Menu

Een goede moeder, gedicht van Femke

goede moeder

Tja.. wanneer ben je en voel je je ‘een goede moeder’. Ik denk dat vooral die druk erg voelbaar is in een gescheiden of alleenstaande situatie. Dat je dan voor je gevoel nóg meer je best moet doen. En misschien ook wel méér schuldgevoelens hebt. Maar ach, we doen ons uiterste best! ❤️

Soms vind ik het lastig om een goede 
moeder te zijn.
Omdat ik moet dealen met een, soms nog steeds, ingewikkeld leven.
Dealen met schuldgevoel, worstelingen
en (oude) pijn.
Omdat ik jullie zoveel méér had willen geven. 

Soms vind ik het lastig dat ik soms zowel moeder als vader voor jullie wil en soms ook moet zijn.
Misschien wel loop te ‘overcompenseren’.
Dat grenzeloze voelt voor mij soms gewoon ook niet relaxed en fijn.
Daarvan en daarom moet ik steeds weer leren. 

Soms vind ik het lastig dat ik er soms niet écht voor jullie kan zijn.
Jullie niet een normaal stabiel gezin en leven kan geven.
Weet dat ik mij daar soms onzeker en verdrietig over voel, machteloos en klein.
Maar weet óók dat ik jullie niet zou willen missen in mijn leven.
FEMKE❤️

Ik ben Femke (47), ruim 5 jaar alleen / uit elkaar. Wonend met mijn 2 puber/jongwolwassen kinderen in een fijn huis op een superplekje. In mijn blogs (en gedichten) schrijf ik over mijn scheiding, het proces van ‘heling’ en de (toch ook wel) leuke, grappige, mooie kanten aan gescheiden zijn.

Mijn lijfspreuk: ‘bij jezelf blijven en wees eerlijk en oprecht’.

De lijfspreuk “vertrouw op je gevoel” is daar in de loop van de tijd ook bijgekomen!

Lees ook de andere blogs van Femke.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 + = negen
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.