Menu

Er gebeurt veel in het leven van mijn (stief)kinderen, blog van Vera

leven van (stief)kinderen

Waar het de laatste tijd erg rustig was en we ons best deden om de kinderen overal rustig aan te laten wennen, gebeurt er nu ineens heel veel in het leven van de kinderen. 

De politie moest er aan te pas komen

Mijn stiefzoon heeft te maken met veel veranderingen bij zijn moeder thuis. De relatie tussen haar en haar vriend is op een behoorlijke heftige manier geëindigd. Er was steeds meer ruzie en hij voelde zich als kind verantwoordelijk voor het verloop van die ruzies. De politie moest er uiteindelijk aan te pas komen om hem uit huis te zetten en er is nu sprake van angst voor de kersverse ex van mama.

Man uit Amerika

Ondertussen heeft ze via internet contact met een man uit Amerika die binnenkort naar Nederland komt en bij hen in huis zal verblijven. Dit alles is best wel spannend en geeft een hoop onrust. Hij ervaart de relatiebreuk als een tweede scheiding en het haalt veel oude gevoelens weer naar boven. Het is voor hem ook verwarrend denk ik om de dynamiek tussen zijn ouders te zien veranderen. In de tijd dat die man uit Amerika nog vooral op de achtergrond aanwezig was, was de communicatie tussen zijn ouders best oké maar dat ebt nu langzaam weer weg in aanloop naar de aankomst van de Amerikaan. Ik denk dat zijn moeder zelf ook in een soort van loyaliteitsconflict zit.

Ook verandert de mate waarin hij betrokken wordt bij dagelijkse beslissingen rond de relatiestatus van zijn moeder. Het ene moment is hij de man in huis, het andere moment het kind. Ik kan me voorstellen dat dit voor hem niet makkelijk zal zijn. 

Ze zijn niet welkom aan zijn voordeur

Ook voor mijn jongens is het een spannende en onrustige periode. Na een periode van heel weinig contact begint er nu weer voorzichtig aan meer contact te zijn met hun vader, maar het wordt nog wel afgehouden. Toen ik de jongens vertelde dat hun papa jarig was wilden ze heel graag contact met papa om hem te feliciteren. De jongste heeft met papa gebeld en de oudste wilde liever berichtjes met emoticons versturen. Hun vader heeft me hiervoor gedeblokkeerd op whatsapp en dat vond ik al heel wat.

Ze hebben tekeningen gemaakt en kadootjes ingepakt. Hij reageert op zich leuk op de berichten maar ze mogen de tekeningen en kadootjes niet komen brengen. Ze zijn niet eens welkom aan de voordeur.

 Ze vragen regelmatig wanneer ze weer naar papa mogen maar die reageert nog erg afhoudend. Hij geeft aan dat hij liever langskomt als ze bij zijn moeder zijn omdat hij dan geen tijd hoeft af te spreken. Ik vind het nog steeds tenenkrommend hoe hij contact met zijn kinderen zo weinig belangrijk vindt, dat hij niks wil afspreken en op het laatste moment wel kijkt of het nog ergens in zijn drukke programma te passen is. Ze bungelen zo echt onderaan zijn prioriteitenlijstje, tenminste zo voelt dat voor mij. Ik hoop maar dat het voor de kinderen niet zo voelt.

Ik ben in ieder geval blij dat er weer contact op gang komt. Al ben ik wel voorzichtig met blij zijn omdat ik geen idee heb of het blijvend is en of het niet voor teveel onrust en teleurstelling gaat zorgen. Ze krijgen elke keer weer een trap na voor mijn gevoel.

Gezinsuitbreiding!

Ook binnen ons samengestelde gezin in wording gebeuren er grootse dingen. Ons huis krijgt steeds meer vorm en de oplevering is in zicht. Waarschijnlijk zullen we in de toekomst nog een extra slaapkamer moeten maken want er is gezinsuitbreiding onderweg. 

We hebben heel lang getwijfeld of we nog een kindje wilden krijgen samen. Vooral een verleden met vruchtbaarheidsproblemen hield ons tegen. We hebben in ieder geval afgesproken dat we niet aan vruchtbaarheidsbehandelingen zouden beginnen en gelukkig was dat niet nodig. We zijn maar vast begonnen met proberen waardoor we nu iets eerder in verwachting zijn dan handig is ivm de verhuizing. Het gaat wel veel worden zo in korte tijd maar niet alles in het leven is nauwkeurig te plannen, voor sommige dingen heb je vooral veel geluk nodig. 

Ik ben Vera. Inmiddels is het ruim 8 jaar geleden dat ik gescheiden ben, maar dingen lopen nog steeds niet lekker met de vader van mijn jongens. Ik neem jullie graag mee door het verloop van mijn scheiding en de stappen die ik zette in mijn nieuwe leven na de scheiding. 

Lees ook de andere blogs van Vera.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf × 9 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.