Menu

Bestaat de ideale scheiding?

ideale scheiding

4 tips voor behoud van vriendschap na een breuk

Dat een scheiding niet leuk is en met veel emoties gepaard gaat, moge duidelijk zijn. Toch zijn er van die exen die nog steeds een fijne band hebben, ondanks ruzies in het verleden en nieuwe relaties. Denk aan Albert Verlinde en Onno Hoes die nog steeds goed bevriend zijn, of Katja Schuurman en Thijs Römer die ondanks hun breuk nog samen met hun dochter op vakantie gaan. Bestaat er dan toch zoiets als een ideale scheiding waarbij je bevriend blijft?

  1. Nog steeds fysieke aantrekkingskracht?

De ene ex-relatie leent zich beter voor een vriendschap dan de andere. Wanneer een relatie bijvoorbeeld niet werkt wegens meningsverschillen, maar er nog wel fysieke aantrekkingskracht is, kan de passie snel weer aanwakkeren. Een vriendschap is hierdoor lastig in stand te houden.

Waren jullie echter al vrienden tijdens en misschien ook al voor de relatie en was de fysieke aantrekkingskracht minder? Dan is de kans van slagen van een vriendschap groter. Natuurlijk is niets onmogelijk en kunnen vriendschapsrelaties ook ontstaan na scheidingen waarbij fysieke chemie nog steeds een rol speelt. Maak dan wel duidelijke afspraken over jullie verwachtingen.

  1. Hetzelfde verwachtingspatroon?

Wat is volgens je ex en volgens jou de definitie van vriendschap? Bellen jullie dagelijks om lief en leed te delen of zien jullie elkaar incidenteel voor een goed gesprek? Spreek uit wat jullie verwachten om teleurstellingen te voorkomen.

Daarbij kunnen er in een vriendschap geen bijbedoelingen zijn, zoals het terugwinnen van de ex of vriendschap vanuit medelijden. Jullie moeten beiden oprecht een vriendschap willen, zonder verborgen agenda.

  1. Wat als je ex een nieuwe relatie krijgt?

Zeker bij een samengesteld gezin moet een nieuwe partner zich tolerant opstellen ten opzichte van de ex-partner. Er moeten immers afspraken over de kinderen worden gemaakt en daardoor is contact tussen exen vaak onvermijdelijk. Je mag daarom verwachten dat kinderen altijd vóór de nieuwe partner van je ex gaan, maar zorg dat jij niet tussen jouw ex en diens nieuwe vriend of vriendin staat. Je moet accepteren dat je ex verder gaat en gelukkig is met een ander, ook al verwacht je niet meer dan een vriendschap. Het is niet gek als je hier moeite mee hebt aangezien jullie ooit lief en leed deelden. Probeer blij te zijn voor je ex en de nieuwe partner, dat geeft meer kans op een geslaagde vriendschap.

  1. Vriendschapssieraad na scheiding

Om een relatie af te sluiten en het behoud van jullie vriendschap te bezegelen, zijn vriendschapssieraden een mooi aandenken. Laat jullie trouwringen bijvoorbeeld tot bijzondere hanger maken, of omsmelten tot andere ringen. Dit zal niet alleen bijdragen aan de eigen verwerking van een scheiding, maar eventueel ook aan die van jullie kind(eren). Met een dergelijk sieraad laat je namelijk zien dat jullie nog steeds om elkaar geven, maar op een andere manier. Bij Marijke Mul – Sieraad Laten Maken, zijn we gewend aan het maken van sieraden met een bepaalde lading. De sieraden zullen jullie op subtiele wijze altijd aan jullie vriendschapsband

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ een = 9
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.