Menu

Ik heb vermogen moet de andere ouder dan nog kinderalimentatie betalen?

vermogen kinderalimentatie

Vraag:

We kregen de volgende vraag binnen:

Voor mijn dochter van 13 ontvang ik – alleenstaande moeder met laag inkomen – sinds jaren kindalimentatie van de vader.

Nu is door een erfenis mijn financiële situatie verbeterd.

Mijn inkomen is nog steeds heel laag, maar mijn vermogen vrij hoog.

Alle toeslagen stoppen per direct (wat prima is).

Op dit moment leven mijn dochter en ik van mijn vermogen en komt er weinig binnen.

Dat gaat voorlopig goed maar houdt op een dag natuurlijk ook weer op.

Is nu ook de vader van mijn kind niet langer verplicht tot het betalen van kindalimentatie?

Vreemd genoeg vind ik alleen informatie over de regels die het inkomen en vermogen van de alimentatieplichtige betreffen.

Maar het inkomen en vermogen van de alimentatiegerechtigde spelen toch zeker ook een rol?

Als u mij verder kan helpen, 

graag.

Het antwoord van Alimentatiewijzer:


Alleen de rente van je vermogen wordt meegeteld als inkomen. Dus als je ex vermoedt dat het rentebedrag hoog is, kan hij vragen om een herberekening. Hij is nog steeds verplicht te betalen. En het initiatief is aan hem om een herberekening te maken. 


Alimentatiewijzer.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie × 6 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.