Menu

5 Tips van kinderen: zo houd je het leuk vóór en tijdens de feestdagen

Leuke kerst met kinderen

De planning voor de feestdagen is vaak een uitdaging, maar wanneer je (recent) gescheiden bent, is de uitdaging nog veel groter. Met wie, waar en wanneer ga je de feestdagen in? En wat doe je wanneer je alleen bent tijdens de feestdagen?

Villa Pinedo deelt tips van kinderen voor fijne feestdagen met de kinderen ondanks de scheiding.

5 Tips van kinderen: zo houd je het leuk voor en tijdens de feestdagen

1️⃣  “Ga je afspraken maken over de feestdagen, zorg er dan voor dat je het samen met je kinderen doet. Zodat wij ook met ideeën kunnen komen en we allemaal rekening houden met elkaar.”
2️⃣   “Mijn ouders overleggen altijd met elkaar over de kerst. Ze laten mij nooit kiezen, wat ik mega chill vind. Ze vragen wel wat ik leuk zou vinden, maar zij beslissen en lossen het op met elkaar. Echt een opluchting.”
3️⃣   “Probeer je in je kind te verplaasten. Ik wil natuurlijk niet dat mijn vrijgezelle vader alleen is met kerst. En hem uitnodigen bij mijn moeder gaat ons allemaal een beetje te ver. Mijn moeder begreep mijn bezorgdheid en besloot om het kerstdiner te wijzigen naar een kerstlunch, zodat ik alsnog samen met mijn vader kan dineren. Zo is niemand alleen met kerst.”
4️⃣  “Zet je soms over dingen heen, zodat het allemaal wat makkelijker gaat. Eerste Kerstdag is echt niet belangrijker dan de Tweede. Of als opa en oma geen rekening hebben gehouden met de planning van ons andere thuis en alles toch omgegooid moet worden, dan maar gewoon omgooien (als het nog kan). Het is zonde om daar voorafgaand zo erg aan vast te houden en over te ruziën…” 
5️⃣  “De druk dat het altijd gezellig moet zijn tijdens de feestdagen (terwijl er juist ook stress aan voorafgaat) zorgt vaak voor nóg meer stress bij ons. Het helpt echt wel om gewoon lekker relaxed te doen en de druk eraf te halen. Dan gaat het meer vanzelf.”

Dus wil je fijne feestdagen creëren voor de kinderen? Luister naar deze tips en stel je flexibel op en zet je wat makkelijker over dingen heen.

Fijne dagen!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− twee = 1
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.