Menu

Ik wil scheiden…. Hij niet. Wat nu?

9 reacties
Ik wil scheiden. Hij niet.

‘Ik weet het nu zeker, na al die jaren worstelen; het kan echt niet meer. Ik heb het gevoel dat ik altijd voor hem heb moeten zorgen. Na de geboorte van de 2 kinderen, kreeg ik het idee dat ik in plaats van 2 kinderen voor 3 kinderen heb moeten zorgen. Het niet slagen van zijn zakelijke carrière, hem opvangen in zijn depressieve buien, vielen mij zwaarder en zwaarder.. Ik runde het gezin, deed alles wat nodig was in huis, regelde de financiën en had zelf een goede en drukke baan. Het gevoel om alles alleen te moeten doen overheerste, natuurlijk kon ik alles aan hem vragen, maar zelfs dát kon ik niet meer opbrengen. Ik kan nu echt niet meer! Maar wat nu? Ik heb hem regelmatig verteld dat er iets moest veranderen, geprobeerd het zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat mijn behoeftes waren. Maar later hield ik steeds meer mijn mond, en ik voelde dat ik in een neerwaartse spiraal terecht was gekomen. Ik merk aan alles dat dit ten koste gaat van gezondheid en mijn mentale conditie. Ik ben zo moe…Maar ik wil hem zo min mogelijk kwetsen, ik weet dat de boodschap dat ik wil scheiden hem heel zwaar zal vallen… Maar om abrupt de bom te laten barsten voelt ook niet goed’.

Ik wil scheiden

Regelmatig spreek ik klanten die twijfelen over een scheiding of niet. Ze voelen dat het eigenlijk niet meer gaat, dat de koek op is, maar hoe gooi je op de juiste manier de handdoek in de ring? En is dat wel het beste?

Herken je dit ook? Weet je niet welke actie je moet ondernemen of hoe nu verder te gaan? Twijfel je of hoe je het moet gaan zeggen aan die ander? En op welke manier? Wat is het juiste moment om het de kinderen te vertellen, en hoe? Mijn advies is om dit proces stap voor stap aan te gaan.

Stap voor stap

Overhaast beslissen en het gesprek aangaan om er maar snel van af te zijn brengt nare risico’s met zich mee zowel voor jezelf als de kinderen. Voordat je een auto kunt besturen zal je eerst wat inzicht moeten krijgen in het verkeer, anders veroorzaak je ongelukken. Dat geldt zeker ook bij een belangrijk proces als een scheiding.

Beter is het om eerst meer inzicht en kennis te verkrijgen, zodat je de ‘waarom-vraag’ kunt beantwoorden en je met meer zekerheid het proces kunt aangaan!
Dit levert je de wijsheid op, om met minder emotie het daadwerkelijke scheidingstraject in te gaan, zodat de vele beslissingen die genomen moeten worden, sneller en beter verlopen.
Dat is tenslotte voor iedereen, maar zeker voor je kinderen, het minst schadelijk. Minder kans op ongelukken dus, en dat is wat ik mijn klant ook heb verteld. Gelukkig weet zij inmiddels hoe ze het aan moet pakken want ze weet ‘scheiden kun je leren’.

Succesvol Scheiden Brabant begeleidt jullie samen in het proces van ‘Het niet meer willen, naar de uiteindelijke gezamenlijke beslissing; ‘We gaan scheiden’. Je hoeft dit (een traject met Succesvol Scheiden Brabant), overigens niet perse samen te doen; als jij beslist om het alleen te doen, leren we je hoe het goed aan te pakken, zodat de ander erin mee kan gaan. Hierna kan het scheidingstraject ingezet worden in samenwerking met een advocaat/mediator of mediator.

Wil je meer weten? Of samen jouw situatie bespreken? Ik help je graag, en nodig je uit voor een gratis oriënterend telefonisch gesprek.

ik wil scheiden

Marloes Andriessen, Scheidingscoach / Kinder- en jongerentherapeut

www.succesvolscheidenbrabant

www.succesvolscheidennederland.nlREACTIES

Xz - 10 mei 2018

Je hebt een gevoel...je vertelt het je partner dat hij moet veranderen ..dat het anders moet... Waarom het nu niet anders doen ? Wat kun jij anders doen ? Welke hulp kun jij regelen ? Waarom het bij een ander neerleggen ? Jij bent moe en denkt dat het aan de ander ligt ? Dat je de ander steeds moet helpen ...een derde kind erbij ? Liefde is de ander accepteren zoals die is. Niet de ander willen veranderen. Kijk eens terug naar het begin ? Wat maakte dat je voor hem viel ? Waar is dat gebleven ? Wat ben je zelf anders gaan doen ? Niet hij maar juist jij. Kijk eens naar de kinderen ...wat gaan zij moeten doorstaan ? Dat is nl waar het omgaat ! Je loopt al langer met dat gevoel rond Bent aan het wachten op verandering. Wordt steeds bevestigt in het negatieve. Je krijgt het niet onder het voetlicht bij hem. Je denkt te scheiden. Die beslissing wordt nooit gezamenlijk. Enige dat kan is dat het netjes gaat. Jij moet veranderen en jij kunt dat ook. Hij blijft altijd de vader. Kinderen hebben 2 ouders nodig. Jij staat dit zelf allemaal toe. Jij wil bepaalde dingen zo. Jij vind het niet goed wat hij doet. Je bent de passie verloren. Jij bent moe. Hij is nog slechts als een broer.... Midlife klinkt het zelfde .. Koek op ? Je kunt ook nieuwe koek halen. Plannen maken ...passie herontdekken ...spanning terug ...echt het kan. Maar wil je ook ? Dan zul je dat echt bij jezelf moeten zoeken. Niet hem veranderen. Start zelf en je zult zien hij gaat mee. De leeglopende vrouw ...google maar... Zodra zij weg is ..veranderd de man precies in wat zij wilde zien maar niet heeft kunnen zien Paar jaar later komt de spijt soms maar dan is het voor de kinderen te laat. Veel sterkte en veel zelfinzicht en onderzoek gewenst Elke situatie is anders elke situatie kent een andere aanpak ...toch zijn er veel overeenkomsten te ontdekken Succes en geniet van je dag

Xz - 10 mei 2018

Leeglopende vrouw moet natuurlijk zijn leeglopende vrouw of wel run away wife

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 10 mei 2018

Wat een goede post weer, Xz.

Profielfoto van Jan Willem

Jan Willem (gastheer) - 11 mei 2018

Xz, Ik heb het idee dat er bij jou iets in dezelfde trend is gebeurd? Als het niet meer gaat, dan gaat het niet meer.

Xz - 12 mei 2018

Dank je Eline. @jw ben jaren lang mediator geweest, meegedaan aan divorche challenge...en veel mensen kunnen helpen om weer verder te gaan. Sommigen bleven zelfs bij elkaar na mijn bemiddeling. Ieder moet zijn of haar keuzes maken, maar het is zo makkelijk om bevestiging te vinden in datgene dat niet gaat of niet werkt. In plaats dat er daadwerkelijk gevoelens worden gedeeld. En mijn leven ? Ach daar schrijf ik nog wel eens een boek over als ik tijd heb ? Net 3 jaar veel ervaring met jeugdzorg en kinderbescherming achter de rug en tot mijn grote verdriet ziet exgenote de kinderen niet meer. Dit ondanks wens van mijn dochtertje. Maar ja exgenote kan volgens gerechtshof niet tot omgang gedwongen worden. Er speelt daarmee veel meer bij sommige scheidingen in de hoofden van mensen dan je enkel kunt vermoeden.

Profielfoto van Jan Willem

Jan Willem (gastheer) - 13 mei 2018

Dat ben ik helemaal met je eens Xz! Vervelend dat je het zelf dus ook enigzins hebt ervaren. Ik vind het wel mooi om te lezen dat je dus toch ook mensen weer tot elkaar hebt gebracht als mediator. Dan kun je zeker stellen dat je goed werk hebt verricht als je zo kan bemiddelen dat ze inzien dat het toch nog wel een kans waard is. Stiekem had ik jou dan wel als mediator gewild haha! Een boek schrijven is misschien nog wel een idee? Van je afschrijven! ;)

Xz - 14 mei 2018

Hahaha dank voor je vertrouwen ? Ben inmiddels aanbeland op blz 2792. Heb ook maar direct wat onderzoeken gedaan en heel veel ervaring opgedaan met de duistere kanten van de jeugdzorg die toch veel aan scheidingsprocessen niet zo goed begrijpen. Zeker niet als je te maken krijgt met midlifecrisis...borderline...narcisme...autisme...kinderen met uitdagend gedrag...en uitgebluste (as ex) partners...etc. Ieder heeft zijn eigen motivatoren en ideeën. Angsten weg nemen kan pas als de angsten gedeeld worden , verbinding kan pas komen op het moment dat de acceptatie daar is en losgelaten kan worden. Juist dat inzicht kan echter ook de band weer verstevigen ?

Marga - 11 aug 2019

Pffff alles gelezen. Dinsdag gaan wij in een gesprek. Snap niets meer van mijn man, komt uit een zeer criminele familie, heeft daar zins wij samem zijn afstand van genomen. Heel veel problemen gehad. Maar de laatste 4 jaar na een emigratie alles rustig todat gij zijn dochter bij een crematie tegenkomt. Boem, mist nu zijn dochter klrinkinderen can 16 en 12 die hij ,9 jaar niet heeft gezien na een zware mishandeling naar mij en mijn dochter. De helft van de familie is bordeliner, krijgen pgb slaan zichzelf een blauw oog en trekken hun kleding van het lijf en zeggen beroofd te zijn. Ja hoor de verzekering betaald uit. Vreselijke dingen wapens in overvloed. Polie gelooft de familie en nu wil mijn man terug naar nederland omdat hij ze zo mist. Mij met alles achter laten, geen alimitatie. Gewoon red je maar ik heb geen inkomsten :( wat nu

    Profielfoto van Nieuwe Stap

    Nieuwe Stap - 12 aug 2019

    Jee Marga, Misschien moet je wel met iemand praten hierover. Heb je niemand in de buurt die je kan helpen?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 9 = zeventien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.