Menu

Daten na je scheiding? 5 tips voor succes

Je eerste date na je echtscheiding kan enorm spannend zijn. Dit zijn 5 tips om van die middag of avond een succes te maken:

Spreek af op een openbare plek

Ontmoet je date op een openbare plek en wees voorzichtig met het doorgeven van je telefoonnummer. Geef ook nooit je thuisadres. Het klinkt misschien raar bij iemand met wie je mogelijk verder wil, maar op dit moment ken je deze persoon nog niet en weet je niet of hij of zij te vertrouwen is.

Spreek vooraf met je date

Als je op een date gaat met iemand die je online ontmoet hebt, is het belangrijk dat je vooraf persoonlijk contact hebt voorafgaand aan de ontmoeting. Dat kan het beste via de telefoon of via videobellen. Iedereen kan zich immers op een site voordoen als iemand die hij/zij niet is.

Draag comfortabele kleding

Voor een date is het belangrijk dat je niet alleen mentaal maar ook fysiek lekker in je vel zit. Je kleding moet niet alleen je persoonlijkheid weerspiegelen. Je moet je er ook goed in voelen. Vergeet ogenschijnlijk onbeduidende kledingstukken als sokken niet. Juist deze onzichtbare kledingstukken moeten lekker zitten. Bamigo sokken zijn gemaakt van ademend en vocht doorlatend materiaal en zijn dus een goede keuze tijdens een date.

Houd wat betreft kledingkeuze ook rekening met de locatie en of je al dan niet een bepaalde afstand moet lopen. Het doel is om je te concentreren op je date, en een van de beste manieren om dat te doen is om je niet af te laten leiden door een te strakke broek, een blouse die trekt of ongemakkelijke schoenen.

Laat de discussie toe

Tijdens je eerste date is de kans niet groot dat je het gaat hebben over persoonlijke zaken of dingen die je aan het hart gaan. Toch zorgt een diepgaande discussie er wel voor dat je je meer met elkaar kunt verbinden. Aarzel dus niet om de discussie aan te gaan. De kunst is vooral om aan te voelen wanneer het tijd is voor een ander onderwerp.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie × = 9
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.