Menu

Daten na een echtscheiding: 10 tips

daten na een echtscheiding

Ben jij na je scheiding op zoek naar een nieuwe liefde? Geweldig, maar wel spannend! Je hebt vast rare verhalen gehoord van andere divorcees die weer gingen daten. Online dating apps, catfish perikelen… Ons advies, ga lekker daten! We geven je graag 10 tips die je kunnen helpen bij het daten na een echtscheiding.

1. Je hoeft helemaal niets

Misschien een rare eerste tip, maar het is wel de waarheid. Ben jij nog niet klaar voor daten? Heb jij het gevoel dat jij je scheiding nog niet hebt verwerkt? Dan hoef je echt nog niet te beginnen met daten. Het kan gebeuren dat je een paar dates hebt die je niets doen, voordat je iemand tegenkomt waarmee het klikt. Dus als jij voelt dat je in je hoofd nog 100% van de tijd bezig bent met je scheiding, laat dat daten dan nog maar eventjes zitten.

2. Me-time boven we-time

Bij een scheiding verandert er veel. Misschien verhuis je wel, inkomsten worden anders, kosten zijn vaak hoger en veel factoren zoals inboedel moeten verdeeld worden over jou en je ex. Daarnaast heb je nog het emotionele aspect van een scheiding. Het verwerken van. En daarin heb je goede dagen en slechte dagen. Heb je een slechte dag, maar wel een date gepland? Dan is het me-time, boven we-time. Niets moet, alles kan!

3. Zoek advies over daten bij andere divorcees

Als iemand je goed advies kan geven over daten na een scheiding, dan zijn het wel je vrienden en vriendinnen die zelf gescheiden zijn. Zij kunnen je vertellen wat de beste plekken zijn om nieuwe mannen of vrouwen te ontmoeten. Dit kunnen bepaalde kroegen zijn, sportscholen, dating websites of dating apps.

4. Neem het allemaal niet te serieus

Het probleem met bijvoorbeeld online op zoek gaan naar een date, is dat niet iedereen eerlijk en oprecht is. Op het internet kunnen mensen zich natuurlijk makkelijk scharen achter een leuk en boeiend personage. En in het echt kan deze persoon misschien geen zinnig woord zeggen, of zegt hij/zij juist hele rare dingen. Dat kan gebeuren! Besef je dan ook dat dat niet aan jou ligt, maar dat je met deze date gewoon pech hebt.

5. Slechte date? Vermaak jezelf!

Iedereen heeft wel eens een minder leuke date. Word je al helemaal zenuwachtig over wat je moet zeggen op het moment dat een date niet lekker loopt? Dat is hartstikke begrijpelijk. Je kunt ervoor kiezen om de date af te breken, maar je kunt het ook een uurtje geven en meer te weten te komen over de persoon. Zie het als een kans om gekke verhalen uit die persoon te trekken, leer iemand kennen. Hoewel je die persoon dan niet aantrekkelijk vindt of heel bijzonder voor een tweede date, heb je jezelf toch vermaakt. En kan je ook niet spreken over een ‘weggegooide’ avond.

6. Praat niet (direct) over je echtscheiding

Over exen praten en het proces van je echtscheiding, is vaak niet leuk voor je date. Met een date moet je plezier kunnen maken. Het onderwerp van je scheiding is voor je date minder leuk of zelfs bedreigend om te bespreken. En daar schiet je natuurlijk niets mee op. Heftige onderwerpen, zoals je scheiding, kun je dan ook beter gebruiken voor een later tijdstip.

7. Maar, waar moet ik dan over praten?

Er is heel veel om over te praten! Bijvoorbeeld over sporten die je doet, boeken, reizen, concerten en andere culturele uitjes. Heb je een leuke hobby, heb het daar over? En als jij vertelt over een hobby of passie, vraag dan ook uit bij je date wat hij/zij voor hobby’s en passies heeft.

8. The past is in the past

Het verleden is geweest. De relaties in het verleden zijn geweest. Verraad is geweest. En alles wat is geweest, zijn zaken waar jij geen invloed op uit kunt oefenen, wat dat is geweest. Besef je dat je alleen het hier en nu kunt veranderen, met een blik op de toekomst. Het is heel makkelijk om terug te kijken op het verleden. Maar dat is geen vast gegeven voor de toekomst. Jij hebt geleerd van deze relaties, je erkent de valkuilen en dus ga je nu op zoek naar een leuke partner!

9. Nieuw haar, nieuwe kleding

Voor een eerste date is het fijn om jezelf even te pamperen. Nieuwe kleding kan ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel zit, en een geknipt kapsel ook. Altijd al een keer een make-up make-over willen hebben? Pamper jezelf, go for it!

10. Er is meer dan apps en websites

Dating apps zijn niet ‘the only way to go’, er is meer dan dat. Heb je een paar dates gehad, maar is het op niets uitgedraaid? Dan kun je ook nog op zoek gaan naar een relatiebureau. Een matchmaker, die op basis van kennis en ervaring op zoekt gaat naar mannen/vrouwen die bij je passen. Nederlands grootste matchmaker, Mens en Relatie, vindt voor 75% van hun leden binnen één jaar een vaste relatie. Altijd het proberen waard!
Heb jij nog tips over daten na een echtscheiding? Laat het ons weten!

www.mens-en-relatie.nl

Vind je deze blog waardevol? Doe ons een plezier en deel hem op social media!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 × = twaalf

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.