Menu

Ik betaal kinderalimentatie heb ik dan recht op informatie over mijn kind?

kinderalimentatie recht op informatie

In onze gratis vragenrubriek kwam de volgende vraag binnen:

Ik betaal kinderalimentatie aan mijn (op kamers wonende) kind van 20. Ik heb verder geen contact. Nu wil ik graag weten of ik recht heb op informatie aangaande de voortgang van de studie/stage etc. Ik betaal iedere maand keurig op tijd de kinderalimentatie maar ik zou graag wat info terug willen krijgen. Ik probeer contact/info te krijgen via de Whatsapp/Email/Telefoon maar ik word gewoon genegeerd. Kan ik iets van informatie eisen? Moet ik een advocaat inschakelen om mijn kind te dwingen info te geven?

Het antwoord van Alimentatiewijzer.nl

Als je het gezag hebt over je kind, dan heb je ook het recht om geïnformeerd te worden over het welzijn van je kind. Als dit niet lukt, kun je daar de advocaat voor inschakelen. Het is echter wel een afweging die je moet maken gezien het kosten/batenplaatje. Ik ga er van uit dat jij maar tot de leeftijd van 21 jaar alimentatie moet betalen (tenzij anders afgesproken in convenant/ouderschapsplan). Als je voor de resterende tijd een advocaat moet bekostigen, kan dit een grote post zijn ten opzichte van de baten die je er misschien uit kan halen. 

Dus als je informatie middels een advocaat wil om de alimentatie te verlagen, dan moet je hier energie/tijd/kosten in te steken. 
Dit geldt hetzelfde voor überhaupt informatie over je kind. Dit wordt ook wel als ouderverstoting gezien. 
Houd wel in je achterhoofd dat je kind inmiddels niet meer minderjarig is en ook zelf beslissingen mag nemen, hoe vervelend ook. 

Lees ook de andere blogs van Alimentatiewijzer.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 6 = vierenvijftig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.