Menu

Nieuwe blogster Anne: met vallen en opstaan vinden we onze weg na de scheiding

1 reactie
scheiding

*pling* op mijn telefoon verschijnt een WhatsApp bericht van mijn ex: ‘wanneer zijn de meiden nou ook alweer deze zomer bij mij? Ik wil zo de vlucht naar mijn ouders voor aankomende zomer gaan boeken’. Ik zoek het snel op en antwoord hem welke dag we hadden afgesproken dat ik de kinderen breng maar vermeld erbij dat als er in de dagen ervoor een voordeligere vlucht is hij die gewoon kan boeken. ‘We komen er wel uit’ bedenk ik en leg mijn telefoon weg.

Inmiddels is het precies 10 jaar geleden dat we zijn gescheiden en helaas zijn we niet altijd zo flexibel geweest zoals we tegenwoordig gelukkig wel zijn. Daar is wel heel wat aan vooraf gegaan.
Gek eigenlijk hoe je door een scheiding van echtgenoten kan veranderen in vijanden maar des te mooier is het als je dat weer weet te veranderen van ‘de vader van de kinderen’ in ‘familie’. Dat is wat we nu gewoon weer kunnen zijn alleen dan in een ander “jasje”.

Maar zoals ik net al zei, het is wel eens anders geweest. Zo stond ik acht jaar geleden (voor mijn gevoel noodgedwongen) met een advocaat aan mij zijde in de rechtszaal. Ondanks dat we met een mediator de scheiding hadden af kunnen wikkelen belandden we door omstandigheden alsnog voor een rechter, iets wat wij beiden eigenlijk niet wilden.

Ik herinner mij goed dat ik in die periode bij een vriendin die ook een scheiding heeft doorgemaakt aan de eettafel zat en zij zei toen ‘Zwaarder dan dit gaat het niet worden, er komt een moment dat de situatie makkelijker wordt. Echt waar’. Terwijl ze dat zei kon ik haar alleen maar schaapachtig aankijken en dacht ik heel even dat ze gek was geworden.

Hoe we op dit punt zijn gekomen? Vergeven en doorgaan, geven en nemen en simpelweg gunnen zijn woorden die bij deze vraag in mij opkomen. En ook 10 jaar later is het niet altijd even gemakkelijk, maar met vallen en opstaan weten we onze weg te vinden.

Wie had dit nu een jaar of 8 geleden gedacht?

Anne: ‘ik ben 41, moeder van twee dochters (11 en 14). Ze zien hun vader om het weekend, de helft van de vakanties en waar mogelijk of waar de wens is, vaker. We zijn 10 jaar geleden gescheiden. De eerste 2 jaar zijn organisatorisch gezien goed verlopen, helaas kwam daarna een diep dal van ongeveer 3 jaar. Gelukkig zijn we hier uit gekomen en vormen mijn ex en ik tegenwoordig een prima team’

REACTIES

Astrid - 14 jun 2018

Wat fijn! En wat put ik hier hoop uit. Mijn scheiding verliep hetzelfde: in goede harmonie uit elkaar en 2 jaar na dato alsnog elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Ik hou hoop op betere tijden als ik jouw verhaal lees

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ 8 = vijftien

Vlog

Wat komt er bij jou op als je denkt aan de zomervakantie? Waar denk je aan als je denkt aan de zomervakantie? Zon, ontspanning en gezellig met je kinderen? Je kinderen lang niet zien? Als je gescheiden bent en je kinderen gaan 3 weken op vakantie zijn met de andere ouder kun je ze heel Lees verder > gescheiden ouders
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk