Menu

“Ik wil niet meer met je verder”, de eerste blog van Bob

11 reacties
ik wil niet meer met je verder

Het is dinsdag, laat in de ochtend, zittend achter m’n laptop start ik mijn dag op. Thuiswerken, doe ik meer en meer de laatste tijd, zodat er meer “gezinstijd” is.

Het stopt hier tussen ons

Dan stapt Carmen binnen. Ze gaat iets zeggen maar haar houding is vreemd, valt me op. Het liep al een tijdje niet zo lekker tussen ons, maar met inmiddels 13 jaar ervaring, is dit voor mij gewoon weer een episode met wat meer downs, niet echt verontrustend.

Carmen vertelt: “ ik wil niet meer met je verder, het stopt hier tussen ons”.

De blik in haar ogen

Los van het feit dat dit een boodschap is, die ik niet had zien aankomen, die onze wereld op zijn kop zet en die in mijn beleving totaal niet past bij ons dipje, is hetgeen wat de meeste indruk op me maakt, de blik in haar ogen.

Carmen kijkt me aan met een vuur en haat in haar ogen die een vreemde mengelmoes aan emoties in me oproept. Verward, bang, nieuwsgierig, om er maar een paar te noemen. Vlug stamel ik nog: “Kunnen we er nog over praten?” maar dat wordt onmiddelijk met een felle “nee” beantwoord.

Met haar blik diep in mijn netvlies gebrand, vraag ik haar om dit gesprek te staken en me even tijd te geven om dit in te laten dalen.

Wie was die persoon

Carmen verdwijnt, ik plof in m’n burostoel en vraag me ernstig af; “Wie was die persoon, die zojuist in 30 seconden ons leventje overhoop gooide?”. Dat kan helemaal niet, dat gaat ons niet gebeuren, dat hebben we altijd tegen elkaar en tegen de kinderen verteld.

Nou heeft Carmen wel vaker opvliegingen, dus laat dit er dan ook zo eentje zijn. We komen hier ook wel weer uit! Weekendje weg zonder de kinderen, elkaar eens diep in de ogen kijken, een en ander uitpraten én door!

Wil het voorval natuurlijk niet bagatelliseren, dus gelijk op zoek naar een mediator. Die onderzoeken immers altijd eerst de reparatie mogelijkheden. Die dag niet veel voor de werkgever gewerkt, wel een longlist gegenereerd met een aantal gekwalificeerde mediators. Wat een dag!

Ik ben 49 jaar, papa en co-ouder  van meisje 14, jongen 12, meisje 9. Welgeteld 9 maanden gescheiden. Traditioneel gezin, moeder fulltime thuis,  pa werkt en is vaak zakelijk onderweg. Scheiding komt onverwacht, maar als het moet gaan we dit hélemaal goed doen. Gezamenlijke vakanties, dicht bij elkaar blijven wonen, alles in goed overleg. Totdat…

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 18 dec 2019

Ja, altijd een heftig bericht, zo'n bom. Fijn dat je hierover gaat schrijven, Bob. Ik volg je graag.

  Bob - 19 dec 2019

  Ga het allemaal delen vanuit mijn beleving en jullie menemen in onze rollercoaster

Amelie - 18 dec 2019

Wat schrijf je fijn. Jouw blog leest echt prettig. Ik kijk uit naar de volgende.

  Bob - 19 dec 2019

  Dank Amelie, Deel graag mijn ervaringen omdat de blogs van anderen me ook écht hebben geholpen, wordt vervolgd!

Marieke - 19 dec 2019

Je maakt me heel erg nieuwsgierig naar je volgende blog!

  Bob - 19 dec 2019

  Leuk! nou er is heel wat te delen, soms hilarisch, soms diep triest, absoluut niet bedoeld als vingerwijzing wél closure voor mezelf

Debster - 19 dec 2019

Bob, zucht !

katleen - 2 jan 2020

sterk dat je hierover kan schrijven, ik volg je ook zo kan ik mss wat meenemen voor mijn eigen verhaal

  Bob - 7 jan 2020

  Hoi Kathleen, 't helpt me bij t verwerken, ook dat gedachte dat anderen steun kunnen vinden in m'n verhaal, zoals ik dat bij andere blogs had, vind ik fijn!

Luisa - 7 jan 2020

Heftig zeg. Hier de bom afgelopen 8 december gevallen. Ik mag nog gaan beginnen met "regelen ". Sterkte met jou rollercoaster !

  Bob - 7 jan 2020

  Tip: Ga bij de keuze van mediators af op je gevoel, als je voor mediator kiest dan. Wij hebben destijds voor de meest ervaren gekozen, dat pakte slecht uit...

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − = 2
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.