Menu

Gescheiden vakantie, gedicht van een lezeres

5 reacties
gescheiden vakantie

‘Gescheiden vakantie’…

Ineens rolt daar dan een onverwachte traan over mijn gezicht.
Omdat ik soms niet weet wat ik moet voelen…
Met mijn voornemen naar de toekomst gericht,
snap ik soms niks van wat mensen met ‘genieten’ bedoelen…

Geniet ervan, rust lekker uit en probeer bij te tanken..
Ik kan er soms nog steeds niet aan wennen, vakantie ‘alleen’ met mijn kinderen.
Probeer er ook maar niet zoveel aandacht aan te schenken.
Maar het lege gevoel soms kan die onverwachte tranen en brok in de keel niet hinderen…

Hoelang zal het duren voor ik me weer helemaal ‘mezelf’, gelukkig en blij ga voelen…?
Hoelang zal ’t duren voor ik eindelijk gewend ben aan het ‘alleen’ verder gaan…
Is ’t dat ik soms te erg naar iemand verlang, naar liefde, aandacht en kroelen..
Zijn er mensen die begrijpen wat ik bedoel? , die ook alleen met de kinderen staan….?

‘T is ook niet zo dat ik echt niet kan genieten en ontspannen..
Maar ’t voelt een beetje alsof ’t een paar jaar na de scheiding ‘zo hoort’ en ik niet moet zeuren..
Ik weet ook wel dat ik verder moet met het inrichten van mijn eigen leven en maken van nieuwe plannen.
Want, zeggen ze, ‘dat opent weer nieuwe mogelijkheden en deuren’.

Maar verwerken van een veelheid aan dingen gaat niet zonder slag of stoot en vergt geduld.
‘T kost tijd, praten, emoties en jezelf veranderen en nog sterker uit de strijd komen.
En dan soms dat vervelende gevoel van schuld.
En het besef van niet uitgekomen toekomstdromen…

Gewoon verder gaan met dagelijkse bezigheden in de waan van alledag.
En voorbij gaan aan alles wat geweest is en aan je gevoel,
dat is wat ik van mezelf niet kan of mag.
Nee, gaan voor een puur, intenser, gelukkiger ‘mijzelf’, is mijn uiteindelijke doel.

Dat is soms een heel gevecht en innerlijke strijd.
Maar is nodig om de energie weer goed te laten stromen.
En er weer te staan als een zelfverzekerde en in zichzelf gelovende meid.
Die weer gelooft in mooie toekomstdromen.

Wie er dan ook al op mijn pad is gekomen, blijft of weer zal vertrekken.
Moet voor mij geen issue meer zijn.
Mensen die niet meer in je plaatje passen, zullen je energie ‘nekken’.
En je voelt vanzelf ‘bij jou voel ik me fijn’.

Liefde, vriendschap, geluk en relaties zijn soms lastig, ongrijpbaar en moeilijk te plaatsen.
Vooral als het plaatje niet meer klopt.
Maar ik probeer ’t met geduld te bekijken en vooral niet te haasten.
En maar gewoon af te wachten of iets moois ontstaat, doorgaat of vanzelf stopt.
❤

REACTIES

Joyce - 29 jul 2018

Heel herkenbaar en zit met precies dezelfde gevoelens. Ben nu ruim 1 jaar gescheiden na een huwelijk van 27 jaar en 30 jaar relatie. Maar hij is al bijna 2 jaar weg. Ja al voor de scheiding vertrokken naar een ander. Dat zet je niet zomaar op zij. Dat vergt heel veel energie en tijd!

Sandra - 30 jul 2018

Zo herkenbaar! Mijn ex heeft er een zeer smerige vechtscheiding van gemaakt om geen alimentatie te moeten geven en het kind (nu 4 jaar) te hebben om te hebben. Ik ben zo ontgoocheld dat de rechtbank niets heeft nagetrokken (financiën) en zijn argumenten als slachtoffer geloofwaardiger vond. Nu nog en volgend jaar week om week regeling tijdens de grote vakantie en dan om de 2 weken. Ik zie het nu al niet zitten, laat staan binnen 2 jaar ... ik krijg ook steeds de tip om mijn batterijen op te laden en te genieten van de vakantie maar dat is heel moeilijk zeker nu ik mijn dochter steeds op het rechte pad moet krijgen mits ze continu bij zijn ouders wordt geplaatst omdat hij moet gaan werken, wetende dat ik steeds van elke schoolvakantie geniet als schoolgaande sinds 1 jaar, en ze bij hen rot verwend wordt. Wel kan hij vakantie nemen met zijn lief als ze bij mij is maar andersom kan voor hel blijkbaar niet! Ik kan ons geen vakantie veroorloven mits ik een klein inkomen heb en al mijn centen in de rechtszaak zit. Tijdens het schooljaar ben ik gerust omdat ik weet dat dl goed omringd is op school. Ik hoop dat gerechtigheid snel gaat geschieden zonder dat mijn dochter al teveel zal gekwetst zijn. ??

Ella - 31 jul 2018

Ik heb het gedicht 3 x gelezen en zocht naar jouw oplossing. Er is echter geen oplossing. In het nu! Alleen een beleving van jouw gevoel. Terecht? Doet er niet toe. Bedankt voor deze mooie overdenking.

Gudrun bauwens - 2 aug 2018

Herkenbaar maar een mens zit raar in elkaar. Alhoewel ik zelf gescheiden ben en weet wat het is im alleen te zijn kon ik het niet laten om het leven van een andere ge t ouwde man en vader van vier te verwoesten door hem te verleiden.

Margerietje - 28 dec 2018

Beste gudrun, kun jij nog in de spiegel kijken?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 5 = vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.