Menu

‘Het gevoel is weg’ , blog van Loes

8 reacties
het gevoel is weg

Ken je die mop van het stel dat in relatie therapie ging? Ze gingen niet! Ex gaf aan niet gelukkig te zijn; “het gevoel is weg”. Ik dacht nog: “Mooi, dan zitten we nu eindelijk op hetzelfde niveau en kunnen we werken aan een betere toekomst. We zoeken het gevoel gewoon weer op.”  Hij stelde relatietherapie voor. We maakten een afspraak met een wachtlijst van 8 weken. Drie weken voor de 1e afspraak zei hij te willen scheiden. Wat was ik boos! Hij gooide 22 jaar weg en wilde de relatietherapie, die hij nota bene zelf had voorgesteld, niet eens meer proberen?

Maar ik had het al voorvoeld. De weken ervoor gaf hij aan nader tot elkaar te willen komen. Maar hij ging middagen lang alleen fietsen. En toen ik zei “zullen we iets met z’n tweeën gaan doen?” zei hij letterlijk (!) dat hij “daar geen behoefte aan had”. In die weken zette ik alles op alles om m’n huwelijk te redden. Maar als ik zijn hand pakte voelde ik dat hij hem weer wilde loslaten. Hoezo wilde hij nader tot elkaar komen? Dat wilde hij helemaal niet! Ik was op van de zenuwen door te voelen dat hij niet voor ons huwelijk vocht. Ik confronteerde hem met de woorden: “Als jij niet voor mij vecht dan zoek ik iemand die wél voor mij wil vechten! Dan ga ik bij je weg.” Ik wilde een reactie los krijgen, maar meende ieder woord wat ik zei.

Nog geen 2 uur na zijn mededeling te willen scheiden vertrok hij midden in de nacht en liet  me alleen achter met de kinderen. De volgende ochtend was hij terug om de kinderen te informeren. Het gezin werd gebroken en de kinderen gingen kapot van verdriet. Game over!

Hij wilde als vrienden uit elkaar, maar daar is niets van terecht gekomen. Ex dacht wel “even” online te kunnen scheiden en partneralimentatie was volgens hem “lood om oud ijzer”. Dat was het moment waarop ik wist dat ik zelf de zaken moest gaan regelen. Ik belde een scheidingsmakelaar en de scheiding werd in gang gezet.

Intussen was de sfeer tussen ex en mij om te snijden, aangezien ik van meerdere kanten hoorde dat hij met een blonde was gespot. Ik stuurde hem minstens 20 emotionele appjes vol verdriet en ongeloof, maar een inhoudelijke reactie kwam er niet.

De mediationgesprekken die volgenden waren erg zwaar en emotioneel. Ex liep enkele keren boos weg uit de gesprekken en soms had hij een rare blik in zijn ogen die ik niet vertrouwde. Tijdens één van de mediationgesprekken werd ik zo emotioneel dat ik mijn tranen niet meer kon bedwingen. Ex keek me aan en deed mijn gehuil na…. mét geluid….

Vervolgens kwamen er talloze discussies over geld. Ik kreeg de meest belachelijke claims die juridisch kant noch wal raakten en uiteindelijk maakte hij zo ongeveer ruzie om een doosje schoensmeer. Ik bleef al die tijd sterk in m’n strak gepoetste schoenen staan, maar vraag niet hoe.

Na een paar maanden had ik een koophuis gevonden. Ik moest vijf weken overbruggen om van de oude koopwoning over te gaan naar de nieuwe koopwoning. Ex wilde dat niet afwachten zodat ik binnen 5 weken 2 x moest verhuizen. We hebben 21 jaar samen gewoond. Toen ik hem vroeg waarom hij dat persé zo wilde kwamen uit zijn eigen mond de woorden dat dit een stukje was waarover hij controle had en blijkbaar oefende hij die controle maar al te graag uit.

Tot op de dag van vandaag begrijp ik niet  waarom hij zo boos op mij is. Hij wilde toch scheiden? Nou, dat is inmiddels gelukt. “Wat is dan nu nog je probleem”, vraag ik me wel eens af.

Ik ben er van overtuigd dat dit niet “zomaar” gebeurt en dat ieder voor zich achteraf misschien “blij” is dat het zo gelopen is. Het was niet mijn beslissing, maar ik doe er alles aan dat dit mij niet kapot maakt. Daar is het leven veel te kort en te mooi  voor. Dus ik kies voor geluk. Heel bewust! En misschien kunnen ex en ik over een tijd weer een beetje spanningsloos door het leven. Alles voor de kids.

Soms komen de mooiste cadeaus in de lelijkste verpakkingen.

Ik ben Loes, bijna 43. Status: Na 22 jaar relatie, waarvan ruim 16 jaar getrouwd, in september 2016 gescheiden. En inmiddels zelfs weer verliefd. Kinderen: Ik heb twee zonen van 8 en 12 en co-ouderschap, ook met mijn twee honden. Dus soms heel stil in huis en dan weer een levendige boel. Werk: Ik werk 32 uur per week in 5 dagen. Heb een oud huis gekocht waarin geklust moet worden en ik loop dus standaard achter de feiten aan in mijn huishouden. #opgevenisgeenoptie Kernwoorden: accepteren wat is, loslaten (daar is ie weer), humor, liefde, respect.

REACTIES

Barbara - 28 aug 2017

Pfffff zo herkenbaar, ongelooflijk ik zit in dezelfde situatie en vraag mij ook af waarom het zo moet... Alleen mijn ex zet ook de kinderen tegen mij op..... Zo zielig....

Dick - 28 aug 2017

Het blijven allemaal nare verhalen. Ik heb zelf de scheiding geïnitieerd maar wilde netjes. Mijn ex-vrouw snel en goedkoop. Helaas werd mediation nimmer geopperd, ze wilde helaas. De rancuneuze weg bewandelen. Ze ging vervolgens met haar advocaat zaken regisseren en inmiddels zit ik met haar nog gekoppeld aan de eigen woning. Betaald ex-vrouw al 3 jaar alle lasten, speelde haar advocaat een belangrijke rol om niet oprecht te zijn en wilde hij duperen door zelfs de rechter te misleiden. Er is geen communicatie, het heet strategie denk ik. Ondanks nieuwe relatie etc. wil je wel graag iets laten rusten. Helaas denkt mijn ex-vrouw daar blijkbaar toch anders over. Zij kent mijn vriendin, haar vader maakte mij zwart met vreemdgaan en het werd uiteindelijk zelfs nog bedreiging in de deuropening juli 2015. Gezellig is het dus niet meer geworden! Weer mail gestuurd om de hypotheek van. Jij naam etc. te halen wat de bank weer weigerde vorig jaar. Het is allemaal spel, maar als mijn ex-vrouw morgen het noodlot treft heb ik een probleem met de hypotheek - woning. Iedereen veel succes gewenst. Ik heb zelfs de Orde van Advocaten bericht over haar advocaat die gedragsregel 4.4 minacht aan de rechter. Gelukkig hebben wij geen kinderen in het huwelijk! Een vreugde achteraf.

Amsterdam - Brabant - 28 aug 2017

Vreselijk heftig en intens verhaal :( Loes, heb je wel eens van een MIDLIFE CRISIS gehoord ? Kijk en Google maar eens goed op internet,je ex vertoont alle tekenen van een midlife crisis.... hoop dat het beter met je gaat nu.

Gescheiden Papa - 29 aug 2017

Wat ongelooflijk herkenbaar. Mijn ex wilde toentertijd ook scheiden en ook in therapie. 11 weken wachttijd. Na een week of 4 ging ze naar haar moeder en hadden onze gezamenlijke vrienden al een appje ontvangen dat we uit elkaar waren, terwijl ik de dagen af zat te tellen totdat we aan de relatietherapie konden beginnen! Het ging toch niet meer werken en het is zo ongelooflijk duur per uur! Achteraf had ik beter moeten weten...

F - 31 aug 2017

Wat herkenbaar. Iemand die ONVOORSPELBAAR is geworden. midlifecrisisweb.nl of getreal site Als je dit gaat lezen zullen alle puzzelstukjrs op zijn plaats vallen. Dit is een duidelijk gevalletje midlife crisis. Zorg dus goed voor jezelf

Theo - 3 sep 2017

Van de een op de andere dag kwam ze laaiend thuis en is niet meer bedaard. Heb nu na 20 jaar kontakt met m'n schoonvader en wat blijkt, onze scheidingen zijn eender. Ik heb 18 JAAR geleefd met een toneelspel. Waarvan 12 1/2 min 1 dag getrouwd, het was puur om de centen. Mijn schoonvader sprak over het gedrag van zijn dochter, geen moment zou ik zo'n vrouw naast me willen. Kinderen wonen bij mij en ze eiste gewoon KINDER -en partner alimentatie. Toen ze door kreeg dat ze niet zou krijgen wat er door haar moeder belooft was werkte ze zelfs haar eigen scheiding tegen en spande "jeugdzorg" voor haar karretje. Ze wilde de kinderen opofferen, als ik ze niet krijg dan niemand niet. 2 jaar doffe ellende met "jeugdzorg". Verstandelijk weet ik dat er waarschijnlijk nog betrouwbare vrouwen zouden moeten zijn, gevoelsmatig ......

Marie - 24 okt 2017

Hoe vervelend het ook is. Tijdens een scheiding moet altijd een advocaat ingeschakeld worden. Je weet niet hoe je vriend/vriendin uiteindelijk gaat reageren. Als je dit bovendien vanaf het begin doet zorgt het voor de meeste duidelijkheid.

Francken vicky - 19 mrt 2018

Heb het spijtig genoeg ook MOETEN meemaken.En nu 3 jaar later zit ik nog met de vraag waarom.Waarom heb je niet een beetje gevochten voor mij en kids.Waarom zo plots en snel.Waarom beloofde je mij dat je niet zoals die andere bent en mij nooit in de steek zou laten.Waarom.Waarom ben ik een vreemde nu als je elke week voor de deur staat voor Vineke.Waarom ga ik nog altijd door een hel en mis ik je nog .Waarom

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 4 = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.