Menu

Daten na scheiding is net solliciteren, blog Martine

1 reactie
daten na scheiding

Een bekende Nederlander liet in haar telefoon kijken voor een kort tv item en de interviewer stuitte op een WhatsApp groep met de naam ‘Doordaten’. De BN-er bloosde en begon te giechelen. Ze ging daarna meteen uitgebreid uitleggen met de nodige gebaren erbij. Dit is een groep met vrijgezelle vriendinnen en het stimuleert elkaar in het blijven ontmoeten van andere mensen, op date blijven gaan is het motto.

Leuke single dames

De laatste tijd ontmoet ik veel single dames van mijn eigen leeftijd. Leuke, frisse vrouwen met een goed stel hersenen en ze zijn super grappig. Rijk sociaal leven en veel vrienden om ze heen die als heipalen fungeren als ze even in een dip(je) verkeren. Het ontbreekt aan de man, de sterke arm, de lieve glimlach, de stoere aanraking of gewoon seks. Ik ken het en herken het. Natuurlijk weet ik ook dat het hebben van een man aan je zijde niet alles zaligmakend is. Ik zie het om mij heen: vriendinnen die wel een man hebben. Het is echt niet altijd rozengeur en maneschijn of meestal niet in sommige gevallen.

Laat ik zelf een WhatsApp groep aanmaken met als titel: doorgaan met daten of gewoon eens beginnen. Ik voeg een leuk plaatje bij van een romantische date. Ik nodig alle vrouwen in mijn omgeving uit die alleen zijn en eigenlijk te leuk zijn voor een man. Er zijn wel wat regels of afspraken. Je begint met een foto van jezelf en even droog de feiten opnoemen (leeftijd, hoe lang alleen, woonplaats en wat je wensen zijn). Je vertelt je ervaring met daten en hoe je dat aanpakt. Tinder, Happ’n, Once of Parship of andere site.

De groepsapp vult zich al snel met grappige appjes zodat de andere dames een beetje kriebels krijgen en ook de stoute schoenen aantrekken. Foto’s van een Tinderprofiel of een antwoord van een potentiele man. Teleurstelling, advies en succesverhalen: alles is welkom. Als je meer dan drie dates met dezelfde man hebt gehad dan verlaat je de groep. Niet voordat je een selfie met deze date hebt verstuurd en iedereen even haar ongezouten (jaloerse) mening heeft gegeven.

Uiteraard ben je weer welkom als hij na zeven weken nog niet het dopje van de tandpasta dicht draait. Je weet inmiddels uit ervaring dat dat nooit meer gaat gebeuren.

Daten na scheiding is net als solliciteren

Daten na scheiding is net als solliciteren; jezelf verkopen en je goede en slechte kanten uit de doeken doen en daarom is het soms zo ontzettend stom en heb je er weinig puf voor. Een leuk gesprek hebben kan heel leuk zijn en iemand hoeft niet meteen de nare verhalen over je scheiding te horen; dat kan altijd nog.

Met twee dames ontstaat spontaan het idee om aan de bar van het Double Tree Hilton op een vrijdagavond gin tonics te gaan drinken. We kleden ons mooi aan en we gaan op stap. We hebben een enorme voorpret en we nemen onderweg nog even elkaars voorkeuren door. Blond of donkerhaar, slank of een klein buikje is oké en de ideale leeftijd. Een wingvrouw kan best goed werken. Een van ons legt het contact voor de ander en de rest gaat vanzelf of net wat makkelijker. Het ijs van de gintonic is spontaan gebroken.

Het was een hilarische avond en we hebben de smaak te pakken. We delen onze lollige ervaringen in de groepsapp en warempel willen twee andere dames een volgende keer mee op pad. Wat er die avond echt is gebeurd, weet alleen die dubbele boom in het Hilton en die is zwijgzaam, ook als je er wat extra pokon bij gooit.

Ik ben Martine (46 jaar) en ik woon in Amsterdam met mijn twee puberende meiden. Ik ben zes jaar geleden gescheiden en het voelt als een bevrijding. De scheiding was een verdrietige periode maar het heeft mij uiteindelijk veel gebracht. Het is helaas nog steeds niet makkelijk omdat het contact met de vader van mijn meiden heel moeizaam is.

REACTIES

Woutje - 18 dec 2017

Leuke blog, Martine! En inderdaad is daten te vergelijken met solliciteren. Zou er nog aan toe willen voegen: in beide gevallen is er meer kans op succes als je vooraf helder hebt wat je wilt. "Wie ben ík?" en "Wat wil ík (werkelijk)?" Wil ík hier wel werken?/Is hij wel leuk genoeg voor mij? Voldoet hij aan de voorwaarden die voor mij belangrijk zijn. Tenzij je natuurlijk simpelweg een lollig avondje wilt zonder verwachtingen ;). Ook helemaal prima. Hartelijks, Wout

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.