Menu

Jouw beste voornemen voor 2020: me-time na de scheiding

me-time na de scheiding

Even helemaal niets. Niksen, lummelen, mijmeren. Ik hoor je denken dat je het veel te druk hebt voor me-time. Ik weet dat je veel ballen in de lucht moet houden na een scheiding. Toch is me-time noodzakelijk om verder te komen en fris te blijven, zeker nu je zo hard aan jezelf en jouw toekomst werkt. Je hebt ook tijd voor jezelf nodig, al kan dat behoorlijk egoïstisch klinken, zeker wanneer je altijd in dienst van anderen hebt gestaan of jezelf hebt weggecijferd.

Veel mensen hebben moeite met het stellen van hun grenzen in privé- of zakelijke relaties waardoor ze andermans behoeften laten voorgaan op hun eigen behoeften. Dat kan je enorm uitputten, zeker na een hectische scheidingsperiode waarin je veerkracht al tot het uiterste is getest. Voor jezelf kiezen kan ook aanvoelen als andere mensen teleurstellen, omdat je vaker nee tegen een ander of een verzoek moet zeggen. Zeker wanneer je gaat merken dat mensen die gewend zijn dat je vroeger overal ja op antwoordde jouw nee niet begrijpen (of je gaan vragen wat de reden is van jouw nee). 

Ja

Stel: Je ex-partner doet nog regelmatig een beroep op jou om de kinderen extra op te vangen.

Ik ben er helemaal klaar mee want hij gaat iedere keer over mijn grenzen heen briest ze door de telefoon. Ik ben hier de nanny en hij leeft als god in Frankrijk. Het is respectloos naar mij toe’. 

Wat Karin overkomt, zie ik vaker gebeuren in mijn coachpraktijk. Ze voelt zich schuldig naar haar kinderen toe en wil niet dat zij de dupe worden van de scheiding. Dus zegt ze ‘ja’ op elk verzoek van haar ex om de kinderen extra op te vangen in haar ‘vrije’ tijd en schrapt daarmee haar me-time. Met als gevolg dat ze nog minder tijd in haar agenda voor zichzelf heeft om haar eigen batterij weer op te laden. Ze ging nog slechter slapen en kreeg naar haar kinderen toe een korter lontje. Precies wat ze niet wilde. Ze realiseerde zich na mijn coaching dat ze alleen door haar eigen batterij opgeladen te houden en goed voor zichzelf te zorgen de moeder was die ze wilde zijn.

Verzoeken van je ex

Herken jij dat je de verzoeken van je ex-partner steeds weer tegemoetkomt, ondanks het feit dat het niet jouw zorgdagen met de kinderen zijn? Misschien voelt het gemakkelijker om aan jouw eigen grenzen voorbij te gaan dan ruzie te riskeren of jullie kinderen teleur te stellen? Of vind je het lastig om jezelf bovenaan jouw to-do lijstje te zetten? Wellicht is het hebben en genieten van me-time door een co-ouderschap nog niet helemaal ingesleten in jouw nieuwe leven. Dit is iets waar ikzelf ook echt aan heb moeten wennen.

Het heeft mij enorm geholpen om concreet te benoemen wat het me oplevert wanneer ik mezelf me-time geef in mijn agenda (en het ook echt doe vervolgens) en in te zien wat het me oplevert als ik het niet vergeet of schrap uit mijn agenda.

Me-time levert me rust en ontspanning op, maar ook dat ik me beter kan concentreren op mijn werk en gezelliger thuis ben. Wat er gebeurt als ik het vergeet of schrap door een te drukke agenda (ook ik stap als scheidingscoach nog weleens in die valkuil)?

Te druk? Pak je eigen momenten

Dan krijg ik het te horen van mijn dochters dat ik een zeiksnor ben en dat ik naar yoga toe moet gaan of met de hond moet gaan wandelen op het strand. En ze hebben gelijk, want daarna is mijn rotbui verdwenen. Daarnaast is mijn hond degene die zich iedere ochtend en avond meldt bij mij voor een strand of duinwandeling. Ik wil je niet gelijk aan de hond krijgen, maar denk de komende dagen eens na over een dagelijks geheugensteuntje dat jou gaat helpen om je in 2020 te herinneren aan jouw me-time.

Ben je benieuwd hoe je jouw beste jaar ooit krijgt in 2020? Neem contact met me op voor een gratis eerste gesprek, dat kan live in Scheveningen of telefonisch. Mail of bel me voor het plannen van een afspraak op yvonne@jezelfvoorelkaar.nl of 06 -53 41 41 66.

Yvonne Soons, Succesvol Scheiden Nederland

Senior Life en Scheidingscoach

06 – 53 41 41 66

succesvol scheiden

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier × = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.