Menu

De 5 mooiste single reizen naar een verre bestemming

single reizen met verre bestemming

Intro single reizen

Bij een single groepsreis ga je zowel alleen als met een groep op vakantie. ‘Maar dat kan toch helemaal niet?’ denk je dan. Jawel, dat kan. Single reizen zijn de laatste jaren steeds populairder en het concept is simpel: je schrijft je in je eentje in en gaat op reis met een groep gelijkgestemden die zich ook hebben ingeschreven. Zo leer je nieuwe mensen kennen die net als jij interesse hebben in het land van bestemming en open staan voor nieuwe sociale contacten. Er zijn veel gave single reizen en we hebben hier de mooiste voor je op een rijtje gezet.

Zuidoost-Azië

Zuidoost-Azië is hot. Veel backpackers trekken er heen vanwege het tropische klimaat, intrigerende cultuur en prachtige junglelandschappen. Ook veel single reizen gaan hier naar toe. Populaire bestemmingen zijn Thailand, Vietnam en Maleisië. Je vindt hier veel watervallen, eeuwenoude boeddistische tempels die inmiddels half opgeslokt zijn door de jungle, prachtige zandstranden aan helderblauwe wateren waar je goed in kunt snorkelen en een vriendelijke bevolking.

single reizen verre bestemming

Afrika

De Afrikaanse landschappen varieren van tropische jungles tot droge woestijnen en alles ertussenin. Er is zelfs sneeuw te vinden! Meestal wordt éen land per keer gekozen omdat het continent zo immens groot is en je graag goed een land wilt ervaren tijdens je reis. Veel mensen reizen naar het noordelijk gelegen Marokko op zoek naar medina’s, souks en couscous. Tijdens een bezoek aan Marokko mag je een kamelentocht door de uitgestrekte woestijn eigenlijk niet overslaan.
Ook Namibië is populair. Er zijn hier veel natuurreservaten en national parks waar je op safari kunt gaan en de big 5 kunt spotten! Het landschap in Namibië kent zowel gortdroge woestijnen als vruchtbare lagunes waar veel olifanten, zebra’s, nijlpaarden en gazelles hun dorst lessen.

Latijns Amerika

Latijns Amerika is de bestemming voor iedereen die houdt van een flinke dosis avontuur, natuur en nieuwe ervaringen in onbekende cultuur. Je zult je verbazen over hoe vriendelijk de lokale bevolking kan zijn. Om nog maar te spreken over de adembenemde uitzichten vanuit Machu Piccu in Peru of een wandeltocht door het ruige Andesgebergte. Daarnaast is een trektocht over het Inca trail door de exotische jungle zeer de moeite waard: je krijgt niet alleen een goed beeld van de geschiedenis van Latijns Amerika, je ziet ook nog eens prachtige tempels en mooie regenwouden.

Verenigde Staten

Van de hamburgers in de McDonalds tot het vrijheidsbeeld in New York en van de casino’s in Las Vegas tot de Niagarawatervallen, in de Verenigde Staten is alles groot. En zo ook de mogelijkheid voor single groepsreizen; je kunt zo ontzettend veel doen dat het vaak niet in éen reis past. Daarom kiezen mensen vaak voor de oost -of westkust en verkennen dan wel steden als New York en Washington of San Francisco, de Rocky Mountains en Yosemite National park. Waar je ook gaat in Amerika je zult veel prachtige natuur zien afgewisseld met immense steden en restaurants waar je uitgebreid je buik rond kunt eten.

Up & coming

Tot slot hebben we nog een paar bestemmingen voor je die steeds bekender en meer bezocht worden. Nieuw-Zeeland biedt prachtige jungle gecombineerd met Maori cultuur en goede surfstranden. Jordanië heeft ruïnes van een stad die volledig uit rots is gehakt, erg indrukwekkend! Ook kun je hier overnachten onder de sterren in de woestijn en snorkelen aan de kust. Daarnaast is China populair aan het worden vanwege haar intrigerende en ingetogen cultuur. Bewandel de Chinese muur, ervaar de drukte van metropolen als Beijing en Hongkong en kom tot rust in een van de vele tempels.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 7 = twaalf

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.