Menu

Help, moet ik mijn huis uit nu ik ga scheiden?

huis uit scheiden

Wanneer je gaat scheiden, komt er een hoop bij kijken. Zo ook de vraag: wie blijft er wonen in de koopwoning?

Voor velen is de paniek groot. “Help, ik moet mijn huis verkopen” of “Straks heb ik geen dak meer boven mijn hoofd. Waar moet ik met de kinderen naartoe?”

Vaak wordt geadviseerd om de woning dan maar onverdeeld te laten of zelfs te verkopen. Met alle gevolgen van dien. En helaas vaak ook ten onrechte.

Maar wat nou als er toch een oplossing is? Wat als je de woning wel kunt overnemen?

Persoonlijke ervaring van klant

Ik deel hierbij het verhaal van één van onze klanten. Zij vertelt over haar ervaring als klant en over hoe ze geholpen is bij het vinden van een oplossing.

Toen mijn ex-partner en ik gingen scheiden, stond ons huis op beider naam. Wie er in de woning zou blijven wonen was een lastige kwestie. Ik wilde graag in de woning blijven, maar mijn eigen hypotheek adviseur vertelde mij dat de overname van de woning niet ging lukken. Het huis moest worden verkocht of onverdeeld gelaten worden. Dit zorgde voor veel paniek. Ik wilde niet uit mijn vertrouwde omgeving verhuizen en mijn ex partner kon zo ook geen geschikte woning vinden om naartoe te gaan. Hoe kom je dan (financieel) los van elkaar?

Gelukkig kwam ik in contact met Scheiden en Wonen. Zij gaven aan dat er veel meer mogelijk is dan gedacht en gingen samen met mij op zoek naar een oplossing. Samen met hun hypotheekexpert(s) hebben we gekeken naar mijn financiële situatie en mogelijkheden. Er werd een creatieve oplossing gevonden die niet eerder was gevonden of besproken. Hierdoor kon ik de woning toch overnemen en hoefde ik niet te verhuizen. En mijn ex kon daardoor ook verder.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel rust dat mij en mijn kinderen heeft gegeven tijdens het proces. Ik ben ze zeer dankbaar.

Daar doen we het voor

Daar doen we het stiekem voor. De blije en opgeluchte klanten. Ondanks de zwarte periode een stip aan de horizon. Op naar de toekomst.

Wij dagen overigens ook mediators uit om te sparren. Wij bekijken het proces vanuit de klant en denken mee in oplossingen. Aan de voorkant. Juist omdat het vinden van deze oplossingen vaak niet binnen de gebaande paden past. Het vraagt diepgaande kennis van scheiden, hypotheken en alle fiscale en juridische zaken daaromheen. Maar vooral ook creativiteit en analytisch vermogen.

Kortom, wanneer je gaat scheiden en je wilt de woning overnemen, maar dit lijkt niet haalbaar, blijf niet bij de pakken neerzitten.

Er is vaak meer mogelijk dan je denkt en er zijn adviseurs die je hierbij kunnen helpen. Het vinden van de juiste adviseur kan je veel stress besparen en kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk rust kunt ervaren in je eigen vertrouwde omgeving.

Een keertje sparren? Bel of mail gerust.

Jeroen Gorissen

Scheiden en Wonen

06-21906731

jeroen@scheidenenwonen.nl

Lees ook de andere blogs van Jeroen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ zes = 13
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.