Menu

Help, de communicatie met mijn ex loopt niet goed

communicatie met ex loopt niet goed

Komt een man bij zijn coach

Een man kwam tijdens een traject bij me met een vraag. De communicatie met zijn ex loopt niet goed. Of eigenlijk, de communicatie met zijn ex loopt ronduit slecht.

Ze snapten niks meer van elkaar. Dagelijks begon het met een appje in de ochtend, bouwde het op gedurende de dag, om in de avond te eindigen met een waterval van beschuldigingen en gescheld over en weer. Het was een energie-lek van jewelste aan beide kanten. Hij werd er zo door afgeleid en beïnvloed dat zijn werk er erg onder leed. Er kwam niks meer uit zijn handen.

Als kers op de taart werden de kinderen er ook nog bij betrokken. Onder het mom van ‘dan weten ze in ieder geval hoe mijn kant van het verhaal is’, deelde hij regelmatig zijn frustratie met zijn puberkinderen. ‘Die zijn toch oud genoeg om dit te begrijpen?’

Hoe moest dat nu verder? Wat kon hij nog doen? Dit ging helemaal mis.

Samen zijn we ervoor gaan zitten en kwam hij tot verschillende inzichten. Die heeft hij zelf omgezet naar een aantal af-te-vinken acties voor de week erna. Toen kwam het spannendste gedeelte: doen!

Een week later kwam hij enthousiast terug. Hij had samen met zijn ex-vrouw afspraken gemaakt over hoe, wanneer en waarover ze het ééns per week met elkaar willen hebben.

Daarnaast hadden ze een afspraak bij een mediator gemaakt om kennis te maken.  

De rest van die week hebben ze geen ruzie meer gehad, heeft hij veel beter geslapen én zijn frustratie niet meer met de kinderen gedeeld.

En, oh ja, hij had de focus weer op zijn werk gevonden. Een win-win-win-win situatie.

Herken je deze situatie en wil je voorkomen dat je vastloopt op je werk tijdens je scheiding?

We helpen je graag verder.

Yorick Saeijs

Werkenscheiding.nl

de communicatie met mijn ex loopt niet goed

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 2 = tien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.