Menu

Win het boek ‘Als liefde overleven wordt, de vele gezichten van partnergeweld’

12 reacties
win het boek over partnergeweld

Gedurende 20 jaar leidde ik een dubbelleven. Uit angst, maar vooral uit schaamte. Tot ik besloot dat dit niet mijn hele leven hoefde te worden en ik met één kleine koffer in de hand vertrok. Voorgoed. 

Sommigen vonden dat ik moest zwijgen, dat ik “dat potje gedekt moest houden.” In plaats daarvan schreef ik een boek en smeet ik mijn hele leven op straat, om het taboe te doorbreken en anderen te helpen. Want een slachtoffer van partnergeweld hoeft zich niet te schamen. Nooit.

Maria Genova (auteur van o.m. ‘Het duivelskind’) schreef hierover: “Met verbijstering gelezen. Een verhaal over een slimme en assertieve vrouw die verliefd wordt op een foute man. Heel mooi om te zien hoe ze uit haar staat van hersenspoeling ontwaakt en dat het nooit te laat is om te vluchten.”

Naast haar eigen waargebeurde verhaal geeft Anne Groenen, doctor in de criminologische wetenschappen en familiaal bemiddelaar, een antwoord op deze en andere vragen:

Wat zijn de eerste tekenen van misbruik en welke manipulatieve strategieën gebruiken plegers? Waar vind je hulp? Hoe kun je veilig vertrekken en hoe ernstig moet je stalken nemen? Wat zijn de langdurige gevolgen van partnergeweld en kunnen plegers veranderen? Wat verhindert een slachtoffer om te vertrekken en waarom keren sommigen zelfs terug? Welke signalen kunnen anderen opvangen en hoe kunnen ze helpen?

Dit boek is bedoeld voor slachtoffers, plegers, omstanders en professionals in Nederland en Vlaanderen. Mijn website geeft bijkomende informatie en hulpkanalen: www.trienelecompte.com

Wij geven twee exemplaren van dit boek weg. Leg ons uit waarom je dit boek absoluut wil lezen en stel ons een vraag over partnergeweld die je allang op de lippen brandt. Wij maken op 1 juni 2021 de winnaars bekend.

REACTIES

Jacobien Kooistra - 19 mei 2021

Ik zou heel graag dit boek lezen om de verschillende vormen van (ex)partnergeweld in onderzoeken die ik doe beter te kunnen herkennen en te duiden, waarna ik ze kan benoemen en teruggeven aan clienten. Ook de instandhoudende factoren, verschillende contextfactoren en complicerende factoren zou ik beter in beeld willen krijgen. Verder zou ik beter zicht hiermee verwerven op het vraagstuk waarom voor het slachtoffer angst, ontkenning en schaamte blijkbaar meer leidend zijn dan 'veiligheid'.

Gaby Arts - 19 mei 2021

Top, als VT medewerker is alle kennis over huiselijk geweld welkom. Deze kennis kan ik dan weer delen met mijn collega’s. Ik zou heel graag willen weten wat ik als professional kan doen als er wel signalen van onveiligheid gemeld worden, maar we deze in onderzoek niet boven tafel krijgen. Terwijl achteraf vaak blijkt dat er weldegelijk sprake was van huiselijk geweld.

Jolanda - 20 mei 2021

Ik ben zelf slachtoffer en zou het graag lezen en ook aan mijn omgeving laten lezen. Die begrijpen het vaak ook niet.

Wilmsen Anita - 20 mei 2021

Ik zou dit boek heel graag lezen, dan besef ik weer hoeveel geluk ik heb met mijn man

Suus Segers - 20 mei 2021

Ik ben 4 jaar geleden bij mijn ex-man weggegaan. Na 3 jaar wilde hij pas scheiden. Met en met realiseer ik mij waar ik “in” heb gezeten. Ik wil er toch nog meer over lezen. Iedere dag gaat het beter met mij maar mijn kinderen hebben nog veel last van zijn gedrag van vroeger en van nu. Beschadigd en vernederd. Bedankt 🙏

karen buursen - 20 mei 2021

graag kom ik in aanmerking om dit boek te winnen. vanuit mijn werk als bemiddelaar in scheidingscasussen, krijgen we in gesprek met ouders, ook geregeld een inkijkje in hoe geweldadig de relatie was met elkaar. naast dat dit boek onszelf kan helpen aan te sluiten bij de gezinnen, kunnen wij dit ook de ouders laten lezen als ze willen, voor herkenning, erkenning, en wie weet verdere verwerking, en of verder te komen in eigen processen. bedankt voor alle info tot nu toe.

Edith - 20 mei 2021

Ik zou dit boek heel graag willen winnen. Ik heb jaren gewerkt in een Blijf van mijn lijf huis en nu werk ik met vechtscheidingen waarin dit thema nog steeds onderbelicht raakt en hoe dat van invloed kan zijn! Ik zou het heel helpend vinden om mijzelf nog verder en meer te verdiepen en ook te kunnen delen met collega's. Daarnaast ook met cliënten het boek delen of vanuit de ervaringen begrip tonen voor hun ervaringen.

    Triene-Mie Le Compte - 6 jun 2021

    Dag, Edith. Sta je op LinkedIn? Ik zou je daar graag contacteren. Dank je wel! Zonnige groeten, Triene-Mie www.trienelecompte.com

Barbara - 20 mei 2021

......omdat mijn vrindin al jaren aan het overleven is en het haar niet lukt om uit de toxische relatie te stappen. Ik wil haar zó graag helpen. Ik doe alles wat binnen mijn mogelijkheden ligt, maar mijn kennis is onvoldoende. Hun twee kinderen lijden mee. Met dit boek zou t kunnen zijn dat ik haar handvatten kan bieden in de ingewikkelde strijd die ze constant moet leveren.

Lotte - 20 mei 2021

Zit nu zelf in een scheiding, ben zelf met kind en tas met kleding vertrokken. ( naar een veilige opvang/ vrouwenopvang) Weet hoe ingewikkeld veilig vertrekken kan zijn. Staan nu op het punt dat we kunnen gaan verwerken. Maar hoe? Hoe alles omvattend is het gedrag van mijn nu bijna ex geweest........ hoe ga ik mijn leven oppakken en mezelf weer belangrijk genoeg maken. Dus lees graag zo'n boek om inzichten te krijgen.....

Marloes Prins - 22 mei 2021

Ik zou dit boek graag winnen omdat ik, samen met een collega, op dit moment één van de twee enige hulpverleners in regio Twente ben die de MASIC (screenings- en risicotaxatieinstrument bij vermoedens van ex-partnergeweld) inzet om de juiste hulpvorm te bepalen in een hoogconflictscheiding waarbij kinderen in het spel zijn. Dit boek bevat essentiële informatie om de MASIC nog beter af te kunnen nemen en interpreteren

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 1 jun 2021

Barbara en Lotte, het boek is voor jullie. Mail even je postadres naar info@nieuwestap.nl, dan wordt het opgestuurd. Alle anderen bedankt voor jullie reacties. Voor de mensen met persoonlijke ervaring met partnergeweld heel veel sterkte! De mensen die mensen begeleiden die met partnergeweld te maken hebben, heel veel succes!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 6 = acht
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.