Menu

Is Nederland klaar voor een Divorce Party?

scheidingsritueel, Divorce Party

We hebben het wel eens eerder besproken. Is Nederland klaar voor een scheidingsritueel? Wil Nederland van een scheidingstaart snoepen als de echtscheiding is uitgesproken? In Amerika zijn ze al zover…

Divorce Party leuk?

Een feestje organiseren omdat de scheiding erdoor is. Klinkt vrij ongeloofwaardig. Waarom zou je zoiets verdrietigs met een feest bezegelen? Toch is het scheidingsfeest enorm in opkomst. Vooral in Amerika. Organisaties in feesten en partijen zien een gat in de markt en specialiseren zich in het vieren van scheidingen. Christine Gallagher is een Engelse scheidingspartyplanner en ziet dat vooral vrouwen een feestje krijgen (van andere vrouwelijke familieleden of vriendinnen) of geven om zo een moeilijke periode af te sluiten. Het werkt therapeutisch. Na een moeilijke periode zeg je hiermee misschien wel ‘zo dit is voorbij en nu kijken we weer vooruit’. Het kan soms niet gek genoeg. Rituelen en onderdelen van een scheidingsfeest kunnen zijn: het verbranden van de trouwjurk, het begraven van de trouwring en het eten van een echte scheidingstaart.

Is Nederland klaar voor de Divorce Party trend?

Het onderzoek van Echtscheiding-wijzer wijst uit dat wij Nederlanders te nuchter zijn voor een ritueel met een afscheidsfeest van je mislukte huwelijk. Een belachelijk idee zegt 57 procent. Een scheiding is alles behalve leuk en is toch niet iets om te vieren, was de gemene deler in de reacties.

Psychologische aspect
Toch reageert ook een deel positief. 18 procent van de 229 respondenten vindt het wel een goed idee. Het is toch een manier om een rottijd af te sluiten. En dat maakt het therapeutisch. Een van de reacties: ‘Je sluit een nare periode op een positieve manier af. Dit kan helpen om je leven weer op te pakken en door te gaan.’

Als ik het even op mezelf betrek – en dat vertel ik vanuit een gelukkig huwelijk – dan zou ik als het ooit over zou gaan absoluut een nare periode willen afsluiten. Maar dat kan net zo goed met een bups vriendinnen, een kroeg en heel veel drank. Daar heb ik geen partyplanner voor nodig. Maar de gedachte dat je iets afsluit met een feestje vind ik helemaal zo gek nog niet.

We zijn benieuwd of jij je huwelijk zou willen afsluiten met een bepaalde ceremonie…

Bron: Famme.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 × een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.