Menu

Is een echtscheiding slecht voor de kinderen?

vader en kind

Is een echtscheiding slecht voor de kinderen?

De wijze waarop er een echtscheiding verloopt, kan slecht zijn voor de ontwikkeling van kinderen. De meeste problemen bij kinderen uiten zich door slepende conflicten tussen de ouders. Een echtscheiding roept bij veel kinderen uiteenlopende gevoelens op. Kinderen voelen verdriet, zijn boos en kunnen ook angstige gevoelens hebben voor de onbekende situatie. Maar soms zijn kinderen na een scheiding ook opgelucht omdat er een einde is gekomen aan een vervelende situatie..

Tips voor kinderen in echtscheiding:

• Houd regelmaat in het contact met je kinderen. Een vast patroon biedt houvast en zorg er voor dat kinderen in beide huizen een plek hebben en houden.

• Geef kinderen de ruimte om te praten over de echtscheiding. Een boek over echtscheiding is een goed hulpmiddel bij het uiten van gevoelens

• Toon je eigen gevoelens. Je mag als ouder ook verdrietig of boos zijn. Als ouder laat je zien dat gevoelens erbij horen en op welke manier je gevoelens kan uiten.

• Blijf in gesprekken met je kind neutraal over je ex-partner. Dit voorkomt dat je kind terecht komt in een zogenaamd loyaliteitsconflict.

• Licht de omgeving in. Voor kinderen is het prettig als de boodschap wordt overgebracht bij de mensen waar zij mee te maken hebben. Denk aan school, ouders van vriendjes, begeleiding van sportclubjes etc.

• Communiceer met je ex-partner. Probeer zaken die je kinderen aangaan zo veel mogelijk, direct met je ex-partner te bespreken.

Is een echtscheiding slecht voor de kinderen? Dat heb je dus voor een deel zelf in de hand.

CJG Den Bosch

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een + 2 =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan Als je partner vreemdgaat, is de leugen vaak het meest pijnlijke aspect. Daar moet aan gewerkt worden. Bij de KernAanpak kijken we zowel naar de bedrogen partner als naar degene die vreemdging, omdat beiden iets anders nodig hebben om dit te verwerken, of ze nu uit elkaar gaan of samenblijven. Onze aanpak is specifiek Lees verder > Vreemdgaan / Logo Kernaanpak
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.