Menu

Financieel adviseur als je gaat scheiden van een ondernemer

second opinion

Financieel adviseur, kloppen de berekeningen?

In sommige situaties is het handig om een onafhankelijke financieel adviseur naar de berekeningen te laten kijken, een zogenoemd second opinion. Bijvoorbeeld in de situatie waarin u gaat scheiden en u samen met uw (ex) partner één financieel adviseur heeft ingeschakeld. U kunt zich bijvoorbeeld afvragen, of de berekeningen wel kloppen. Het kan ook zijn, dat u geen goed gevoel heeft bij de ontvangen voorstellen en graag de mening van een (andere) financieel adviseur wilt horen.

Second opinion

Heeft u twijfels? Vraag het team van Zaken Scheiden om een second opinion. Door de bundeling van de kennis van een waarderingsdeskundige, fiscaal specialist, accountant, jurist en notaris, is de berekening betrouwbaar en zuiver.

Gevolgen voor uw onderneming

Als een onderneming bij de echtscheiding betrokken is, kan scheiden ook hiervoor gevolgen hebben. De details zijn afhankelijk van of er huwelijkse voorwaarden zijn en wat de rechtsvorm van de onderneming is.  Zo kunnen aandelen in de verdeling of verrekening betrokken worden, of er moet alimentatie worden betaald en er zijn in de onderneming pensioenaanspraken opgebouwd. De financiële afwikkeling van de scheiding luistert nauw.

Netto inkomen

Het team van Zaken Scheiden toetst de voorstellen aan de wet en de alimentatienormen. Maar wat nog veel belangrijker is: er wordt gekeken op welke manier uw wensen het beste ingevuld kunnen worden. Dat is een goede basis om in de gesprekken met uw partner de juiste afspraken te maken. U wil beiden weten wat de afspraken straks voor uw portemonnee betekenen. Een second opinion kan gunstig voor beide partijen zijn.

Scheidingsconvenant

Afspraken in een echtscheidingsconvenant kunnen na de scheiding onnodig problemen veroorzaken. Met uw ex, in uw eigen portemonnee, met de bank of met de belastingdienst. Dan is het verstandig door een financieel adviseur een second opinion uit te laten voeren. U krijgt inzicht in de financiële en fiscale consequenties van de beoogde afspraken. Ook wordt gekeken of overal aan is gedacht, ook zaken die in de toekomst van belang zijn. Hierdoor heeft u de zekerheid dat u uiteindelijk een convenant tekent dat rust geeft voor nu en in de toekomst.

Toekomstplanning

Wij geven u graag advies over uw toekomstplanning. Met een goede berekening kunt u betere afspraken maken voor de situatie die zal ontstaan na de scheiding. Dat is een hele zorg minder. Een second opinion kan ook de bevestiging geven, dat u op de goede weg zat met de gemaakte afspraken. Ook dat is een prettig gevoel.

Neem contact op met het team van Zaken Scheiden voor een second opinion, voor rust voor nu en in de toekomst. Zaken Scheiden is een samenwerking van Banning Advocaten, Tamminga Vos Van Maurik Notarissen en FSV Accountants + Adviseurs.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 + vier =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.