Menu

Ik ga je verlaten…

Hypotheek overnemen na scheiding

We wisten allebei dat het er aan zat te komen. Dat we niet voor eeuwig samen zouden zijn. Nu, na 8 jaar, is het zover: ik ga je verlaten.

Weet je nog, toen we elkaar voor het eerst ontmoetten? Het was een zonnige dag in februari. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij je. In de eerste nanoseconde van onze kennismaking wist ik: jij hoort bij mij. Ik weet nog goed hoe dat voelde.

Daarna ging het snel. Op een zonnige dag in augustus trok ik bij je in en het was alsof het altijd zo geweest was. We waren een goede match. Je bracht rust, warmte en stabiliteit. Wat wil een vrouw nog meer?

We hadden het goed samen. We hebben lief en leed gedeeld. Die tijd dat we allebei in de kreukels lagen? Het leek alsof er geen eind aan kwam, maar we zijn er beter uit gekomen. Jij én ik.

De laatste jaren wisten we: vroeg of laat gaat er een einde aan ons tijdperk komen. We zagen elkaar veel minder. Er gingen hele weekenden voorbij dat we niet in elkaars buurt waren.

Drie jaar geleden ben ik namelijk iemand tegengekomen. Hij was er zomaar ineens en hij vroeg: “Ga je met me mee?” En ik ging.

Ik heb lang overwogen om gewoon bij je te blijven. We hebben geen ruzie, ik vond en vind je nog steeds geweldig. Maar soms moet je een keuze maken, een knoop doorhakken, zodat je allebei verder kunt.

Het liefst had ik je meegenomen. Maar je moet blijven. Jij kunt ook niet anders, je zit vast. Jij kunt mij niet verlaten, daarom ga ik jóu verlaten.

Geloof me: er zal iemand anders bij je komen. Iemand die jou, net als ik, zal veranderen, daar ben ik van overtuigd. Krijg je weer een nieuw kleurtje, een andere sfeer, een ander leven.

Lief huis: het ga je goed. Ik zal je nooit vergeten. Mede dankzij de foto’s, de herinneringen en de Facebookpagina.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 5 = vijfentwintig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.