Menu

Daten als alleenstaande moeder

datingtips voor alleenstaande moeders

Daten is al zwaar als je single bent, maar wanneer je single bent en kinderen hebt is het haast onmogelijk zou je denken. Zonder twijfel is het single leven als alleenstaande moeder soms pittig! Er zijn een tal van factoren waar je altijd rekening mee moet houden wanneer je het besluit neemt om te gaan daten. Hoe weet je dat je er klaar voor bent? Naar wat voor soort date ben je op zoek als mama? Wanneer vertel je hem dat je kinderen hebt? Voor dit soort vragen hebben wij bij Care.com zes alleenstaande moeders gevraagd wat hun ervaringen met daten waren en hebben hun ervaringen hieronder voor jullie samengevat.

1. Zorg voor je eigen geluk. De beste relatie die je kunt hebben is de relatie met jezelf. Hoe gelukkiger jij bent, hoe beter jij dit op andere mensen overdraagt. Dit zorgt er in ruil weer voor dat je kinderen en je date zich veel prettiger voelen in jouw buurt.

2. Bepaal je eigen datingregels. Gezien het feit dat je vooral rekening met je kinderen moet houden wanneer je weer wilt gaan daten is dit natuurlijk een lastige situatie en kan het snel gecompliceerd worden. Maak van te voren plannen om een oppas te vinden die bij je familie past, zodat je met een gerust hart weg kunt gaan en je je aandacht bij je afspraakje kunt hebben.

3. Voel je comfortabel. Je in de datingwereld storten kan soms een beetje overweldigend zijn. Doe vooral wat je fijn vindt en wees jezelf ookal ben je zenuwachtig. Je anders gedragen dan dat je gewend bent valt op waardoor er ongemakkelijke momenten kunnen ontstaan.

4. Eerlijkheid duurt het langst. Wees eerlijk tegen je date en vooral tegen jezelf. Wanneer je er geen goed gevoel bij hebt kun je dit aangeven en kijken of je date zijn gedrag aanpast om jou op je gemak te laten voelen. Wanneer dit lukt hebben jullie gelijk een betere band opgebouwd. Wees ook eerlijk tegenover jezelf. Ontken je gevoelens niet en zorg ervoor dat je date dit ook komt te weten. Wellicht in iets mindere mate, want je wilt je date ook niet afschrikken!

5. Vertrouw je intuïtie. Luister altijd naar je gevoel en neem nooit genoegen met iets waar je geen volledig vertrouwen in hebt. Naarmate vrouwen ouder worden denken ze dat ze nooit de ware zullen vinden. Ik denk dat vrouwen door deze angst voor minder kiezen dan dat ze eigenlijk waard zijn.

Het is dus belangrijk dat je als je weer van plan bent om te daten, je deze punten in gedachten houdt en op jezelf vertrouwt en eerlijk bent naar je date en je kinderen. Zet jouw behoeftes voorop en wees blij met de keuzes die je maakt.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 − = vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.