Menu

Hoe ga je met je ex om?

Wanneer een stel uit elkaar gaat, is dit moeilijk voor beiden. Maar de scheiding moet wel beschaafd blijven. Het is belangrijk om zo goed mogelijk met de situatie om te gaan en om te proberen een goede relatie te behouden met je ex-partner voor het welzijn van je kinderen.

In dit artikel vertellen we je over de beste manieren om met je ex om te gaan na een scheiding.

Contact met ex na breuk, is dat echt nodig?

Nadat een stel uit elkaar gaat, is het heel normaal dat er nog weinige vorm van communicatie over is. Dit is absoluut normaal is en in de meeste gevallen is contact met je ex-echtgenoot ook niet nodig of zelf niet aan te raden.

Als de relatie tussen beiden erg gespannen was tijdens het huwelijk en jullie slecht uit elkaar zijn gegaan, dan is het het beste dat ieder zijn eigen weg gaat en jullie contact proberen te vermijden.

Maar, als je kinderen samen hebt, is het belangrijk om tot een overeenkomst te komen over het contact dat jullie behouden. 

Zelfs als je niet met elkaar overweg kunt, moet je proberen jezelf in de schoenen van je kinderen te verplaatsen en na te denken over wat het beste voor hen is. Het onderhouden van een goede relatie met je ex-echtgenoot is het beste wat we voor hen kunnen doen.

Omgaan met je ex na scheiding

Soms moet je nog omgaan met je ex. Het is onmogelijk om het niet te doen. Daarom geven we je het volgende advies. 

Probeer kalm te blijven en niet te ruziën: Als je moet omgaan met je ex na de scheiding, is het het beste om kalm te blijven. Je moet proberen om niet te ruziën en om samen op een beschaafde manier tot overeenkomsten te komen. 

Praat niet slecht over je ex-partner: Ook al was het een slechte relatie, het is belangrijk dat je niet slecht praat over je ex-partner waar je kinderen bij zijn. Je moet proberen om een goede relatie te behouden voor hen.

Ga voorlopig geen nieuwe lange relaties aan: Het is belangrijk dat je niet begint aan een nieuwe langdurige relatie totdat je over de breuk heen bent. Je moet jezelf tijd geven voor om met de scheiding te dealen voordat je aan een nieuwe relatie begint.

Maak deel uit van de opvoeding van je kinderen: Al was jij het niet die de scheiding aanvroeg, je moet proberen om deel uit te maken van de opvoeding voor de kinderen. Jullie moeten er over uit komen hoe de kinderen zullen worden opgevoed en de beslissingen die jullie samen maken respecteren.

Zoek hulp: Als het moeilijk voor je is om om te gaan met je ex na de scheiding, zoek dan hulp. Er zijn vele middelen beschikbaar om je te helpen om over de breuk heen te komen en te dealen met de gevoelens die je ervaart. Je hoeft je niet te schamen om hulp te zoeken, het is iets heel normaals en het zal je helpen om beter met de situatie om te gaan.

Hoe kom je snel over je ex heen?

Scheidingen zijn niet makkelijk, zeker niet als je nog verliefd bent op je ex. Het kan verleidelijk zijn om vast te houden aan wat je had, maar het is belangrijk om te onthouden dat het soms beter is om los te laten.

Als je het moeilijk vindt om verder te gaan, volgen hier enkele tips om je te helpen snel over je ex heen te komen.

1. Geef jezelf tijd om te huilen.

Het is normaal om verdrietig en zelfs boos te zijn na een scheiding, vooral als je de scheiding niet wilde. Gun jezelf wat tijd om te rouwen om het verlies van je relatie. Huil als dat nodig is, maak een dagboek over je gevoelens of praat met een vriend of therapeut over wat je doormaakt. Als je eenmaal je emoties hebt verwerkt, ben je op een betere plek en kun je verder gaan.

2. Vermijd praten met je ex.

Een van de beste manieren om over iemand heen te komen is om te stoppen met praten tegen diegene. Als je merkt dat je nog steeds veel aan je ex denkt, leidt jezelf dan af met andere activiteiten. Bel een vriend, ga een rondje lopen of kijk een film. Hoe minder je aan je ex denkt, hoe makkelijker het zal zijn om hem/haar te vergeten. 

3. Stalk je ex niet op social media.

Het is verleidend om je ex in de gaten te houden na een scheiding, maar het is belangrijk om de verleiding te weerstaan. Zijn of haar profielen op social media controleren of ze opzoeken op Google zal er alleen voor zorgen dat het moeilijker is om verder te gaan. 

Als je té nieuwsgierig bent naar zijn of haar leven, ontvolg of blokkeer ze dan op alle platforms. Het kan op dat moment pijnlijk zijn, maar het is het beste.

4. Zorg voor jezelf.

Na een scheiding, gebeurt het snel dat je je gezondheid en uiterlijk vergeten worden. Maar voor jezelf zorgen is cruciaal als je door wilt gaan met je leven. Eet gezond, ga regelmatig sporten en slaap voldoende. Voor je lichaam zorgen zal je helpen om je mentaal en emotioneel beter te voelen.

5. Zoek een nieuwe hobby.

Als je door een lastige tijd gaat, kan het helpen om een ​​nieuwe hobby of interesse te zoeken. Als je iets doet dat je leuk vindt, zal het je gedachten afleiden van je ex en je een goed gevoel geven over jezelf. Als je niet zeker weet wat je wilt doen, probeer dan verschillende activiteiten uit totdat je iets vindt waar je een passie voor hebt.

6. Leer nieuwe mensen kennen.

Nieuwe mensen leren kennen is een hele goede manier om je ex te vergeten en verder te gaan met je leven. Meld je aan bij een club, neem lessen of ga wat met vrienden doen. Hoe meer personen je kent, hoe meer mogelijkheden je hebt om iemand tegen te komen die je gelukkig maakt.

En onthoud, raak niet betrokken bij iets te serieus als je je niet volledig genezen voelt van je vorige relatie. 

Er zijn eerste date tips die we je zouden kunnen geven, maar we dringen erop aan: je moet eerst genezen, anders kan het zo zijn dat je een partner kiest die lijkt op je ex.

Het maakt niet uit hoe moeilijk het is, het is belangrijk dat je weet dat je hier over heen kunt komen. Je hebt duizenden tools om het te doen, een daarvan is je inschrijven bij websites om mensen te leren kennen Met tijd en moeite, kan je over je scheiding heen komen en opnieuw geluk vinden.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 2 = zeven
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.