Menu

Dating advies: Nieuwe liefde na de scheiding?

liefde

Na een echtscheiding op zoek gaan naar een nieuwe liefde of relatie kan veel zorgen en stress veroorzaken. Sommige mensen denken zelfs dat hun kansen op het vinden van liefde zijn verkeken nadat een eerste huwelijk is gestrand.

Voor hen hebben we goed nieuws: een scheiding betekent niet het einde van je leven! Het is nooit te laat om een Nieuwe Stap te zetten. Misschien maak je dan zelfs weer een nieuwe versie mee van ‘en ze leefden nog lang en gelukkig…’!

Ben je er klaar voor?

Voor veel mannen en vrouwen die (onlangs) zijn gescheiden is het zelfvertrouwen het grootste issue. De relatie met de persoon van wie je eerst dacht dat je er oud mee zou worden is stuk gelopen.

Als het misliep met iemand die eerst zo perfect leek dat je ermee wilde trouwen, hoe kan het dan wel goed gaan met een volgende liefde?

Voel jij je ook zo? Doe het dan vooral rustig aan!

Neem de tijd!

Misschien ben je er nog niet klaar voor om actief op zoek te gaan naar een nieuwe liefde. Neem de tijd! Pak bijvoorbeeld weer hobby’s op die je vroeger had maar waar je eigenlijk niets meer mee deed sinds je getrouwd was. Was je altijd gek op schilderen? Ga op schilderles! Of heb je altijd van sport gehouden maar had je er te weinig tijd voor? Dit is de perfecte gelegenheid om het weer op te pakken én meteen nieuwe mensen te leren kennen.

Oude hobby’s oppakken of nieuwe hobby’s creëren is niet alleen hartstikke leuk, na een tijdje merk je waarschijnlijk ook dat het je gedachten afleidt van je verbroken relatie. En wie weet dat je op die manier vanzelf weer leuke nieuwe mensen in je leven kan toelaten!

We weten dat veel mensen na een scheiding het gevoel hebben dat ze waarschijnlijk nooit meer verliefd zullen worden. Maar met wat tijd, en een beetje moed, is het heel goed mogelijk dat ook jij een tweede kans krijgt in de liefde!

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 × = zestien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.