Menu

Het gaat nooit helemaal over maar het wordt wel beter

2 reacties
kind van gescheiden ouders

Vijf jaar geleden begon ik aan de opleiding tot scheidingscoach bij Succesvol Scheiden Nederland. Na deze opleiding startte ik mijn praktijk Succesvol Scheiden Rijnmond.

Mijn drive

Mijn drive om scheidingscoach te willen worden lag in “het leven van de kinderen van gescheiden ouders beter maken”.

Dit wilde ik bereiken door met de ouders aan de slag te gaan. Wanneer de ouders goed met elkaar over weg kunnen tijdens en na de scheiding zullen de kinderen relatief weinig last hebben van de scheiding is mijn redenatie.

Dit kwam natuurlijk ergens vandaan…

Stempel op mijn leven

Aan het begin van mijn puberteit gingen mijn ouders uit elkaar. Deze scheiding heeft een stempel op mijn leven gedrukt. Eenmaal volwassen heb ik een psycholoog bezocht omdat mijn wond niet sloot. Deze vrouw zei toen: het gaat nooit helemaal over maar het wordt wel beter”.

Ze heeft gelijk gekregen. Door de opleiding tot scheidingscoach en alles wat ik daarna nog geleerd heb, heb ik weer een hele grote stap gezet richting verwerking. Moet je dan bijna 50 jaar voor worden…

Ik heb veel mensen mogen helpen die het moeilijk hadden tijdens en na hun scheiding. Vaak waren ze bijzonder open en eerlijk. Ik heb ze enorm zien opknappen van de coaching.

Ik ben klaar met scheidingen

Nu voelt het voor mij alsof ik klaar ben met echtscheidingen. Klinkt raar… bijna alsof ik dat niet mag vinden. Dat ik deze mensen moet blijven helpen.

Ik krijg steeds meer moeite met wat voormalig geliefden elkaar aandoen. Ik heb behoefte aan positiviteit en kies voor mezelf.

Eind deze maand begin ik aan een opleiding NLP. Het coach vak ga ik niet vaarwel zeggen!

Verder wil ik meer gaan schrijven maar niet meer hier.

Ik dank de dames van Nieuwe Stap voor het geboden podium. Ik dank mijn lezers voor de reacties.

Lieve groet,

Carolien Roobol

Lees ook de andere blogs van Carolien.

REACTIES

Janneke - 11 jan 2022

Carolien, ik vind het zo jammer dat je gaat stoppen als Succesvol Scheiden Coach, je was een voorbeeld voor mij. Ik hoop nog veel van je te mogen lezen en wens je heel veel succes!!!

Angèle Babeliowsky - 12 jan 2022

Lieve Carolien, wat heb je dit weer mooi verwoord en dapper dat je zo voor jezelf kiest. DAt vraagt het leven ook van ons ook tijdens en na een scheiding, voor jezelf kiezen! Je hebt prachtig werk verricht de afgelopen jaren en vele ouders en kinderen zullen jou heel dankbaar zijn. 💛 heel veel veel plezier en succes bij je volgende stap. We stay connected!😘 Angèle Babeliowsky|Scheidings-en Pubercoach

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 − vier =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.