Menu

Dit zou je zelf kunnen doen wanneer je niet zo lekker in je vel zit

energetisch therapeut

Geen energie

Als Energetisch therapeut werk ik met de energiestroom van mijn cliënten. Energie is er altijd, buiten je lichaam én in je lichaam. Soms zeggen mensen: “Ik heb geen energie”. In mijn optiek is dat niet helemaal kloppend. De energie is er wel, maar stroomt niet zo makkelijk door. Dan is er op sommige punten in je energielichaam veel energie en op andere punten weinig. De balans is zoek. Wanneer je een traumatische gebeurtenis of een crisis doormaakt, bijvoorbeeld een scheiding, is er vaak weinig balans. Ik zie in de praktijk dat de meeste energie vaak gaat naar het ‘blijven staan’ én de ‘wil’, respectievelijk het eerste en derde chakra, gaat. Wat ook helemaal logisch is, omdat je die nodig hebt om niet om te vallen, door te gaan, dingen voor elkaar te krijgen etc. Hierdoor is er vaak weinig doorstroming bij het tweede en vierde chakra. Deze staan, kort door de bocht, voor het doorvoelen van emoties en het voelen van vertrouwen en (eigen)liefde. 

Goed voor jezelf zorgen

Wanneer de energiestroom voor langere tijd niet gemakkelijk doorstroomt, kun je lichamelijke klachten ontwikkelen. Dat gebeurt wanneer je alle andere signalen genegeerd hebt. Wanneer je niet naar je intuïtie geluisterd hebt of je wanneer je kleine pijntjes en kwaaltjes niet serieus genomen hebt. Goed voor jezelf zorgen is heel belangrijk en al helemaal wanneer je lange tijd onder spanning hebt gestaan of misschien nog wel staat. 

 Ik ga uit van het zelfhelend vermogen van mensen. Daarom hieronder twee oefeningen die je zelf kunt doen om je lijf weer te voelen. 

Oefeningen

Wanneer je je futloos of emotioneel gevoelloos voelt of wanneer je het gevoel hebt niet verbonden te zijn, vast te zitten of geblokkeerd te zijn of wanneer je je problemen wilt oplossen, je creativiteit wil stimuleren of je wil verbinden met je vrouwelijke kracht, dan kun je onderstaande oefening doen: 

Heupcirkels voor de doorstroming van het tweede chakra:

Ga rechtop staan, je knieën lichtjes gebogen, en druk je heupen naar voren zodat deze op één lijn komen te liggen met de centrale zwaartekrachtlijn van je lichaam. Draai met nog steeds gebogen knieën de heupen rond in kleine en vervolgens in grotere cirkels. Het hoofd en de voeten blijven op dezelfde plaats, zodat alleen de heupen bewegen. Probeer deze beweging zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. 

Wanneer je je eenzaam voelt, teveel zelfkritiek hebt, ongeïnteresseerd bent, jaloers bent, je emotioneel ontredderd voelt, je het gevoel hebt overweldigd te raken, je het gevoel hebt gebukt te gaan onder een last of een gebrek aan vreugde of humor ervaart, zou je deze oefening voor het openen van het vierde chakra kunnen doen:

Borstopener:

Doe je armen op je rug, druk je handen tegen elkaar en draai met je armen tot je ellebogen blokkeren. Hierdoor worden je schouders naar achteren gedrukt en je borst naar voren, zodat je vooroverbuigt. Haal diep adem. Trek je hoofd naar achteren en gebruik je armen om je torso voorover te drukken. Spierspanningen in dit gebied worden hierdoor opgeheven. Blijf diep ademhalen. 

Mocht je behoefte hebben aan meer begeleiding na je scheiding, weet dan dat je welkom bent in mijn praktijk. Voor gescheiden moeders die emotioneel vastlopen is het Back on Track programma ontwikkeld. Een programma dat op maat gemaakt wordt, zodat jij weer op het goede spoor komt!

Foto’s zijn uit: “Werkboek Chakra”, Anodea Judith (2021, Uitgeverij Altamira)

Wil je meer weten over mijn praktijk?

Kijk op: Praktijk May

Groetjes Miranda van Beuningen,

06 24896110

Lees ook de andere blogs van Miranda.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 + zeven =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.