Menu

Het leven na een scheiding, het is wat het is, blog van Loes

1 reactie
leven na scheiding

Gister was kut. Vandaag top. Fijn dat het leven zo is. Na regen komt zon.

Mijn inspiratiebron gister? The Voice Senior. Het welbekende liedje “Many rivers to cross”. Een prachtige tekst waar ik nooit eerder zo op had gelet. Maar ik luisterde voor het eerst met aandacht en het werd me duidelijk dat ik geen “pride” heb. Geen trots.

Ik moet trotser zijn op wie ik ben gewoon zomaar. Omdat ik IK ben.
Want als ik dat ben, laat ik mensen niet meer zomaar over mijn grenzen gaan.

Grenzen aangeven

Grenzen aangeven was al een ding. Dat wist ik al een tijdje. Maar dit was het juiste lied op het juiste moment. Het kwam binnen. Het kwartje viel.

Het liedje bij the Voice Senior werd gezongen door Rosy. Een pittige dame van 69 jaar. Verliefd. Net een nieuwe relatie na 10 jaar alleen te zijn geweest. De wereld lag aan haar voeten. Hoe mooi kan het leven zijn en nog worden. Ze was een inspiratiebron. Hoe gelukkig je kan zijn, zowel mét als zonder relatie.

Dankbaar

Zo somber ik gister was, zo blij en dankbaar ben ik weer vandaag. Voor het veilige thuis dat ik mijn kind kon bieden toen hij het nodig had. De lieve vrienden waarbij ik op visite ging. Het fijne zonnetje dat ik met hen deelde in de tuin van hun nieuwe huis. Gelachen, serieuze gesprekken gevoerd, levenslessen gedeeld. De lieve appjes van mijn brakke zus na een heftig feest. De grappige foto’s van mijn vader die op vakantie is.

Loslaten

Ik las een hoofdstuk uit het boek Verslaafd aan Liefde van Jan Geurtz. Dat boek heb ik overigens al 6 jaar in bezit. Een aanrader! Ik las over het loslaten van relatiedenken. En ik sta er zo 100% achter.

Liefde is loslaten. Gelukkig zijn met jezelf. Om wie je bent. En iemand die dit met jou mag delen op jouw pad is heerlijk maar niet noodzakelijk. Een relatie is geen noodzaak. Het is een mooie aanvulling.

Het is wat het is!

Ik werk 32 uur per week in 5 dagen. Heb een oud huis gekocht waarin geklust moet worden en ik loop dus standaard achter de feiten aan in mijn huishouden. #opgevenisgeenoptie. Kernwoorden: accepteren wat is, loslaten (daar is ie weer), humor, liefde, respect.

Lees ook de andere blogs van Loes.

Ben je benieuwd naar het boek?

REACTIES

Amelie - 15 okt 2020

Dank je wel, Loes. Je geeft me weer kracht.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 + drie =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.