Menu

Kinderalimentatie en vakantie

2 reacties
kinderalimentatie en vakantie

In de gratis vragenrubriek over Alimentatie ontvingen wij de volgende vraag:

Moet ik meebetalen aan de vakantie van mijn kinderen? 

Mijn ex partner betaalt kinderalimentatie. De kinderen gaan dit jaar voor het eerst met hun vader, zijn vrouw en hun kinderen mee op vakantie. Hij wil ze graag meenemen naar zijn geboorteland zodat ze hun opa kunnen bezoeken die daar woont. Hij gaat regelmatig met zijn nieuwe gezin maar nu wil hij de ‘andere twee’ ook meenemen. Maar een ticket is duur. Nu vindt hij dat ik moet meebetalen aan de vakantie. Of hij stopt voor de betreffende drie weken de alimentatie.  Ik ben het hier niet mee eens. En financieel lukt me dat ook niet. Ben ik verplicht hiervoor mee te betalen? 

De hoogte van een eerder onderling overeengekomen kinderalimentatie of door de rechter vastgestelde bedrag aan kinderalimentatie kan niet éénzijdig gewijzigd worden. U bent dus niet verplicht mee te betalen en de alimentatie kan ook niet tijdelijk worden stilgelegd.

Wijziging kan in onderling overleg overééngekomen worden of één partij kan een (wijzigings-)verzoekschrift (via een advocaat) indienen bij de rechtbank, waarna de wederpartij in verweer kan gaan, vervolgens beslist de rechter.

De Alimentatie Specialist

REACTIES

Mary - 21 jun 2018

Mijn ex wilde vorig jaar tijdens zijn vakantie ook de allimentatie niet doorbetalen. Maar zit gewoon in de berekening van de kinderallimentatie dus hij moet gewoon betalen.

    Roberto Malmberg - 21 jun 2018

    Drie jaar gevochten om de kinderen twee dagen p.m. vaker te kunnen zien. Zelfs in mediation gegaan, hoger beroep. Zij mijn ex wilde nergens aan meewerken. We wonen 5 minuten van elkaar vandaan. Uitspraak hof: 5% zorgkorting en alimentatie is gehalveerd. Maar ik koop alles voor mijn kinderen waarom 5%??? Omdat ik kerstkleding vroeg voor onze kinderen en dat zien die k.t rechters alsof ik niks extra betaal naast de al hoge kinderalimentatie en partneralimentatie. Aangezien mevrouw zogenaamd alles betaald voor de kinderen kreeg ik 5% zorgkorting. Weten ze bij het hof wel wat alleen al eten kost dat red ik hier niet mee. Dus vakanties al helemaal niet. Trouwens al 10 jaar niet.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 × = drieenzestig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.