Menu

(L)eren

toekomst voor het gezin na de scheiding

 

Je trouwt, wow! Liefdevolle verwachtingen…

En ineens, of helemaal niet ineens, gaat het mis! Onvervulde verlangens en verwachtingen…

Daar sta je dan. Een illusie armer, een ervaring rijker. Het is heel dubbel. Verlies, maar ook een nieuw begin.

Je hebt destijds voor elkaar gekozen en hebt elkaar geëerd. De kunst is om elkaar te blijven eren, ook en misschien wel juist nu je gescheiden bent!

Als familiepsycholoog gaat het mij erom jullie, zonder oordeel, mee te nemen naar de kansen en mogelijkheden voor de toekomst. Als je je voormalige partner kunt blijven eren, dan helpt dat enorm! Dit helpt bij de verwerking en/of acceptatie, bij het positief of neutraal over elkaar praten en ook om met meer vertrouwen naar de toekomst te kijken.

Natuurlijk moet je eerst de ruimte nemen om te rouwen, boos te zijn, verdrietig, teleurgesteld, gekrenkt, etc., want pijn doet het.

Zodra er kinderen in het spel zijn, heb je (wat mij betreft) de plicht om elkaar te eren. Ieder kind heeft ten slotte recht op een vader en moeder waar het trots op kan zijn, bij kan zijn en blij mee kan zijn!

Dat is niet altijd makkelijk. Ondersteuning kan prettig zijn. Want ook als je kinderen hebt, heb je ruimte nodig om te rouwen, boos te zijn, verdrietig, teleurgesteld, etc. En de vraag is dan waar je je kinderen wel en geen deelgenoot van maakt…

Als je nu, al dan niet zelf geïnitieerd, de stap hebt gezet om een nieuwe start te maken, is dit de uitgelezen kans om ook te leren van je ervaringen. Het is tijd om datgene te doen wat jou helpt de nieuwe stap te zetten, die goed voelt, die je rijker maakt en een stap vooruit is. En wees je bewust dat een herhaling van een patroon (dat je vaak al heel lang en heel goed kent) een stap in een valkuil zal betekenen, in plaats van een stap in een nieuwe toekomst.

Kies je echt voor leren, dan wordt het eren met de hoofdletter L.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 1 = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.