Menu

Lekkere dips, humus en paprika roomkaas dip

humus, tzatziki

Het is ontzettend lekker weer, dus krijgen wij helemaal zin in zomers eten. Wat dacht je van deze héle simpele, maar ontzettend lekkere én gezonde dips (weer eens wat anders dan een apres scheiding- of winterdip…) Stokbrood en sla erbij, klaar!

Humus, kikkererwten-dip:

2 blikjes kikkererwten (of 1 blik kikkererwten, 1 blik linzen)

2 teentje knoflook

2 theelepels komijn

Scheuten olijfolie

50 gr sesamzaad

2 eetlepels limoensap

bos koriander

zout

Alles in keukenmachine of met staafmixer mixen. Van olijfolie heb je best veel nodig, als het te vet is doe ik er wat vocht van de kikkererwten bij, dat maakt het ook smeuïg.

Paprika-roomkaas-dip:

1 pot geroosterde paprika’s, goed uitgelekt

1 pakje roomkaas (200 gram)

Enkele druppels tabasco

In keukenmachine/staafmixer en goed mixen (let op; is wel veel vloeibaarder dan kikkererwten van hierboven).

Tzatziki:

2 dl Griekse yoghurt

1 komkommer

2 teentjes knoflook

3 takjes dille

1 eetlepel olijfolie

peper en zout

Komkommer, knoflook en dille fijnsnijden en alles mengen.

Eet smakelijk!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ twee = 9
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.