Menu

Het eerste jaar voorbij

een jaar na de scheiding

een jaar na de scheiding

Het is nu een jaar geleden dat mijn ex besloot om zonder mij verder te gaan. Dat is enerzijds gelukt, gezien onze scheiding. Aan de andere kant hebben we nu minimaal twee keer, maar regelmatig vaker dan dat contact. De zorg voor de kinderen maakt dat nodig. Het communiceren tussen mij en mijn ex is verbeterd, volgens mijn ex. Ik denk dat dit meer komt door de noodzaak. Als ik (of mijn ex) een vraag stel en er komt geen antwoord, dan zijn de gevolgen voor de ander. We hebben beiden geen excuses meer naar elkaar toe. Een huwelijk houdt je schijnbaar vast en nu moet er moeite gedaan worden.

Ik merk aan mijzelf dat de dynamiek bij mij nu ook anders is. Ik laat het nu allemaal veel meer los. Als antwoorden uitblijven, ga ik gewoon verder. Soms gaat dat mis en dat is dan een gevalletje jammer. En waar een afspraak met een arts vroeger eerst intern overleg vereiste, ga ik gewoon het medische proces in. Ik kan het gewoon plannen en mijn ex haakt aan, als dat kan. Bij het delen van het lief en leed bedenken we beiden wat we aan elkaar willen vertellen. De behoefte om alles te delen is er niet meer. En is ook niet nodig. Op dit moment houden beide kampen het verder rustig. De stellingen zijn ingenomen en door het ingebouwde gebrek aan wederhoor zal dit de definitieve opstelling zijn. Ik merk ook dat het me niet meer zo veel (meer) doet. Door het verwateren van het contact, neemt de impact van hun mening af. Dat men achteraf alle wijsheid heeft en het altijd al geweten heeft, zegt meer over hun vermogen tot eerlijkheid tijdens mijn vijftienjarige huwelijk, dan over mij.

En toch gaan we een nieuw ronde in. De tijd tikt rustig door en het moment van de eerste evaluatie van de gemaakte afspraken komt er aan. Bij het opstellen van de scheidingsdocumenten had ik een grote vinger in de pap. Ik neem juridische documenten snel en secuur door en ben gewend om afspraken duidelijk te verwoorden. De bemiddelaar heeft op een gegeven moment alles uitgelegd aan mijn ex. Met 2014 in het zicht is het echter nodig om de gemaakte afspraken te bezien en bij te stellen. Ook moeten we ruimte maken om nieuwe zaken te introduceren. Financieel hebben de afspraken niet voldoende budget opgeleverd en zullen we voor de kinderen moeten bijstorten. Ik ben voorstander van Artis en mijn ex denkt aan Monkeytown. P-te-p heeft als vriendin van mijn ex en mijn nieuwe partner het evenwicht ook anders gemaakt. In de praktijk loopt ze, tot ons genoegen, wat gaatjes dicht tussen mij en mijn ex. Hoeveel van dat gaat straks terug komen?

Ons ex huwelijk lijkt een nieuwe fase in te gaan. De vraag is of de getekende vrede stand gaat houden. Het zal een test worden of mijn ex en ik in staat zullen zijn om de beslissingen samen te nemen en of we het ook oneens kunnen zijn. En of we er in slagen eerlijk te zijn over de nieuwe stand van zaken en onze aandeel hierin. Wordt vervolgd….

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× twee = 16
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.