Menu

Laatste blog van Martine, met tips om je relatie te redden!

2 reacties
tips om je relatie te redden

Maak je relatie super belangrijk!

7 minuten

Uit onderzoek blijkt dat partners dagelijks gemiddeld 7 minuten aandacht voor elkaar hebben. Deze 7 minuten zijn dan niet het samen de kinderen naar school brengen of op de bank naar een Netflix serie kijken. Nee, het gaat over onverdeelde aandacht voor elkaar. Contact maken met elkaar en de verbinding aangaan.

Harde cijfers

Ik vond het een schokkend aantal minuten. Gemiddeld besteed je namelijk 80 minuten van je tijd op je mobiele telefoon. Twee uur van je dag ben je bezig met schoonmaken, was doen, boodschappen en koken. Dus je besteed een fractie van je tijd aan de liefde. Aan de andere kant blijken getrouwde mensen of mensen met een relatie gelukkiger dan singles of alleenstaande personen. Het hebben van een relatie kan soms best lastig zijn en nog altijd eindigt 1 op de 3 huwelijken in een echtscheiding. Duidelijke cijfers!

Ik herken deze cijfers maar al te goed. In mijn eigen relatie met de vader van mijn kinderen verwaterde onze aandacht voor elkaar steeds meer. We waren druk bezig met het opvoeden van de kinderen, ons werk en het drukke sociale leven. We hadden elkaar weinig te melden, echte interesse in elkaar was weggevaagd. Aan het einde was het tij niet meer te keren. We zijn uit elkaar gegaan en dat is nu ruim 7 jaar geleden.

Investeer je of ben je aan het vertrekken?

Ik denk dat de crux van een gelukkige relatie zit in deze onverdeelde aandacht voor elkaar. Eigenlijk is de vraag simpel. Ben je aan het investeren in je relatie of ben je aan het vertrekken? Het is het één (investeren) of het ander (vertrekken). Je kan niet een beetje investeren, tenslotte ben je ook niet een beetje zwanger.

Als je zonder aarzeling kan antwoorden dat je aan het investeren bent in je relatie en in de ander dan kan je je de vraag stellen of die investering nog beter kan. Wanneer was de laatste keer dat jullie samen rustig aan tafel zaten en met elkaar praatten? Kook zijn lievelingseten vanavond of stop hem een lief handgeschreven briefje toe.

In mijn vriendinnenkring hoor ik de laatste tijd best veel mokkende geluiden. Ik kan ze meteen van repliek dienen, gescheiden zijn en leven is echt geen pretje (ook niet na 7 jaar). Dan volgen de verhalen van de gelukkige relatie die achter de voordeur helemaal niet zo happy is. Ik geef ze dan een simpel advies. Wees eerlijk tegen jezelf: ben je aan het investeren of aan het vertrekken? En dat vertrekken kan best jaren duren, weet ik uit eigen ervaring.

Maak je relatie belangrijk

Als je investeert, maak je relatie dan belangrijk in je leven. Family first of je liefde op de eerste plaats. Besteed echt onverdeelde tijd aan en met elkaar. Ga samen eten (en dus geen dubbeldate), ga samen elke avond een wandeling maken als je kinderen wat ouder zijn en best een half uur alleen kunnen zijn, zet een pot thee, televisie uit en mobiel op stil en kijk naar elkaar, luister naar elkaar en heb die aandacht. Elke dag, dagelijks dan wel vaak. Maak je relatie super belangrijk in je leven, heel bewust! Liefde is levensenergie en maakt het leven licht en luchtig.

Afscheid van Nieuwe stap!

Met deze simpele tips om je relatie te redden eindig ik. Maak je relatie super belangrijk in je leven en laat de liefde je overspoelen met energie. Je hebt elkaar tenslotte gevonden en dat is niet voor niets. De liefde is er en laat die rijkelijk tussen jullie vloeien. Het kan alleen maar mooier worden.

Vol passie en plezier heb ik mijn blogs voor jullie opgeschreven in de hoop dat jullie hier kracht, herkenning en een lach in terugzien. Ik wens jullie alle goeds.

Ik ben Martine (46 jaar), gescheiden en ik woon in Amsterdam met mijn twee puberende meiden. Ik ben zes jaar geleden gescheiden en het voelt als een bevrijding. De scheiding was een verdrietige periode maar het heeft mij uiteindelijk veel gebracht. Het is helaas nog steeds niet makkelijk omdat het contact met de vader van mijn meiden heel moeizaam is. Toch is een beetje positiviteit in het leven heel belangrijk. Daar schrijf ik graag over. 

REACTIES

Nicolien - 20 feb 2023

Waar kan ik alle blogs teruglezen?

    Profielfoto van Nieuwe Stap

    Nieuwe Stap - 20 feb 2023

    Hi Nicolien, hier kan je alle blogs van Martine lezen:https://nieuwestap.nl/category/daten-na-scheiding/ Je ook via de menubalk bij alle bloggers komen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× twee = 14
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.