Menu

Als alleenstaande moeder met de kinderen op vakantie, blog van Loes

4 reacties
alleenstaande moeder

Deze zomer ga ik voor het eerst alleen op vakantie met m’n zonen van 8 en 12 jaar. Ik heb gekozen voor een weekje Noord Brabant in een stacaravan op een camping. Dat leek mij de laagste drempel om deze nieuwe  vorm van vakantie vieren eens in alle rust uit te proberen. Niet te ver weg dus sowieso geen uren in de file of na een lange, vermoeiende rit nog zoeken in een vreemd land naar je vakantieadres. En er zijn pretparken en dierentuinen in de buurt waar we nog nooit geweest zijn, maar absoluut zullen bezoeken. Nooit eerder waren onze kinderen op vakantie in een caravan, maar ik weet nu al dat ze dat geweldig zullen vinden, net als het contact met andere kinderen en de animatieprogramma’s. Maar ex en ik waren nogal gehecht aan rust en privacy en kozen altijd voor een vakantiehuisje in een rustige omgeving. Maar nu dus een camping.

Eigenlijk zie ik er helemaal niet tegenop. Het lijkt me juist wel heerlijk dit jaar niet zo ver te hoeven. Ik ben ook nog nooit in Noord Brabant op vakantie geweest.  En als de kinderen zich vermaken en ik tijd heb om een goed  boek te lezen of een dommig spelletje Candy Crush te spelen dan ben ik al gauw tevreden. Al zal ik me waarschijnlijk wel onthand voelen om als trio naar een pretpark te gaan, want in de attracties zal er altijd één alleen zitten. Tja, het gezin, dagjes uit; het wordt nooit meer zoals het was.

Ik stel me voor of ik me “bekeken” zal voelen als trio in een pretpark of als alleenstaande moeder op m’n campingstoeltje. Niet dat het me veel kan schelen. Ik vind het kijken naar de ogenschijnlijk gelukkige gezinnetjes  zwaarder dan bekeken worden.  Ik vraag me af hoe dat voor mijn kinderen voelt. Zouden zij zich ook bekeken voelen of moeite hebben met het feit dat andere kinderen wél met hun papa in de achtbaan gaan als stoere mannen onder elkaar? One big happy family…

Als alleenstaande moeder moet je vader en moeder tegelijk zijn. Gelukkig heb ik spreekwoordelijk een behoorlijke dosis testosteron, ben ik niet bang voor spinnen en kan ik met een setje gereedschap aardig overweg. Maar ja. Dat vult geen lege plek in een achtbaan….

Maar misschien staat mijn caravan wel naast die van een stel dat continue ruzie maakt en prijs ik me zielsgelukkig als trio. Wie zal het zeggen. Maar het feit is duidelijk: je moet het geluk in jezelf zoeken, dankbaar en tevreden zijn met wat je wél hebt. En de lol? Die moet je zelf maken!

Ik ben Loes, bijna 43. Status: Na 22 jaar relatie, waarvan ruim 16 jaar getrouwd, in september 2016 gescheiden. En inmiddels zelfs weer verliefd. Kinderen: Ik heb twee zonen van 8 en 12 en co-ouderschap, ook met mijn twee honden. Dus soms heel stil in huis en dan weer een levendige boel. Werk: Ik werk 32 uur per week in 5 dagen. Heb een oud huis gekocht waarin geklust moet worden en ik loop dus standaard achter de feiten aan in mijn huishouden. #opgevenisgeenoptie Kernwoorden: accepteren wat is, loslaten (daar is ie weer), humor, liefde, respect.

REACTIES

Amsterdam - Brabant - 31 jul 2017

Mooie blog

Annette smit - 1 aug 2018

Ik ben ook gescheiden en ben op vakantie gegaan met mijn kinderen toen met een organisatie die voor alleenstaande ouders was met kinderen .was heel leuk en voelt je niet alleen er waren papa met kinderen alleen en mama en ook gewoon op een camping en als kinderen aan het spelen waren gingen de ouders samen koffie drinken .echt een aanrader.

Janneke - 1 aug 2018

Hele herkenbare situatie... ik ben nu al voor se 4e x op rij met de kids op vakantie met een organisatie voor 1 ouder gezinnen... ik kan het echt iedereen aanraden... de kids vinden het super fantastisch en dan geniet ik ook... het motto is alles mag niets moet...

Ellen - 1 aug 2018

As we sprak, zit ik met mijn dochters van 14 & 10 heerlijk op Texel. Mijn 2e korte vakantie met mijn meiden sinds de scheiding in februari dit jaar. Ik moet zeggen dat het me goed bevalt. Ben natuurlijk ook maar een paar dagen weg. Ik denk dat ik voor een langere vakantie voor een één ouder vakantie zou kiezen. Dan heb je toch nog aanspraak.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× een = 6
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.