Menu

Nieuwe blogster Anne: met vallen en opstaan vinden we onze weg na de scheiding

7 reacties
scheiding

*pling* op mijn telefoon verschijnt een WhatsApp bericht van mijn ex: ‘wanneer zijn de meiden nou ook alweer deze zomer bij mij? Ik wil zo de vlucht naar mijn ouders voor aankomende zomer gaan boeken’. Ik zoek het snel op en antwoord hem welke dag we hadden afgesproken dat ik de kinderen breng maar vermeld erbij dat als er in de dagen ervoor een voordeligere vlucht is hij die gewoon kan boeken. ‘We komen er wel uit’ bedenk ik en leg mijn telefoon weg.

Inmiddels is het precies 10 jaar geleden dat we zijn gescheiden en helaas zijn we niet altijd zo flexibel geweest zoals we tegenwoordig gelukkig wel zijn. Daar is wel heel wat aan vooraf gegaan.
Gek eigenlijk hoe je door een scheiding van echtgenoten kan veranderen in vijanden maar des te mooier is het als je dat weer weet te veranderen van ‘de vader van de kinderen’ in ‘familie’. Dat is wat we nu gewoon weer kunnen zijn alleen dan in een ander “jasje”.

Maar zoals ik net al zei, het is wel eens anders geweest. Zo stond ik acht jaar geleden (voor mijn gevoel noodgedwongen) met een advocaat aan mij zijde in de rechtszaal. Ondanks dat we met een mediator de scheiding hadden af kunnen wikkelen belandden we door omstandigheden alsnog voor een rechter, iets wat wij beiden eigenlijk niet wilden.

Ik herinner mij goed dat ik in die periode bij een vriendin die ook een scheiding heeft doorgemaakt aan de eettafel zat en zij zei toen ‘Zwaarder dan dit gaat het niet worden, er komt een moment dat de situatie makkelijker wordt. Echt waar’. Terwijl ze dat zei kon ik haar alleen maar schaapachtig aankijken en dacht ik heel even dat ze gek was geworden.

Hoe we op dit punt zijn gekomen? Vergeven en doorgaan, geven en nemen en simpelweg gunnen zijn woorden die bij deze vraag in mij opkomen. En ook 10 jaar later is het niet altijd even gemakkelijk, maar met vallen en opstaan weten we onze weg te vinden.

Wie had dit nu een jaar of 8 geleden gedacht?

Anne: ‘ik ben 41, moeder van twee dochters (11 en 14). Ze zien hun vader om het weekend, de helft van de vakanties en waar mogelijk of waar de wens is, vaker. We zijn 10 jaar geleden gescheiden. De eerste 2 jaar zijn organisatorisch gezien goed verlopen, helaas kwam daarna een diep dal van ongeveer 3 jaar. Gelukkig zijn we hier uit gekomen en vormen mijn ex en ik tegenwoordig een prima team’

REACTIES

Astrid - 14 jun 2018

Wat fijn! En wat put ik hier hoop uit. Mijn scheiding verliep hetzelfde: in goede harmonie uit elkaar en 2 jaar na dato alsnog elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Ik hou hoop op betere tijden als ik jouw verhaal lees

  Anne - 2 jul 2018

  Beste Astrid, hou goede moed, al is het soms niet makkelijk! Ook voor jullie zullen er betere tijden komen. Ik geef jou het "stokje" door; ‘Zwaarder dan dit gaat het niet worden, er komt een moment dat de situatie makkelijker wordt. Echt waar’ en hoop dat het jou brengt wat het mij ook heeft gebracht. ;-) Groetjes, Anne

Bianca - 21 jun 2018

Ik ziet hier nog niet zo lang in. Mijn scheiding/breuk is nog maar net ,voor mijn gevoel. Het is echt een rollercoaster aan gevoelens, wat met heel veel loslaten en elkaar in de waarde laten gepaard gaat. Maar ook al is het voor nog maar net, toch zie er veel herkenning in jou verhaal en hoop ik dat mijn ex en ik ook ooit weer "familie" kunnen worden. Maar zo te lezen is er nog veel tijd voor nodig. Bedankt voor het delen van je verhaal.

  Anne - 2 jul 2018

  Beste Bianca, bij sommigen gaat het sneller dan bij anderen, laat je niet ontmoedigen door het feit dat het bij ons even heeft geduurd. En geloof me, soms kan ik hem nog achter het behang plakken ;-). Geef het tijd, ook om de emoties te laten zakken en dan zul je zien dat het vanzelf goed komt. Succes! Groetjes, Anne

Kaatje - 22 jun 2018

Inmiddels 6 jaar gescheiden en vele, vele rechtzaken later. Jeugdzorg de hele rataplan. Is het nog steeds niet goed, aan mij ligt het niet, echt niet. Ik begrijp nog steeds niet waarom mijn ex mij het geluk niet gunt. Hij is opnieuw getrouwd, heeft een mooie baan, het huis, de kinderen wat wil hij nog meer. Maar als het over de opvoeding van onze zoon aankomt heb echt helemaal niets te vertellen. Hij wil ook geen nieuw ouderschapsplan, deze is nodig omdat onze zoon inmiddels al 4 jaar bij hem woont. En ik dus nergens op papier recht op heb. Heel vermoeiend is het.

  Anne - 2 jul 2018

  Beste Kaatje, heel veel sterkte en wijsheid. Dit soort trajecten zijn niet gemakkelijk. Groetjes, Anne

Charlotte - 23 jun 2018

Hier 6 maanden alleen,De scheiding is nog bezig. Ik ben zo flexibel mogelijk al van dag 1 want wil niet in rechtbank eindigen. Waar blijf je de kracht halen om alleen door te gaan

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 − drie =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.