Menu

Het effect van Corona op de alimentatie

corona en alimentatie

Corona heeft effect op ons hele leven. We staan ermee op en gaan ermee naar bed. We houden ons trouw aan de 1,5 meter, dragen een mondkapje als dat nodig is en werken zoveel mogelijk thuis. Daarnaast zorgt Corona ook voor problemen met de omgangsregeling en heeft het zelfs effect op de alimentatie.

Minder inkomen

Tal van mensen zijn tijdens de coronacrisis hun baan kwijt geraakt of hebben minder inkomen doordat zij bijvoorbeeld werkzaam zijn in de horeca. Betaal jij alimentatie en is jouw inkomen door corona inderdaad gedaald, dan zal je hebben gemerkt dat het steeds lastiger wordt om rond te komen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het dalen of wegvallen van jouw inkomen is dan ook een goede reden om de alimentatie te verlagen.

Hoe kan je de alimentatie aanpassen?

Kunnen jij en de ex nog goed met elkaar overleggen, dan staat het jullie vrij om samen een nieuwe afspraak te maken. Ga samen om tafel en kijk of jullie een oplossing voor de situatie kunnen vinden. Dit kan betekenen dat jullie tijdelijk een nieuw bedrag afspreken en bijvoorbeeld weer terug gaan naar het oude bedrag als de situatie weer normaal is. Zet de afspraak die jullie maken duidelijk op papier en zet hier ook allebei je handtekening onder, dan kan hier geen discussie meer over ontstaan.

Welk bedrag?

Willen jullie samen een nieuwe afspraak maken, dan kan het best lastig zijn om een nieuw bedrag te bepalen. Om tot een eerlijke afspraak te komen kan je er ook voor kiezen om de alimentatie opnieuw te laten berekenen. Dit heet een herberekening. Door een herberekening te laten maken weet je zeker dat het bedrag dat jullie afspreken klopt en eerlijk is. Hiermee is meteen de angel uit de discussie. Dat kan heel prettig zijn. Wij kunnen je helpen bij het maken van zo’n herberekening.

Lukt overleggen niet?

Is er geen goed overleg meer mogelijk, maar kun je de alimentatie niet meer betalen, dan is het verstandig om een advocaat in de arm te nemen. De advocaat kan ervoor zorgen dat er een alimentatieverlaging komt. Op die manier voorkom je dat je steeds verder in de financiële problemen komt.

Het inschakelen van een advocaat brengt natuurlijk ook de nodige kosten met zich mee. Daarom is het wel verstandig om eerst wat zicht te krijgen op het kosten-batenplaatje. Is het zinvol om actie te ondernemen of niet? Wij helpen je hier graag bij. Leg jouw situatie gerust voor aan onze juridische medewerkers. Zij geven je gratis advies en helpen je op weg.

Alimentatiewijzer.nl

Lees ook de andere blogs van Alimentatiewijzer.nl en blogs over scheiden en Corona.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 5 = dertien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.