Menu

En toen stond mijn stiefzoon bij ons op de stoep, blog van Vera

stiefzoon

En toen stond mijn stiefzoon ineens bij ons op de stoep met een aantal tassen met zijn dierbaarste bezittingen. Hij was boos weggelopen en was zonder kaartje op de trein gestapt.

Dat was voor ons wel even schrikken, want dat betekende dat hij eerst een heel eind alleen door de grote stad had gelopen om bij het station te komen.

Hij was eigenlijk nog het meest overstuur over het feit dat mama niet eens achter hem aangekomen was en dat ze hem gewoon had laten gaan.

Hij was weggelopen omdat hij niet op zijn tablet mocht terwijl zijn moeder en diens nieuwe partner zelf wel de hele tijd op internet zaten. Waarschijnlijk waren ze druk met het regelen van zijn verblijfsvergunning.

Hij wil niet terug naar mama

Hij wil niet terug naar mama omdat hij bang is voor de reactie die hij gaat krijgen. Hij vindt de nieuwe partner van mama een beetje eng en is ook niet blij met hoe mama met hem is.

Het is natuurlijk niet goed als een kind wegloopt van de ene ouder naar de ander als iets hem niet aanstaat, maar in dit geval kan ik het me wel heel goed voorstellen.

Zijn vader wilde dus eerst met zijn moeder praten zodat hij zijn zoon (en zichzelf) kon geruststellen. De situatie daar thuis klinkt momenteel niet fijn en we weten eigenlijk helemaal niks over die man die daar nu blijkbaar de baas in huis is.

Geen communicatie mogelijk

Met mama is niet te praten. Letterlijk, want de communicatie wordt overgenomen door haar partner, die stelt dat het kind zijn mama niet te spreken krijgt.

Doordat er geen fatsoenlijke communicatie mogelijk is lopen discussies hoog op. Eerst wordt er geëist dat hij terugkomt en vervolgens wordt er geëist dat hij bij ons moet blijven de hele zomervakantie. Overleggen is er niet bij.

Ze klagen dat wij geen aandacht voor hem hebben terwijl hij weggelopen is omdat zij daar geen aandacht voor hem hadden. Het is zomervakantie en in de weken dat hij bij mama zou zijn moet papa gewoon werken. Deze zomervakantie is daarbij nog extra druk omdat we in deze vakantie een casco opgeleverd huis bewoonbaar moesten maken én moeten verhuizen. Maar we doen wat we kunnen.

Verbouwen, verhuizen én een baby, erg veel tegelijk

Sinds de verhuizing wonen we officieel samen en aan het einde van de vakantie zijn we getrouwd. Een paar maanden later werd onze dochter geboren. Iets waar mijn stiefzoon niet echt naar uitkeek omdat hij in zijn hoofd het beeld had gecreëerd van een baby die constant huilde, waardoor hij nooit meer zou kunnen slapen en zijn vader helemaal geen aandacht meer voor hem zou hebben.

Het was ontzettend veel voor de kinderen in korte tijd en voor onszelf ook. Wij hadden graag gehad dat het minder snel op elkaar kwam, maar daar heb je helaas niet altijd alle invloed op. De oplevering van het huis werd steeds verder uitgesteld en we wilden wel samenwonen en getrouwd zijn voordat de baby kwam. En die werd ook nog eens een maand te vroeg geboren.

Hopelijk komen we nu in wat rustiger vaarwater en kan iedereen rustig landen.

Ik ben Vera. Inmiddels is het ruim 8 jaar geleden dat ik gescheiden ben, maar dingen lopen nog steeds niet lekker met de vader van mijn jongens. Ik neem jullie graag mee door het verloop van mijn scheiding en de stappen die ik zette in mijn nieuwe leven na de scheiding. 

Lees ook de andere blogs van Vera.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 + zes =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.