Menu

Als je moeder jarig is…

kind van gescheiden ouders viert verjaardag moeder

Vorige week was mijn moeder jarig. Als oudste kwam de verantwoordelijkheid om cadeautjes te kopen bij mij te liggen. Was ik eindelijk klaar met examens, kon ik twee dagen door de stad zwoegen! En dat terwijl ik de dag erna ook op vakantie zou gaan. Mijn broertjes en zusje hadden school dus moest ik het alleen doen. Wat was dat vermoeiend. Fysiek door het slepen van een keukenmachine, en nog 20 andere cadeautjes, maar vooral emotioneel. Ik voelde me weer in de steek gelaten door mijn vader, het is immers zijn schuld dat dit weer bij mij terecht kwam. Was ook wel een beetje chagrijnig op mijn twee jaar jongere broer die weken de tijd heeft gehad om cadeaus te kopen en de verjaardag uiteindelijk zelfs bijna vergeten was. Dan weet je dat mijn moeder ons nodig heeft en dan vergeet je zoiets.

Nu had mijn moeder wel gezegd dat het allemaal niet hoefde, ze wilde het liefst zelfgebakken taarten, maar ik wist dat ze het niet leuk zou vinden als ze niks kreeg. Niet omdat ze verwend is, maar omdat ze zou denken dat we niet aan haar dachten. Uiteindelijk wilde ze het geld voor de cadeaus terugstorten, maar een cadeautje kopen voor iemand en diegene er vervolgens zelf voor laten betalen vond ik niets. Aan mijn vader wilde ik het ook niet vragen dus maar zelf betalen. 200 euro armer (lang leve de stufi) en super vermoeid heb ik ’s avonds nog twee taarten gebakken en vervolgens mijn tas voor de vakantie ingepakt. De volgende dag bleek dat alleen mijn jongste broertje nog iets had gekocht. Gelukkig had ik genoeg cadeautjes gekocht om iedereen iets te laten geven.

Er was nog even een emotioneel momentje toen bleek dat ze niet gefeliciteerd was door mijn vader. Niet eens een smsje kon er vanaf, terwijl ze de donderdag ervoor nog samen hadden gegeten (ouderdag bij mijn broertje zijn vereniging). Dat vind ik wel erg trouwens, dat mijn vader na 22 jaar huwelijk opeens zo afstandelijk kan doen. Gelukkig hoef ik niet meer aan de verjaardag van mijn vader te denken, want dit nog eens meemaken zou ik niet aankunnen. Hoewel ik wel weet dat mijn moeder ons zou helpen met het uitzoeken van cadeaus.

Hoe ervaren jullie de verjaardagen van je ouders? Hebben jullie het er ook zo moeilijk mee. En verschilt dat per ouder?

Klara (17)

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 1 = drie
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.