Menu

Ik ben eindelijk uit een toxische relatie gestapt, eerste blog van Rooz

2 reacties
uit toxische relatie

Hier ben ik dan. Zittend achter mijn laptop met rustgevende muziek op de achtergrond. Terwijl ik deze muziek luister bedenk ik me dat ik weinig rust heb gevonden de afgelopen 1,5 jaar. 

Na een lange toxische relatie ben ik er uiteindelijk uitgestapt. Eindelijk, want het heeft een lange tijd geduurd. Ik heb jaren onder spanning geleefd en dit uitte zich in mijn lichaam, ik kreeg verschillende klachten. 

Een extra schop

De hoop dat al deze klachten zouden verdwijnen na de relatiebreuk en de verhuizing is helaas valse hoop gebleken. Eenmaal verhuisd met mijn 2 kinderen werd al snel duidelijk dat mijn ex-partner een nieuwe vriendin had. Ik kreeg voor mijn gevoel nog een extra schop na. Wat heb ik veel gehuild en gesmeekt of dit nare gevoel van niet goed genoeg zijn kon verdwijnen. 

En elke keer wanneer ik dacht weer iets van mezelf terug te vinden kwam er een nieuwe klap. Ex-partner is gaan samen wonen en inmiddels is er een baby op komt. Bestaat niet iets van een zomerstop? Want voor mijn gevoel is de serie Goede tijden Slechte tijden hier niets bij.

Mijn leven en het leven van mijn 2 kinderen is drastisch veranderd binnen 1,5 jaar tijd. Het is regelmatig nog heel onwerkelijk. 

En toch…

Maar toch brengt het mij langzamerhand iets goeds. Zo ben ik me heel erg bewust geworden van het feit dat ik mezelf opnieuw mag (her)ontdekken. Zo bewandel ik verschillende routes waarvan ik denk en hoop dat die mij verder gaan brengen. Verder brengen in mijn leven, in mijn verwerking en in mijn zelfontwikkeling. 

Dit allemaal wil ik graag met jullie delen. En ik hoop dat jullie die deze blog lezen iets mee kunnen nemen van mijn ervaringen. 

Liefs

Mijn naam is Rooz, 39 jaar en moeder van 2 kinderen 17 en 11 jaar. In deze 39 jaar al veel intense gebeurtenissen meegemaakt, waaronder mijn laatste relatiebreuk. Ik ben nu 1,5 jaar alleen en neem jullie graag mee tijdens mijn persoonlijke ontwikkeling. Deze ontwikkeling staat in het teken van verwerken, mezelf (her)ontdekken en samen met mijn 2 kinderen in het leven verder gaan.

REACTIES

Maris19 - 19 okt 2023

Begrijp ik het goed dat je zelf uit de relatie gestapt bent? Uit een negatieve relatie. Maar het voelt wel als een trap na dat hij verder gaat met zijn leven. Ik begrijp heel goed je frustraties hierover (herken ze), maar mag ik je adviseren hier hulp voor te zoeken. Zelf ben ik jaren in deze gevoelens blijven hangen, voordat ik alsnog hulp zocht. Je hebt alleen jezelf ermee om er zolang ij te blijven hangen. Succes!

PJ - 31 okt 2023

Hi Rooz! Ik lees dat er een einde is gekomen aan een voor jou toxische relatie. Dat is het enige juiste dat je hebt kunnen doen en dat heb je met succes gedaan. Heel goed! Echter, ik lees in jouw blog-bijdrage eigenlijk vooral hoe het leven van jouw ex-partner jou nog beïnvloedt. Hoe dan? Laat je ex-partner vooral dat zijn: EX. Houd afstand, zeker wanneer je jouw relatie met die persoon omschrijft als toxisch. Heb je weleens gehoord van de Grey Rock methode? Beperk het contact tot het absolute minimum, dus zonder kinderen: geen contact, met kinderen: alleen contact dat functioneel is ten aanzien van je ouderschap. Ban die ex uit je leven en wees niet nieuwsgierig want je doet jezelf pijn. Meer over het verwerken van toxische relaties lees je op de site van verdwenenzelf.org.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× drie = 6
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.