Menu

Alleen jij en ik, gedicht van I-Pat

alleen jij en ik

Je was nog een klein bultje. 
Ongeboren!
Ik fantaseerde over hoe je eruit zou zien.
Ik wist dat je een jongen zou worden, mijn zoon!
Misschien krijg je wel mijn haar.
Als je maar de ogen zou hebben van je moeder.
Ik fantaseerde erop los. Hoe zou je zijn?

Zou je net zo zachtaardig zijn als je zus? Of zou je meer mijn karakter krijgen?
Ik fluisterde nog tegen haar buik dat ik je niets anders dan liefde zal geven, hoe oud je ook bent.
En dat ik je een veilige toekomst zou bieden en er altijd voor je zou zijn.

En toen je er eenmaal was, besefte ik dat ik eindelijk een zoon had.
Om mee te voetballen, jongens dingen doen. 
Met drie zussen en een dochter is dat toch wat lastiger.
Zoveel plannen had ik in mijn hoofd.
Toen je voor het eerst met je vingertjes mijn duim pakte en ‘m stevig vasthield wist ik zeker dat het wel goed zou komen met jou.

Met nageltjes zo groot als een halve rijstkorrel.
Je ogen wijd open, kijkend de toekomst in.
Ineens was je niet meer een klein bultje, maar een echt mens.
Zo af en toe lag je bij me, met je kleine voetjes tegen me aan als je half in slaap valt.
Ik liet je met rust, zodat je goed kon groeien.

En nu ben je al bijna drie jaar als we hier samen liggen in de zon in het gras.
Ik koester dit moment want ik heb je zolang moeten missen.
Tevreden kijk ik opzij naar jou en zie hoe je een vlinder volgt die om je heen vliegt.
Je wilt hem pakken en gaat er achteraan.

Anderhalf jaar lang heb ik je moeten missen.
Ik maakte me zorgen, ik had pijn.
We zijn hier nu samen zonder het gevaar om ons heen.
Even geen onzekerheden, geen indoctrinatie, alleen jij en ik.
Dat woordje papa als ik met je aan het spelen ben.
Die twinkel in je ogen, ik word daar gelukkig van.

Ik hoor de bomen ruizen en jij doet je ogen dicht.
Je laat je vallen op je rug en je valt in slaap.
En terwijl ik naar je kijk, kan ik een glimlach niet onderdrukken.
Deze dag zal ik nooit meer vergeten!

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ een = 2
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.