpersoonshuishoudens.

De Alimentatie Specialist

REACTIES

Edwin Dielessen - 28 apr 2018

Wat ik de beste man kan aanraden is mijn regeling. Mijn ex heeft een vast inkomen en we hebben de volgende afspraken: Alle kinderkosten zijn voor ex. De jongste komt om de week van vrijdag tot dinsdagochtend en elke week op maandag en die kosten voor haar betaal ik dus in natura. De oudste die niet meer komt daar betaal ik €25 per maand voor, dat bedrag is wat iedere Nederlander minimaal kan betalen. Ik kan deze regeling aanraden, nooit gezeur over kosten, of dat je te weinig betaal.. Ook als er n nieuwe fiets moet komen geen vraag of gezeur.

Edwin Dielessen - 28 apr 2018

Ik moet er wel bij vertellen dat ik daarbij afstand heb gedaan van de partneralimentatie en dat ik het kindgebonden budget van jongste dochter zou ontvangen, dat laatste Cher weigert moeder over te maken.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 6 = zes

Vlog

Vreemdgaan is heel pijnlijk voor de bedrogen partner, voor jullie kinderen en jullie omgeving. Hoe kun je ondanks alle emoties toch verder als ouders? Kijk mijn vlog hierover. Wil je meer weten? Bel me op 06 – 53.41.41.66 voor een gratis gesprek. groetjes, Yvonne Life en scheidingscoach bij jezelfvoorelkaar.nl Vind je deze vlog waardevol? Doe Lees verder > vreemdgaan en scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.