Menu

Omdat praten met narcist geen zin heeft, schreef Mirre brief aan ex

35 reacties
brief aan narcistische ex

Regelmatig hoor ik van de kinderen bepaalde opmerkingen die mijn ex plaatst over mij of mijn familie. Zwak vind ik het, slap en respectloos.  Ik kan er dan ook al steeds vaker overheen stappen en boven staan, ben ik ( weer) de verstandige. Maar soms raakt het me ineens wel en haalt het me uit balans. Zeker toen ik hoorde dat een opmerking nu van zijn vriendin was gekomen, in het bijzijn van mijn kinderen! Boos was ik, verdrietig en gefrustreerd! Omdat ik zoveel zou willen zeggen, de waarheid, tegen iedereen, de hele wereld, tegen hem, tegen haar.

Maar wie zelf te maken heeft met een narcist, weet dat het geen zin heeft. Het zal worden verdraaid en mijn kracht zal worden omgezet tot – in zijn ogen – zwakte. En dat wil ik niet, dat gun ik hem niet. En nog belangrijker, ik gun het mijn kinderen niet, dat zij bij het volgende weekend bij hun vader alles over zich heen krijgen.

Dus schreef ik hem een brief, maar heb hem als zoveel voorgaande brieven niet verzonden…
Het gemis en de pijn om wat wij ooit hadden en de abrupte, brute en respectloze manier waarop dit is geëindigd, zal altijd een onderdeel van mij blijven. Het zal een herinnering zijn, gevuld met pijn en verdriet. Maar dat is het, een herinnering.

Ik ben gelukkig en heb het goed met de meiden. De vrijheid, zelfstandigheid en de vrouw die ik nu ben, bevallen me goed en ik ben er trots op.

Wat jij nu met je leven doet is jouw verantwoordelijkheid. Het houdt me niet meer bezig en staat los van mij.
Het enige dat ons nog bindt zijn de meiden. Hùn geluk staat voorop. Zij zijn diegene die mijn dagen vullen, mij aan het lachen maken en mij een trotse moeder maken. Naast al het mooie dat ik nu meer dan ooit voor mezelf doe.

Het feit dat ik, onderhand drie jaar verder, nog steeds hoor dat jij en zij opmerkingen over mij of mijn familie maken, zeggen mij veel over jou. Over jou en haar.

De manier waarop jullie nog steeds over mij praten en de opmerkingen die worden geplaatst in het bijzijn van de meiden, dàt is wat mij wèl bezig houdt, omdat het de meiden kwetst en verwart.

Het maakt mij ook duidelijk hoe jullie over mij praten, denken en hoe jij over mij láát praten. Zij, die mij enkel kent als de persoon die jij hebt geschetst. Zou jij met respect over mij, de moeder van je kinderen, praten dan zou zij als jouw partner nooit zulke uitlatingen over mij plaatsen, zeker niet in het bijzijn van de meiden. Jij zou het niet eens moeten willen.

Jullie graven een kuil voor jezelf.

Jammer eigenlijk, dat jouw hart blijkbaar gevuld is met negatieve herinneringen en gevoelens, als er juist zoveel moois is om op terug te kijken en trots op te zijn.

Maar waar ik naar toe wil. Leef je eigen leven. Probeer niet in te vullen wat ik nog denk of voel, want ik ben niet half meer de persoon die jij achterliet. Het zou je verbazen.

Focus je op de meiden. Op hoe jij wenst dat ze over jou denken, tegen je aan kijken en later op je keuzes en handelingen terug kijken. Dàt is wat jou bezig zou moet houden.

Ik red me prima.

Mirre (42), nu drie jaar alleenstaand moeder van 2 dochters, Febi (14) en Evi (12). Gescheiden (ouders) zijn kreeg al snel een extra dimensie toen mijn ex narcistisch bleek. Daarnaast is hij als vader weinig in beeld en dat valt niet altijd mee met twee pubers in huis, maar maakt mij een sterkere en trotsere moeder dan ooit!

REACTIES

Lin - 11 apr 2018

Hoi Mirre, Herkenbaar.... een narcist maakt je onzeker en klein. Maar joh als ik het lees ben je al weer een flink eind op weg naar een eigen leven. Ik ben ook nu 3 jaar gescheiden. Wat heeft het me een verdriet gebracht maar ook ik leer mezelf nu goed kennen en ben zo blij met de kinderen om me heen. Dat is waar wij trots op mogen zijn toch!!!!! Groet Linda

  Rob - 18 jan 2019

  hoi. wat een mooie brief, zelf ben ik op een zelfde manier slachtoffer geworden door mijn narcistische ex vrouw. precies hetzelfde gebeurt me nu nog.. de brief die je schreef zou de mijne kunnen zijn. ook zelf heb talloze brieven geschreven. achteraf spijtig ook enkele verstuurt. want het is alleen maar voer voor deze mensen. Gelukkig heb ik me zelf ook staande gehouden en red het op een prima manier met mijn kinderen aan mijn kant die er voor gekozen hebben grotendeels bij mij te gaan wonen. Super sterk en mooi.. opsteker voor iedereen die weet en voelt wat je hebt door gemaakt!

As - 11 apr 2018

Wauw wat mooi geschreven en zo herkenbaar.. Weet precies wat je bedoelt ( ook al heeft mijn ex het voor elkaar dat de kinderen hem niet meer willen zien) Maar wees trots op jezelf en hoe je t doet !!

  Stephanie - 18 feb 2019

  Dat is bij mij ook zo Kids willen niet meer naar hem Ze herkennen de man niet die hij nu is. Elke zin van hem begint met IK Snap niet waar de man gebleven is die ik ken herken hem in niets meer. Helaas heeft mijn dochter heel veel verdriet dat haar vader nu zo is, maar er zijn ook goede momenten en daar trekken we ons aan op

B - 12 apr 2018

Ik weet niet of mijn ex een narcist is maar hij plaatst wel alles buiten zichzelf en heeft een zeer laag inlevingsvermogen. Hier ook een kind die het contact 2x voor lange tijd heeft verbroken. Nu wel weer contact maar heel weinig. Het meest vervelende vond ik de communicatie. Na de scheiding en over toestand kind. Het heeft veel kapot gemaakt en ons als ex geliefden en ouders ver uit elkaar gedreven....Loslaten is soms het beste maar vind ik soms nog knap lastig!

Loes - 13 apr 2018

Narcisme... herkenbaar. Ik zag het pas nà de scheiding. Ik laat hem los. Wil niets meer met hem te maken hebben. Ziekelijke leugenaar. De firma List & Bedrog. Leeft in zijn eigen wereld van waarheid... je kunt ook niet anders dan loslaten, er boven staan en hopen op vette karma... dus top. Je krijgt een dikke 10. Groeten Loes. 22 jaar met ex geweest, 2 kinderen, 1,5 jaar gescheiden.

Annette - 15 mei 2018

Hier hetzelfde autist, narsist. Nooit is het zijn schuld ook niet als hij de deur kapot maakt. Als hij geen contact zoekt met zijn kinderen en ze ingeruild heeft voor die van zijn nieuwe vriendin. Nee je kunt al zijn bedrog en leugens weerleggen maar het helpt niets. We zijn pas 19 maanden bezig met de scheiding, maar voel me iedere dag sterker. Zie dat dat bij jou ook lukt. Fijn voelt toch soort van goed je verhaal te lezen. Denk soms nog ligt aan mij maar weet beter

Esther - 11 jun 2018

Beste Mirre, Heel herkenbaar. Ben aan het scheiden van een narcist en het is een groot gevecht waarin hij inderdaad mij alles verwijt, liegt, bedriegt, alle mensen die wij gezamenlijk kenden tegen mij opstookt en de kinderen ook hierbij betrekt. Ze zijn 9 en 11.... Ik heb lang geprobeerd om toch bij hem te blijven, ook voor de kinderen (dacht ik) maar naarmate ik meer voor mezelf en de kinderen opkwam nam het geweld toe... Ik ben blij dat ik de stap heb gezet maar we hebben nog een lange weg te gaan.... Ik voel me gesteund door de wetenschap dat het beter zal worden, ook jouw bericht steunt mij om daarop te blijven vertrouwen. Dank daarvoor.

fred rienks - 7 okt 2018

herkenbaar dit had ik met mijn ex ook want zij is compleet narcist geworden sinds de laatste 3 jr toen mijn eigen moeder overleed en sindsdien is het alleen maar bergafwaarts met haar gegaan en hebben we besloten om er samen een punt achter te zetten ook.Er waren goede afspraken gemaakt maar die werden binnen 2 dagen van tafel af geveegd toen ik niet meer in het huis was en zij al met een andere man in huis mee zat ook.Met deze man is zij binnen 4 maanden tijd getrouwd terwijl het voor mij een complete vreemde man is en ook voor mijn dochtertje milou die ik nu al de 6e week die ingaat niet meer mag zien ook.

a - 13 dec 2018

Ik ben net af van een narcistische vriendin. Altijd ruzie. Nooit haar schuld. Leugens verdraaien zodat je aan jezelf gaat twijfelen. Toch blijft ze in mijn hoofd zitten en mis ik haar. Nu 3 maanden geleden maar dit duurt nog wel even .

  John - 26 mrt 2019

  Een jaar en drie maanden hier, eerste 4 maanden alleen maar leugens over geen nieuwe vriend, daarna 4 maanden lang zeggen dat ze me mist en uiteindelijk weer liegen over contact met hem. Geen afspraak na komen en idd compleet geen empatisch vermogen, alles ligt aan mij niks aan haar ( ze verantwoord het vreemd gaan omdat ik haar boos zou hebben gemaakt en als ik boos werd als ik haar weer op een leugen betrapte dan werd het elke keer zo gedraaid dat het alleen nog maar ging over dat ik on redelijk was en niet boos had mogen worden ) nu al een aan talk maanden helemaal geen contact meer en hoewel ik best vaak terug denk aan hoe het ooit was gaat het nu gelukkig stukken beter met me ( gelukkig geen kinderen samen dus niks wat ons nog bindt ) duurt lang en valkuilen voldoende maar uiteindelijk kom je er wel en ben je beter af zonder !

Rob - 18 jan 2019

hoi. wat een mooie brief, zelf ben ik op een zelfde manier slachtoffer geworden door mijn narcistische ex vrouw. precies hetzelfde gebeurt me nu nog.. de brief die je schreef zou de mijne kunnen zijn. ook zelf heb talloze brieven geschreven. achteraf spijtig ook enkele verstuurt. want het is alleen maar voer voor deze mensen. Gelukkig heb ik me zelf ook staande gehouden en red het op een prima manier met mijn kinderen aan mijn kant die er voor gekozen hebben grotendeels bij mij te gaan wonen. Super sterk en mooi.. opsteker voor iedereen die weet en voelt wat je hebt door gemaakt!

Inge - 19 jan 2019

Beste Mirre, Zoals mijn voorgangers, is het bizar om je brief te lezen. Ik had hem geschreven kunnen hebben. Ik ben zelf nu bijna 4 jaar verder en helaas heeft mijn ex mijn 2 oudste kinderen (13 en 15) nu zo ver dat ze bij hem willen gaan wonen. Ik weet dat ik sterk moet zijn en dat ik hen niks kwalijk kan nemen (zij zijn net zo goed slachtoffer) maar het doet wel ongelofelijk veel pijn. We gaan naar de rechter en ik kan alleen maar hopen dat ik mijn 2 jongsten (8 en 10) nog wel de helft van de tijd bij me mag hebben. Geniet daarom enorm van je meiden en haal hier kracht uit! Ik zal dit meer uit mezelf moeten halen, denk ik. Dank je wel voor je brief!

Marlies - 7 jul 2019

Herkenbaar! Mijn kinderen zijn nu 12 meisje en 10 jongen. Mijn ex is opnieuw getrouwd en ligt bij mijn dochter in bed als ze naar bed gebracht wordt. Nemen de dag door hij zingt een christelijk lied samen bidden en hij kriebelt haar!!! Ik maak mij ernstig zorgen want vind het vreemd dat hij bij zijn dochter van 12 nog in bed kruipt!!! Wat moet ik hiermee???

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 8 jul 2019

  Beste Marlies, Het hoeft niet per se verontrustend te zijn wanneer een vader en een dochter van 12 knuffelen met elkaar. Maar wanneer je je zorgen maakt, kun je het beste contact opnemen met een vertrouwenspersoon. Misschien iemand via de school van de kinderen of via de huisarts.

Bart - 14 jul 2019

Ik lees veel verhalen over mannen die n narcist zijn. Bij mij is mijn ex-vriendin narcistisch. Samen hebben we n zoon van 10 die bij zijn moeder woont. Helaas nu weer ruzie om niets en wil ze mij geen.excuus aanbieden. Ook meewerken aan n oplossing (eventueel via GGZ) wil ze niet.Hierdoor kan GGZ niets voor mij/ons doen. Nu zie ik mijn zoon al 5 weken niet....terwijl wij n geweldige band met elkaar hebben.Hij kwam bijna elk weekend uit eigen verzoek. Het zou me niet verbazen als zij hem dingen verteld die mij in n kwaad daglicht zet.Om hem zo bij mij weg te houden.En ik sta machteloos.Wat n klopte situatie. . ...iemand die raad weet???????

Ellen - 25 sep 2019

Kan iemand contact met me opnemen Ellencoolsaet@hotmail.com Ben recent slachtoffer en heb hulp en raad nodig voor de scheiding.

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 26 sep 2019

  We hebben je gemaild Ellen.

  Sandra Weima - 10 mrt 2020

  Met mij ook graag, 3 weken geleden achter gekomen, wakker geworden uit de lange boze droom en weet niet hoe ik de scheiding aan moet pakken! 2 meiden van 1,5 en 6 maanden :(

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 10 mrt 2020

  We hebben je gemaild, Sandra.

Janneke - 3 okt 2019

Via google kom ik op deze site. Ook mijn ex is een narcist. Liegen en bedriegen, zelfs over de rug van onze kinderen. Ook jeugdzorg en onze gezinshulpverlener vallen er met open ogen, in zijn mooie praatjes. Het enige wat ze zeggen is dat ik de strijd niet moet aangaan en flexibel moet blijven zijn want hij is dat niet. Alles moet op zijn manier, net als tijdens ons huwelijk. Alleen omdat hij zich niet aan kan passen en de regie wil houden, over mij. Ik doe het allemaal niet goed volgens hem en heb het huwelijk ontwricht, terwijl hij diverse malen vreemd is gegaan en avondenlang weg was. Zogenaamd storingsdienst voor zijn werk. Maar ik ben de boosdoener en hij is zielig. Hij komt overal mee weg met zijn mooie praatjes en ik ben de gefrustreerde ex-vrouw. En nu is zijn vrouw ook zielig zegt hij, omdat onze oudste zoon van 10 jaar zijn nieuwe vrouw niet mag en volgens hem zwart probeert te maken. Mijn oudste zoon wordt niet geloofd door hulpverleners waar mijn oudste zoon zoveel vertrouwen in had. Ik ben moe en op van het als maar verdedigen en flexibel zijn want anders zouden we een voogd krijgen.

Bloem - 16 okt 2019

OMG zo herkenbaar, ben zelf gescheiden bijna 2 jaar van ex, nu de vereffening nog, en idd alles moet gaan zoals meneer het wilt. Denkt zelf dat hij zielig is, maar hij is zelf de sukkel, die alles verpest heeft door zijn gedrag, nooit geen band opgebouwd met zijn kinderen. Kinderen willen hem niet zien. Ben blij dat ik van hem af ben, maar wat een ongelooflijke moeilijke periode is dit geweest, tijdens het huwelijk al, maar vooral de scheiding. Ik zou een serie boeken kunnen schrijven over hem, elke dag zit hij nog in mijn hoofd, ik hoop dat ik dit ooit echt achter me kan laten, want het heeft me toch echt psychisch kapot gemaakt.

Jeanne - 29 okt 2019

Pffffff heftig om te lezen. En zo herkenbaar. Ben een jonge moeder. 8 jaar samen, waarvan 5 getrouwd en een dochtertje van vier. Leugens leugens leugens. En alles is mijn schuld. Meneer betrapt op vreemdgaan tijdens zakenreis, maar daar mag ik het niet meer over hebben. Ik weet dat ik veel beter verdien. Maar de stap zetten... samen een kind, waar hij wel superlief voor is en een bedrijf. Hij heeft me bedreigd dat als ik wegga bij hem, hij ons kind meeneemt en het geld. Geld kom ik wel overheen, maar van mijn dochter blijft hij af. Ik weet niet wat ik aanmoet met deze situatie... En het vreemde is, hij kan zo lief voor me zijn en is altijd aan het knuffelen met me...

Bloem - 30 okt 2019

Lieve Jeanne, Aantrekken en afstoten daar zijn ze juist heel goed in, ons steeds in de waan laten, we gaan nog twijfelen over ons zelf. Zo'n relatie maakt je kapot. Bedreigen dat hij je dochter van je afneemt, zo werkt het niet in de werkelijkheid! Maar in hun beleving denken ze dat alles gaat zoals zij dat geloven, alles zal gedeeld worden dus ook het geld! Ik kan je echt eerlijk zeggen, ik ben heel blij dat ik van hem gescheiden ben, de scheiding was heel erg moeilijk, maar de jaren ervoor ook, vechten en blijven hopen, bang voor de toekomst, twijfelen aan mezelf. Mocht je de stap kunnen zetten, neem dan zeker een advocaat! Ik wens je veel sterkte, je bent niet alleen

Ella - 17 nov 2019

Wauw, jullie verhalen zijn zo herkenbaar... Ik nu al 4j weg van narcistische ex. Enkel de woning moet nog worden geregeld. Maar weigert mij een cent. Wettelijk gezien kan dat niet zomaar maar gebruikt emotioneel alles tegen mij om mij te breken. Heb al de helft toegegeven, maar heb geen energie meer over om nog te vechten... Ik ben op. Het heeft 3j geduurd eer ik inzag dat ik met een narcis te maken had. Mijn lichaam is op, mijn geest ook... Ik heb nu een fantastische nieuwe relatie! Ben zo dankbaar daarvoor, maar hoe hij me nog zo kan raken door zijn verwijten en zijn tirades dat is zo erg. En uitputtend. Ik wil enkel rust... Voor mij en de kinderen... Maar ze daar elke week gaan afzetten doet mij pijn. Echt hartzeer... Soms lukt het gewoon nt meer allemaal...

V - 24 nov 2019

Wat een mooi bericht en steunende reacties. Ik ben al 2,5jaar weg bij mijn ex en sinds een jaar zie ik pas echt dat hij een narcist is. Liegt alles aan elkaar, is dreigend, kan er niet mee praten, houdt zich niet aan tijdsafspraken rondom omgang dochter van 4,5jaar. Weigert te betalen, pas als hij inzicht krijgt in mijn financiële situatie. Dit gaat dus niet gebeuren. Hij heeft mails en berichten verstuurd in naam van iemand anders, deze persoon bestaat en is een vriend/werkgever van zijn nieuwe vriendin. Het waren behoorlijk dreigende berichten voor iemand die zich voordeed als juridisch adviseur. Ik kreeg geen enkele info over deze man maar ben goed in zoeken dus heb alles gevonden. Mijn dochter heeft veel last van hem, ze gaat om het weekend 2 ochtenden naar hem. Nu hij een nieuwe vriendin heeft wil hij dit uitbreiden maar er zijn zorgen rondom mijn dochter. Ze zit in de knel en ik heb al overal aangeklopt maar geen hulp beschikbaar. Er moet eerst iets gebeuren. Daarnaast is ze weg gerend voor hem toen hij haat kwam halen, in totale paniek. Ik heb jaar thuis gehouden maar hij was daar ontzettend boos over. Stuurde de rechtsbijstand op mij af etc maar hij heeft nooit doorgezet. Nu zijn er jeugdproffesionals bij betrokken in de hoop dat dit gaat werken. Ik heb hen gevraagd mee te kijken. Alles geprobeerd, ouderschapsbemiddeling maar ex wil geen pedagogische hulp. Heeft iemand nog tips voor mij? De alimentatie wil ik wel gaan afdwingen aangezien hij bezoek met dochter af dwingt.

Ghesquiere stefaan - 17 feb 2020

Stefaan : Hoi, een maand terug vertrokken bij mijn narcistische ex vrouw. Zij teflecteren op u wat zij zijn. Egoisten zonder empathie. Zijn bang voor echte liefde, voelen zich verstikt wanneer het super gaat. Het moet eigenlijk altijd om hen draaien. Ze verdraaien de woorden altijd in hun voordeel. Willen graag gezien zijn bij heel veel vrienden, die liefst een mindere zijn van hun eigen ideaalbeeld. Ze verdragen geen tegenspraak en willen altijd het laatste woord. Ikzelf nam de beslissing om te vertrekken en daar kunnen ze niet meeleven. Zij moeten u buiten gooien. Dan is het ambras hoor, ze blokkeren u op alle gebied en maken u zwart met tal van leugens....bitch wait for the karma. Je geeft een narciste zoveel liefde dat het pijn doet maar na een tijd voelt ge u super. Ze denken enkel aan hun eigen uiterlijk en zijn heel materialistisch ingesteld, koopziek. Ze daten er ook op los, liefst wekelijks om die mannen dan te gebruiken......ze hebben hulp nodig maar ontkennen het. Inyegendeel ze zouden u naar een psychiater sturen.

erik - 29 feb 2020

hoi ook ik ben inmiddels gescheiden van mijn narcistische vrouw. hoe ik daar op kwam ? een jaar geleden is mijn ex haar moeder overleden mijn zwager vroeg om meer kaarten dat heb ik geregeld en belde hem dat de kaarten gereed waren echter kreeg ik mijn schoonzus aan de tel ik vroeg naar mijn zwager en gaf de boodschap door hij zou de kaarten komen halen. echter toen ik de telefoon neer legde begon mijn nu ex uit haar dak te gaan hoe ik zo vriendelijk tegen haar schoonzus kon zijn. ze heeft niet tegen mij gepraat tot dat ze me commandeerde dat ze naar het verpleeghuis moest omdat ze bloemen voor de verpleging had gekocht en die daar af moest geven. dus ik stapte in de auto en zoals gezegd naar het verpleeghuis . ze heeft daarna weer haar mond gehouden tot de begrafenis ook na de begrafenis hield ze stil zwijgen ook als ik vroeg of ze nog boodschappen nodig had of iets anders dit heeft ong 4 maanden geduurd tot ik zelf vroeg of er niet gepraat moest worden . waarop ze reageerde dat het allemaal de schuld van mij was. naar een aantal maanden aan gemodderd te hebben kwam ze op een middag thuis en vertelde dat ze naar de advocaat geweest was en dat alles wat er in ons huwelijk fout was gegaan mijn schuld was en zij altijd netjes geweest was. te bedenken dat zij degene was die er een verhouding op na hield waardoor onze dochter haar niet meer wilde zien. ze kwam op de meest vreemde tijden thuis en als ik vroeg waar ze vandaan kwam kreeg ik geen normaal antwoord of antwoorden als zit je weer ruzie te maken ik herinner me achteraf dat ze midags om 13 uur van huis ging om boodschappen te doen en pas om 24 uur thuis kwam waarbij ik elke bus die langs kwam hoopte dat ze er in zat en als je dan vroeg waar ze in hemelsnaam vandaan kwam had je ruzie maar geen antwoord nu ze had de scheiding aangevraagd en zij zou de scheiding wel even regelen waarop ik haar vroeg of je dat dan niet samen hoort te doen. nee hoor zij zou het wel even regelen ook bij de verdeling van de inboedel bepaalde zij wat ik mee mocht nemen en wat niet dit terwijl er in het convecaat stond dat de inboedel in netjes overleg verdeeld zou worden niet dus zij bepaalde . ook nu we uit elkaar zijn komt ze steeds met klusjes die nog bij haar gedaan moeten worden en of ik die maar even doe ik merkte dat ik in de afgelopen 1,5 jaar veel behoefte had om te praten liefst met mensen die hetzelfde mee maakte of gemaakt hadden en dit lastig was gezien veel; mensen niet goed snappen waar het over gaat dus ik ben van plan om praatgroepen te gaan organiseren waarin je met lotgenoten kunt praten bij interesse kun je contact met mij opnemen via mijn email of via pm of reageer gewoon vr gr

Anoniempje - 27 mei 2020

Ook ik herken mij ontzettend goed in deze brief. Ik heb 3,5jaar een relatie gehad met een narsistische man, waarvan 2jaar samengewoond. In zijn dorp/woonplaatst, met zijn familie en vrienden, in een huurhuis (van familie) waar hij al voor mijn tijd aan het verbouwen was. Hij vanuit het ouderlijke huis, ik vanuit mijn appartement. Alsof ik samenwoonde met een klein kind. Drammen als een kind wanneer hij ze zin niet kreeg. Daarnaast achteraf gezien vele leugens, respectloos en manipulatief gedrag. Mij vele malen afkraken, achteraf gezien was hij jaloers dat ik het altijd voor mezelf voor elkaar had/heb, een krachtige weerbare stabiele vrouw ben met veel zelfvertrouwen. Hij en alles om hem heen (werk, bezittingen, vrienden en familie) was fantastisch, en dat van mij was niet interresant en belangrijk. Uiteindelijk werd hij afstandelijk, heeft hij in een korte tijd zoveel geflikt, mij financieel leeggetrokken en er vrij uit het niets een punt achter gezet. Ik moest vertrekken en het maar uitzoeken verder. Hij wist denk ik dat ik hem doorhad en hij steeds minder controle over mij had, ik uitgekeken/gewoon zat was van zijn gedrag en het laatste jaar steeds meer mijn eigen gang ging. Ik verveelde hem. Ik ging voor een financiële afronding (ook al hadden we afspraken nooit goed zwart op wit, want voor afspraken maken deinsde hij terug). Hij had niet van mij had verwacht dat ik deze strijd om geld nog aan zou gaan want hij raakte ervan in paniek. Ik heb uiteindelijk een redelijk bedrag weten te krijgen, en heb vervolgens een dag later gelijk mijn overige spullen opgehaald. Nu ruim een half jaar later woon ik bij gemeenschappelijke vrienden en heb ik over een maand mijn eigen woning in de stad, vlakbij het dorp. Ik heb er een aantal fijne en goede vrienden aan overgehouden die mij los van hem zien en mij waarderen, betrokken zijn etc op wie ik ben. Inmiddels heeft hij een nieuwe chick, die lelijk en hoerig uiterlijk schijnt te hebben, iedereen schijnt hem uit te lachen omdat hij goud had (mij) en nu dit. Arme meid. Ik gun hem de ellende. Dat terzijde, ik weet beter. Ik ben opgelucht geen kinderen met hem te hebben, en blij om van hem af te zijn. Ik heb er ontzettend veel van geleerd. Ik voel me elke dag weer sterker en krachtiger worden. Een nog fijnere en mooiere persoon dan voordat ik hem leerde kennen.

Pipo - 13 jun 2020

Herkenbaar allemaal. En het begon zo mooi allemaal. En wat was ik toch verliefd op haar. Maar na de tweede week was er al iets , wat mij irriteerde. En ben weggelopen. Ja natuurlijk excuses gehad en het zou niet weer gebeuren. Maar na twee maanden van geluk, gezelligheid, romantiek weer discussie. Discussie waarvan ik mij helemaal niet meer van kan herinneren waar het overging. Maar ik ben weer weggegaan. Teleurgesteld en wat miste ik haar. Na paar maanden,heel onschuldig, zullen we een bakkie doen? Appte ze. Jaaaa , blij en gelijk uitgesproken. Zand erover. In het zelfde weekend, verleidelijk kleding aan, vroeg ze of ik het erg vond als ze wat zou bij mogen bijverdienen als madam... Dat had ze vroeger gedaan en ze kon er snel geld mee verdienen.. pfff woest was ik en eigenlijk had ik haar de deur uit moeten trappen. Recht tegen mijn ziel aan, was die opmerking. Ok, verleden had ze vertelt om eerlijk te zijn. Ik had geaccepteerd. Maar wat voel ik mij een sukkel nu, als ik dit zo beschrijf. Het overkomt je ,en je hoopt maar steeds dat na elke discussie het beter gaat. Maar manipulatie, intimidatie, gaslichting. Zwangerschap, de K ziekte erbij. Wat heeft deze vrouw mij geestelijke gesloopt. Liegen liegen en bedriegen. Dan valt het woord narcisme.. borderline.. en je zoekt op internet. En dan valt het kwartje pas. Ik heb haar na mijn scheiding leren kennen en wat was ze anders dan mijn ex. De verkeerde vrouw. Letterlijk en figuurlijk. Maar ik viel ervoor. Zwak in die tijd. Helaas. En wat voel ik mij machteloos om haar niet aan te kunnen pakken. Nog steeds na twee en half jaar , fantaseert ze er nog op los op haar nep account. Nee, ik reageer niet. En elke dag voel ik mij sterker worden. Maar ook nog slechte dagen. Helaas. Ik heb zoiets van , wanneer houd ze op? Hoe zal ik reageren als ze plotseling voor mijn neus staat? Ik ben niet agressief of kwaadaardig maar ik heb toch een knal in mijn gedachten... maar ik blijf maar kalm. Rustig en probeer haar maar uit te lachen, zonder iets te zeggen.. ik oefen elke dag. Durf mijn echte naam niet meer te zetten. Excuses daarvoor

Carolien - 22 jun 2020

Beste Mirre, Hoe houd je dit vol? Heb je hulp kunnen vinden? Welke hulp? Groeten, Carolien

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 22 jun 2020

  Hoi Carolien, Onze partner Willy Sietsma zou jou wellicht kunnen helpen.

Susanna - 22 jun 2020

Hoi, mooie brief- goed dat je hem niet op de post hebt gedaan. Hij zal niets begrijpen van wat je schrijft en het interesseert hem helemaal niets hoe je nu bent, of hoe je je nu voelt. Loslaten ondanks de langdurige scheidingsprocedure is het enige wat je kunt doen. Jezelf liefhebben en je eigen trauma’s helen werkt pas echt goed. Dan zul je ook nooit meer hetzelfde type beschadigde man aantrekken. Succes

José - 11 sep 2020

Nu ik jullie verhalen lees, zie ik dat ik ook met een narcist getrouwd ben. Een jaar geleden kenbaar gemaakt dat ik wil scheiden na 10-15 jaar doodongelukkig te zijn geweest, maar doorgegaan voor de kinderen (nu 17 en 19). We kennen elkaaral 35 jaar en in het begin gelukkig geweest, althans, dit dacht ik. Terugkijkend twijfel ik hieraan. We zijn nog niet veel verder in het proces, maar het is een nachtmerrie. Ik dacht van tevoren dat verdeling (bedrijf) het lastigst zou worden, maar niets is minder waar. Hij accepteert het niet en oudste zoon ook niet; deze wordt ingefluisterd door mijn man oudste zoon heeft mij zelfs paar keer met de dood bedreigd. We hebben hulp van Bijzonder Jeugdwerk, die ik heb ingeschakeld, maar komen (nog?)niet echt verder. Ik woon apart sinds drie maanden, maar nu weer zo onder druk gezet (omdat kinderen “afglijden doordat ze moeder thuis missen) dat ik toch weer thuis ga proberen, weer voor de kinderen, totdat ze hopelijk examens hebben gedaan. Ook stukje praktische redenen omdat bedrijf doorloopt en ik hier werk en inkomsten uit heb/nodig heb. Mijn oudste zoon zegt mij het leven zuur te gaan maken als ik scheiding doorzet. Mijn man manipuleert en liegt heel veel. Ik twijfel of hij het zelf in de gaten heeft. Ik ga alleen door nu nog voor de jongste, maar voor mij hoeft het intussen niet meer. Ik ben helemaal op.

Profielfoto van Eline Stap

Eline Stap - 11 sep 2020

José, wat heftig. Ik zou hulp zoeken als ik jou was, voor je terugverhuist naar een huis waar je doodsbedreigingen krijgt. Misschien kan Willy Sietsema je adviseren, je vindt haar pagina hier: https://nieuwestap.nl/etalage/kies-voor-jezelf-bij-narcisme/

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 + vier =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.