Menu

Mijn leven vóór mijn scheiding en erna, blog van Femke

leven voor scheiding en erna

In mijn toilet staat al sinds een tijdje een verjaardagskalender in de hoek van het fonteintje. Het spijkertje is uit de muur gevallen en ik heb al die tijd geen moeite gedaan hem opnieuw op te hangen. Met deze kalender is eigenlijk iets triests aan de hand…

Personen die uit mijn leven zijn verdwenen

Er staan namelijk, op een paar personen na, allemaal mensen op die ofwel overleden zijn of niet meer in mijn leven. Letterlijk uit mijn leven of ze vieren verjaardagen waar ik niet meer kom. 

Het zegt alles over het contrast van mijn leven vóór mijn scheiding en erna. Heb ik hier zelf een aandeel in gehad? Jazeker. Dat ook. 

Maar voor mij waren het familieleden en vrienden waarvan ik dacht dat ik van betekenis voor hen was en andersom, daarom stonden ze ook op mijn kalender. En dan heb ik het over jaaaren in hun leven. 

Maar zo ineens of geleidelijk valt dat weg… en dus kijk ik op de kalender en trek de conclusie dat op een aantal dierbare overledenen ik niets meer hoef met dit oude ding.

Wat is hier de betekenis van?

Ik vraag me af wat de psychologische betekenis is van het feit dat ik die kalender niet al lang weg heb gedaan. 

Zou het te maken hebben met.. definitief een punt zetten, het boek sluiten, een periode afsluiten of is het de illusie dat ik toch echt nog wel eens wil weten welk nichtje, neefje, oma, etc jarig is… Ik kom er toch niet meer! En zij niet bij mij.

Dus besluit ik om vandaag dit boek ook te sluiten. Ik schrijf de sterfdag/jaar van mijn poes, Nieky, nog op in mijn FB gebeurtenissen en gooi hem bij het oud papier. 

Afgesloten hoofdstuk! 

Mooie kalender was het wel, van Marjolein Bastin, maar niet meer van waarde. Sowieso weet ik de verjaardagen van mijn huidige dierbaren, door Social media (fb) of doordat ik ze regelmatig zie en ze mij dan uitnodigen. En…mocht het eens voorkomen dat ik een verjaardag vergeet, ook zij weten wat voor druk leven ik heb, dat ik soms teveel aan mijn hoofd heb en ze accepteren dat. 

Zoals ik vandaag appte naar een goede vriendin, waarvan ik idd haar verjaardag vergeten was.., maar appt ze terug, ‘ik heb er toch een bloedhekel aan’, geen probleem, we spreken gauw samen af. Opgelost! 

Liever zo, dan een schijnheilige kalender op mijn toilet met allemaal ‘fake-people’ 😉

Ik ben Femke, bijna 50! Samenwonend in een fijn huis op een superplekje met mijn 2 puber/jongvolwassen kinderen. In mijn blogs (en gedichten) schrijf ik over mijn scheiding, het proces van heling en de (toch ook wel) leuke kanten aan het weer single zijn.

Inmiddels heb ik weer een (lat)relatie en ben helemaal gewend aan mijn nieuwe status! 

Mijn lijfspreuk: ‘bij jezelf blijven en wees eerlijk en oprecht’. De lijfspreuk “vertrouw op je gevoel” is daar in de loop van de tijd ook bijgekomen!

Lees ook de andere blogs van Femke.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 5 = elf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.