Menu

Daten in corona tijd

daten in corona tijd

Over daten op zich kan ik een boek schrijven. Mijn getrouwde vriendinnen smullen van mijn verhalen. Achteraf kan ik vaak wel lachen om mijn belevenissen maar als je er midden in zit ga je wel eens aan de totale mensheid twijfelen…

En nu…

Nu is alles anders…

Nauwelijks naar buiten, 1,5 meter afstand houden, geen familie- of vriendenbezoek, geen bioscoop, etentje, museum, sport, sauna etc. etc. Dus ook niet daten zou je denken.

Single tijdens corona

Single zijn in deze corona crisis is best zwaar vind ik. Wat zijn behoeften van mensen die in angst leven? Die willen tegen iemand aankruipen! Hun angsten delen, elkaar geruststellen, het gevoel hebben er niet alleen voor te staan. Dat kan een alleenstaand iemand niet. Met een beetje geluk heb je kinderen waar je mee kunt knuffelen maar als die net een week bij de andere ouder zijn kun je je toch verdomd alleen voelen! Daar is weinig aandacht voor merk ik. Daarom een applaus voor jezelf in deze zware tijd! Ik klap ook voor je!

Nu juist tijd om te daten

Merk je dat je graag iemand naast je hebt? Wil je wel op zoek naar iemand? Dan is dit misschien wel juist de tijd om actie te ondernemen. Je inschrijven bij een datingsite kan natuurlijk heel goed. Daar krijg je geen corona van.

De hoeveelheid inschrijvingen op datingsites stijgt deze dagen. Mensen zijn veel thuis, hun sociale leven ligt stil, werken vanuit huis en hebben daardoor veel minder contact met anderen. Het bewijs wordt in deze crisis weer geleverd. De mens is een sociaal wezen dat contact met anderen nodig heeft. We kwijnen weg in ons eentje.

Hoe dan?? 

Ga je normaliter eerst een tijdje chatten/appen met een match en spreek je daarna af voor een real life ontmoeting, dat laatste gaat nu niet of minder makkelijk. Je kunt weer old school bellen met elkaar en als volgende stap elkaar voor het eerst zien via Skype, videobellen etc. Het heeft wel wat. Ieder met een drankje en een hapje op z’n eigen bank en zo kijken of er chemie is.

Wil je elkaar toch in het echt ontmoeten dan kun je samen een wandeling maken. Wel met anderhalve meter afstand tussen jullie beiden😉. Je kunt zelfs romantisch picknicken samen! Let op: ook hier houd je afstand! Mocht het echt iets worden tussen jou en die ander dan heb je een mooi verhaal voor later!

Scheidingscoach Carolien Roobol deelt zaken uit haar praktijk en ervaringen uit haar privéleven. www.succesvolscheidenrijnmond.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 × = achtenveertig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.