Menu

De liefste bonusouders voor mijn kinderen

1 reactie
bonusouders

Mijn dochters hebben geluk. Ze hebben namelijk 2 hele lieve bonusouders. Natuurlijk hadden ze liever gehad dat hun vader en ik nog bij elkaar waren geweest, maar nu dit niet zo is, zijn ze erg tevreden met onze nieuwe liefdes.

Mijn ex en ik kregen ongeveer in dezelfde periode een relatie met de bonusouder van onze meiden en we gingen ook rond dezelfde tijd opnieuw samenwonen. De veranderingen kwamen voor hen in beide huizen dus ongeveer op hetzelfde moment. Bij hun vader hebben ze een bonusbroertje met dezelfde leeftijd en bij ons is 1.5 jaar geleden een zusje geboren. 

beste bonusouders

Verschillen tussen bonusvader en bonusmoeder

Wat mij direct opvalt als ik mijn vriend vergelijk met de vriendin van hun vader is dat ze heel anders omgaan met hun taken als bonusouder.

Mijn vriend laat het corrigeren van het gedrag van de kinderen graag aan mij over. De gesprekken met mijn ex doe ik ook alleen. Ik voel me daar prima bij. Uiteraard overleg ik met hem als er iets niet helemaal lekker loopt met de kinderen in ons huishouden of als ik een gesprek/discussie heb met mijn ex.

De vriendin van mijn ex is er vaak bij als ik een gesprek heb met mijn ex tijdens de overdracht. Zij neemt vaak het voortouw en hakt knopen door terwijl mijn ex erbij staat. Tijdens een telefoongesprek luistert ze mee en als mijn ex en ik er niet uitkomen heb ik ineens haar aan de lijn. Ik hoor van de kinderen dat ze, als ze daar zijn, vaak met haar praten als ze ergens mee zitten. Deze gesprekken hebben ze dus niet met hun vader.

Ik weet dat veel ex-partners dit gedrag van een bonusouder niet waarderen en dat hier veel conflicten door ontstaan. In mijn situatie is dit juist het tegenovergestelde.

Communicatie met mijn ex

De communicatie tussen mijn ex en mij is een lange tijd erg slecht geweest. Na een gesprek hadden we vaak andere dingen onthouden en dat zorgde met grote regelmaat voor conflicten. Als ik al antwoord kreeg op appjes, dan waren dat vaak vage antwoorden. Ik wist niet goed waar ik aan toe was en dat irriteerde me mateloos. Uiteraard was de irritatie aan mijn kant vaak duidelijk merkbaar in mijn communicatie, waardoor het er allemaal niet makkelijker en werkbaarder op werd.

De vriendin van mijn ex

De vriendin van mijn ex is voor mij een verademing. Het liefste communiceer ik met haar als er iets geregeld moet worden. Ik krijg duidelijk antwoord, geen gedraai, maar direct hoe zij erin staat en vaak is dat heel redelijk. Afspraken worden direct gemaakt in plaats van dat ik er tig keer naar moet vragen. We zijn het niet altijd eens, maar dat zorgt eigenlijk nooit voor problemen. We geven en nemen en tot nu toe gaat dat goed. Het belang van de kinderen staat bij haar altijd voorop en dat waardeer ik enorm!

Jaloers

De eerste keren dat ik hoorde dat mijn dochters naar haar toe waren gegaan om te praten over iets waar ze mee zaten werd ik verdrietig. Ik had dit gesprek graag zelf met ze gevoerd, maar ja, ze waren een aantal dagen niet bij ons.

Toen ik daar wat langer over had nagedacht werd ik langzaamaan blij van het idee dat ze het direct vertelden en deelden en er niet dagenlang mee rondliepen. Als ouder wil ik dat ze gelukkig zijn en zich in beide huizen en beide gezinnen goed voelen. Ik heb kunnen accepteren dat zij ‘moedertaken’ op zich neemt als ze daar zijn en die acceptatie geeft mij rust. Liever had ik gehad dat ze dit met hun vader konden delen, maar blijkbaar voelen zij dit anders.

Mijn vriend als bonusouder

Ik ben er trots op hoe mijn vriend het als bonusouder doet. Mijn dochters konden vanaf dag 1 goed met hem overweg en daar ben ik ontzettend blij mee. Hun jonge leeftijd toen is ook een voordeel geweest, denk ik. Ik zie dat hij heel veel van hen houdt, hen volop aandacht geeft en dat maakt dat ik ontzettend gelukkig ben.

Af en toe hoor ik negatieve verhalen over de relatie tussen kinderen en bonusouders en dan besef ik me des temeer dat mijn meiden het goed voor elkaar hebben!

Hebben jullie hulp of advies nodig in jullie situatie? Bijvoorbeeld over de omgang met bonusouders? Ook na de scheiding kan een mediator jullie helpen om nader tot elkaar te komen. 

Judex

Lees ook de andere blogs van Judex.REACTIES

Tessa - 12 jul 2021

Wow! Wat bijzonder en fijn, zeker hoor de kinderen. Ik heb geen goede band met de ex. Maar ik denk toch -zonder dat zij het beseft- dat ik veel gedoe heb weten te voorkomen door mijn tussenkomst.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen − 2 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.