Menu

Kinderalimentatie tijdens de zomervakantie

1 reactie
kinderalimentatie tijdens de zomervakantie

Hoe zit het met het betalen van alimentatie als de kinderen tijdens de vakantie langere tijd bij de alimentatieplichtige ouder verblijven en kan je je kind zomaar op vakantie meenemen?

Kinderalimentatie tijdens de zomervakantie

Vraag

Tijdens de komende vakantie zijn mijn twee zoons bij mij, de vader, gedurende drie weken aanééngesloten. Kan de kinderalimentatie die ik betaal tijdens de vakantie worden verlaagd? Ik verzorg de kinderen nu en hun moeder heeft geen kosten.

Antwoord:

De alimentatiebedragen wijzigen niet tijdens de vakantie

Bij de alimentatieberekening is -als het goed is berekend- reeds rekening gehouden met de extra kosten die de vader heeft / en die de moeder bespaart, tijdens de vakantie.

Namelijk via de zorgkorting. Deze zorgkorting is afhankelijk van het aantal dagen dat een kind, inclusief de vakanties, bij de niet verzorgende ouder verblijft.

Deze zorgkorting heeft invloed op de behoefte aan kinderalimentatie en de draagkracht voor kinderalimentatie. En daardoor ook op de hoogte van de kinderalimentatie. De kosten die de vader heeft gedurende de drie weken zijn dus reeds verrekend met de maandelijkse bijdrage.

Conclusie: Kinderalimentatie blijft tijdens de vakantie gelijk aan het gebruikelijke maandelijkse bedrag.

Kind met één ouder naar buitenland

Vraag

Kan mijn ex-partner ons kind op vakantie nemen naar het buitenland, zonder mijn toestemming?

Antwoord

Als je als ouder alleen wil reizen met een minderjarig kind en het gezag berust bij beide ouders of bij de andere ouder alleen, dan is voor het reizen met de minderjarige de toestemming van die ouder nodig. Zonder deze toestemming kan de vakantie in het honderd lopen, omdat de Marechaussee / grenswacht bij een controle constateert dat er geen (of geen correcte) toestemming is.

Lees onze blog over het toestemmingsformulier om te reizen met een kind na de scheiding

 

Fijne vakantie,

Henk

www.alimentatiespecialist.nl

 

 

REACTIES

mary - 20 jul 2017

ik vind het alleen te gek dat een moeder die alleen reist met een kind alle papieren moet hebben. Reist een vader met zijn vriendin en neemt het kind mee dan hoeft hij niks te laten zien. Gek hè dat er zoveel kinderen ontvoerd worden

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier + 1 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wanneer er iemand vreemdgaat, heeft dat een heel groot effect op je relatie. Er is veel pijn en verdriet bij de verwerking van het vreemdgaan. En gaat je relatie dit overleven? Maar ongeacht of je relatie het overleeft, is het heel belangrijk om samen de pijn en het verdriet onder ogen te zien en aan Lees verder > vreemdgaan wat doet dat met je relatie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.