Menu

Friends with benefits, Martine blogt

friends with benefits

Mijn moeder zat vroeger uren aan de vaste telefoon met een vriendin bij te praten. Op de bank in de woonkamer en als je hoorde wie aan de andere kant van de lijn was wist je vaak hoe laat het was. Mijn moeder was zeker een uur aan de telefoon; het leven door te nemen en verhalen over iedereen uit te wisselen. Na anderhalf uur werd het echt irritant en dan ging ik mijn moeder storen. Ik wilde haar aandacht.

Tegenwoordig appen wij steeds een paar korte zinnen en dan wachten we op het antwoord. We volgen op Facebook en Instagram het sociale leven van de ander. Je gebruikt de verschillende communicatiemiddelen steeds op een andere manier. Soms gaat het sneller als je elkaar even belt en een korte uitleg kan geven.

Ik wil je stem horen

Een paar weken geleden zag ik een gemiste oproep van een vriendin en die had daarna een appje gestuurd met de woorden: ‘ik wilde je stem even horen’. Die woorden kwamen binnen. Het is zo waar. Aan de stem van iemand kan je veel horen en aflezen. Soms mis je iemands stem ook en een stem brengt de persoon dichterbij dan via een lieve woorden.

We belden later die week uitgebreid met elkaar zoals onze moeders dat vroeger deden. Momenteel gebeurt er van alles in mijn leven en het is niet altijd gemakkelijk om positief te blijven of de moed erin te houden. Ergens in mijn verhaal onderbreekt ze mij en vraagt of er een man in mijn leven is op dit moment. Gewoon iemand die jou even vasthoudt en een arm om je heen slaat en verzekert dat het echt goed gaat komen. Ik begrijp precies wat zij bedoelt. Soms kunnen problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen als mannelijke armen zich om jou bekommeren. Fysiek contact, een aanraking of een lieve blik. Je raakt er positief door afgeleid.

Fysieke aanraking

Deze fysieke aanraking is prettig en meestal heb ik het geluk dat het voor handen is. Er zijn genoeg mannen die graag lol en aandacht willen. Glaasje wijn en een leuk gesprek over andere dingen dan die dagelijkse ellende waar ik momenteel in zit. Heerlijk even uitgebreid flirten. Vriendinnen drukken mij vaak genoeg op het hart dat ik ook aan mezelf moet denken en ontspanning moet zoeken. In die combinatie ‘moeten ontspannen’ zit een geweldige tegenstrijdigheid.

Friends with benefits

Ontspanning kan op verschillende manieren, een wandeling, lekker even sporten of gewoon de gordijnen dicht om Netflix te kijken. Ik vind de afwisseling van mannelijk gezelschap soms heel prettig. Friends with benefits. Als je googelt op het onderwerp dan word je vooral gewaarschuwd voor goede afspraken met elkaar. Oh my god, het lijkt wel gewoon op een relatie. Zoals met alles en iedereen in het leven: het draait om communicatie. Eerlijk en duidelijk aan elkaar vertellen hoe je er in staat. Als je een verandering bij jezelf opmerkt dan dat snel met de ander bespreken.

Voor je het weet heb je op een onbewaakt ogenblik heerlijk onverdeelde aandacht en kan je er weer tegen aan. Als hij ook nog een sexy stem heeft dan ben je een happy en ontspannen moeder in dat moment. Ik zie graag de voordelen van het leven als gescheiden moeder en deze luxe zie ik echt als een benefit with a friend!

Ik ben Martine (46 jaar), gescheiden en ik woon in Amsterdam met mijn twee puberende meiden. Ik ben zes jaar geleden gescheiden en het voelt als een bevrijding. De scheiding was een verdrietige periode maar het heeft mij uiteindelijk veel gebracht. Het is helaas nog steeds niet makkelijk omdat het contact met de vader van mijn meiden heel moeizaam is. Toch is een beetje positiviteit in het leven heel belangrijk. Daar schrijf ik graag over. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ negen = 10
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.