Menu

E-bikediefstal neemt toe, maar gelukkig biedt de GPS-tracker bescherming

diefstal e-bike

Vervelend maar waar: er wordt vaker aangifte gedaan van diefstallen van e-bikes in Nederland. Sterker nog, fietsdiefstal stijgt al jaren op rij explosief. De oplossing is GPS-protectie op de (elektrische) fiets, want dankzij de ingebouwde chip worden meer dan tachtig procent van de e-bikes teruggevonden.

Dat GPS-protectie zo effectief is, blijkt uit cijfers van fietsopsporingsdienst FRIS Nederland BV. En het is nodig, want in 2019 werd er 13.162 maal aangifte gedaan van e-bikediefstal en in 2020 steeg dit aantal met 37 procent naar 18.032 aangiftes. Het werkelijk aantal fietsdiefstallen ligt naar schattig zeven keer hoger: 113.000 gestolen fietsen. Onlangs maakte Stichting SAFE bekent dat dieven van e-bikes vooral in het oosten van het land actief zijn. De meeste fietsen verdwijnen richting het Oostblok.

GPS-protectie werkt preventief

Dieven ontmoedigen kan door meerdere goede sloten te kiezen, een GPS-tracker in te laten bouwen én je goed te laten verzekeren. E-bikespecialist Stella Fietsen haakt hier slim op in met het onlangs gelanceerde Zorgeloos Fietsen, een totaalpakket met GPS-module, diefstalverzekering en vijf jaar garantie (ook op de accu). “Door de ingebouwde tracker is de fiets altijd te traceren via een gratis app”, zegt Stella-woordvoerder Johan Makaske. “Daarnaast weten echte dieven in welke fiets zo’n chip zit, dus daar blijven ze vaak vanaf. Onze e-bikes met tracker hebben een specifiek embleem dat preventief werkt.”

‘Voordelige premies’

De gemiddelde aanschafprijs van fietsen stijgt door de komst van de e-bike – die in de regel duurder is dan een analoge fiets – al jaren op rij. Deze ontwikkeling in combinatie met de toename van fietsdiefstal, laat de schadelast stijgen en zet daarmee de premies van fietsverzekeringen onder druk. Volgens Makaske is Zorgeloos Fietsen een goed voorbeeld om de premies van fietsverzekeringen niet te hoeven verhogen. “En dat stimuleert mensen hopelijk om voor een e-bike met GPS-tracker te kiezen. In onze Stella-winkels – die overal in het land zitten – kunnen we er alles over vertellen. Kom gerust langs voor een gratis proefrit, we zijn zes dagen per week open. En we komen ook aan huis, mocht je dat prettiger vinden.”

Diefstalmelding via de app

GPS-protectie is een betaalbare anti-diefstaloplossing die op grote schaal een vuist maakt tegen de sterke stijging van het aantal fietsdiefstallen, meent Makaske. “En gaat het toch mis, kunnen klanten eenvoudig melding maken van diefstal via hun app. Binnen no-time gaat er een team bike hunters achteraan en is de kans groot dat je fiets binnen twee dagen gevonden wordt. Zo niet, mag je van de verzekeraar een ander model uitzoeken. In ieder geval zijn de cijfers van fietsen die traceerbaar zijn en worden gevonden veelbelovend. Dat maakt GPS-protectie een effectief wapen tegen fietsdiefstal.”

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 3 = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.