Menu

Mijn dochter wil niet meer naar vader. Verandert de kinderalimentatie?

niet naar vader kinderalimentatie

In onze gratis vragenrubriek kwam de volgende vraag binnen.

Mijn dochter wil niet meer naar haar vader en is in de vakantie 2 weken langer bij mij gebleven, ook een extra weekend langer terwijl ze dan bij vader zou zijn. Moet vader extra betalen voor het onderhoud van zijn kind?

Het antwoord van Alimentatiewijzer.nl

Omdat dit incidenteel is geweest is vader niet verplicht mee te dragen aan de kosten. Wel kun je dit uiteraard overleggen of hij er voor open staat om het bedrag te compenseren/terug te betalen. 
Als dochter erbij blijft dat zij vader niet wil zien en jullie als ouders het daar ook mee eens zijn, zal er wel een herberekening moeten komen omdat er dan een nieuwe omgangsregeling in gang gezet wordt. 
Het is dan logisch dat je meer alimentatie zal ontvangen omdat je meer zorg draagt voor dochter. 

Is dit het geval en kan dit in goed overleg dan kunnen we je helpen bij het maken van een herberekening. Is er geen goed overleg, dan kan je ons benaderen om een advocaat in te schakelen. 

Lees ook de andere blogs van Alimentatiewijzer.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 2 = zestien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.