Menu

Jullie lijken echt op elkaar

stiefbroer en stiefzusje

Bij Villa Pinedo zagen we onderstaand stukje, geschreven door Dara. De moeite waard!

Een een samengesteld gezin leven kan soms interessante situaties opleveren. Zo heb je het moment waarop je moet bedenken hoeveel achternamen er op het naamplaatje komen. Of het moment dat iemand ophangt onder het mom ‘verkeerd verbonden’, omdat je toevallig jezelf introduceerde met een achternaam die niemand anders in huis heeft. Maar het meest grappige vind ik het als mensen onwetend praten over hoe je ‘wel echt kan zien dat wij familie zijn’. Hierbij twee situaties uit eigen ervaring:

1) Ik zit in mijn stiefmoeders kantoor huiswerk te maken als een collega binnenloopt. Ze vraagt of ik mijn stiefmoeders dochter ben. In een blik van verstandhouding besluiten we dat we geen zin hebben in gedoe en zegt mijn stiefmoeder ‘ja’. De vrouw antwoord hier blij op door te roepen dat je dat kan zien aan onze ogen. Ik kijk mijn stiefmoeder aan in haar grijsblauwe ogen en zij mij in mijn donkergroene. We beginnen samen te lachen. Haar collega loopt vrolijk het kantoor uit, onwetend van het vermaak dat zij ons bezorgd heeft.

2) Een oud bed van mijn stiefbroertje is verkocht via marktplaats. Als de koper zijn aankoop komt ophalen helpen mijn vader en stiefbroertje met inladen. Voordat hij vertrekt zegt hij nog hoe duidelijk je kan zien dat ze vader en zoon zijn. Hierom moeten ook zij lachen, waarop de man roept: “Ja, als jullie lachen zie je het nog beter!” Mijn vader wijst hem vriendelijk op zijn vergissing. Beschaamd verontschuldigt hij zich en stapt snel in zijn auto.

Het kan dus best leuk zijn om op deze manier anders te zijn dan normaal. Het levert verhalen op waar je nog lang anderen mee kan vermaken. Bovendien leer je interessante dingen over hoe mensen in elkaar zitten. Zelf heb ik hiervan geleerd hoe erg mensen zien wat zij willen of verwachten te zien.

Dara (18)

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie × = 6
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wanneer er iemand vreemdgaat, heeft dat een heel groot effect op je relatie. Er is veel pijn en verdriet bij de verwerking van het vreemdgaan. En gaat je relatie dit overleven? Maar ongeacht of je relatie het overleeft, is het heel belangrijk om samen de pijn en het verdriet onder ogen te zien en aan Lees verder > vreemdgaan wat doet dat met je relatie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.